מרכז ההשקעות

סיכום שבוע המסחר האחרון

נקודות עיקריות

  • שבוע המסחר בארה"ב ננעל בירידות (למעט בדאו ג'ונס) כשברקע מיזם סיני קטן בשם Deepseek, שמאיים על מיצובה של ארה"ב בקדמת טכנולוגיית הבינה המלאכותית.
  • מדד All Country MSCI העולמי (MXWD index) איבד בשבוע שחלף 0.4%, בארה"ב – מדד S&P500 ירד באחוז, נאסד"ק 100 השיל 1.4% ומדד המניות הקטנות Russell 2000 ירד 0.9%. באירופה - מדד יורוסטוקס 50 עלה 1.3% והבורסה בספרד הובילה עם עליה שבועית של 3.5%.
    ת"א סיכמה שבוע שלילי - מדד ת"א 125 איבד 2.2% ומדד החברות הקטנות SME60 השיל 1.6%.
  • ישראל – צפי למדד ינואר גבוה - מדד ינואר צפוי לעלות בכ-0.6% והוא יחליף את מדד ינואר אשתקד שהיה אפסי. כתוצאה, האינפלציה המצטברת ב-12 החודשים תתקרב לשיעור של 4%. במדד יבואו לידי ביטוי שלל ההתייקרויות והגזירות התקציביות, כולל כמובן המע"מ שעלה מ-17% ל-18%.
  • ארה"ב – טראמפ מטיל מכסים – הסכם הסחר החופשי הקיים משנת 2020 בין ארה"ב לקנדה ומקסיקו הוזז הצידה והחל מתחילת חודש פברואר חל מכס בשיעור של 25% על חלקים מהיבוא מהן.
  • ארה"ב – האינפלציה נותרה "דביקה" והריבית נותרה ללא שינוי – אינפלציית ה-PCE ליבה נותרה כצפוי על 2.8% ולא התקרבה ליעד של הפד (2%). בהחלטת הריבית ביום רביעי הותיר הפד את הריבית ללא שינוי בשיעור של 4.25-4.50% והשוק מתמחר הורדה נוספת רק בחודש יוני.
  • אירופה – הצמיחה והאינפלציה חלשות, הריבית ירדה שוב ושוק המניות האירופי מציג ביצועים מפתיעים לטובה.
  • מה צפוי השבוע: בארה"ב – במוקד, הפרסום הכי חשוב בזירת המקרו: דו"ח התעסוקה החודשי שיפורסם ביום שישי. מס' המשרות החדשות צפוי לעמוד על 170 אלף (לעומת 256 אלף בדצמבר), שיעור האבטלה צפוי להישאר 4.1% וקצב עליית השכר השנתי צפוי לרדת מ-3.9% ל-3.8%.
    בנוסף, במסגרת עונת הדו"חות, השבוע יפרסמו, בין היתר, שתי "מופלאות" - אלפאבית (גוגל) ואמזון, ובנוסף, AMD, קוואלקום, arm, איליי לילי, פייזר, Merck, נובו נורדיסק, פורד, טויוטה, פפסיקו, אובר, דיסני ועוד.
    בישראל - יפורסמו יתרות המט"ח שבידי בנק ישראל.

    ארה"ב
  • שבוע מסחר שנפתח בצל סערת DeepSeek וננעל עם הודעת הבית הלבן על הטלת מכסים מיידית (החל ב-1 בפברואר) אינו יכול לעשות טוב לשוק המניות. ואכן, מדד נאסד"ק כללי ונאסד"ק 100 איבדו השבוע 1.6% ו-1.4% בהתאמה, מדד S&P500 ירד השבוע 1.0% ומדד המניות הקטנות, ראסל 2000, "הסתפק" בירידה שבועית של 0.9%. מדד מניות הבלו צ'יפ, דאו ג'ונס, היה היחיד שנצבע בירוק, עם עלייה שבועית של 0.3%.
    בסיכום חודשי ראינו הרבה ירוק בעיניים - מדד נאסד"ק כללי ונאסד"ק 100 עלו החודש 1.6% ו-2.2% בהתאמה, מדד S&P500 הרשים בעלייה חודשית של 2.7% ומדד המניות הקטנות, ראסל 2000, לא פיגר הרבה, עם עלייה חודשית של 2.6%. גם כאן כיכב מדד דאו ג'ונס, שזינק בחודש ינואר בלא פחות מ-4.7%.
    תשואות ה-Treasuries המשיכו לרדת גם השבוע. התשואות לשנתיים ול-10 שנים ירדו 7 נ"ב ו-8 נ"ב בהתאמה, (השנתיים ל-4.26%, וה-10 שנים ל-4.54%). הדולר, שנחלש בשבוע הקודם, מול סל המטבעות של שותפות הסחר הגדולות של ארה"ב, שב להתחזק השבוע, בכ-0.9%.
  • זירת נתוני המקרו הייתה דשנה במיוחד בשבוע החולף, עם עלייה צפויה של מדד האינפלציה המועדף על הפד, PCE, מ-2.4% ל-2.6%. אינפלציית הליבה נותרה 2.8%, כצפוי, זה החודש השלישי ברציפות. נתון הצמיחה ברבעון 4 היה נמוך מהצפוי, אך שהצריכה הפרטית, מנוע הצמיחה המרכזי, עלתה יותר מהצפוי. הפד הותיר את הריבית ללא שינוי, כצפוי ולא אותת על הורדות בקרוב, מה שתאם את הציפיות בשוק. בשבוע המסחר שלפנינו נקבל שלל נתונים חדש ובראשם דו"ח התעסוקה לינואר, שיפורסם ביום שישי. מס' המשרות החדשות צפוי לעמוד על 170 אלף, לעומת 256 אלף בדצמבר. שיעור האבטלה צפוי להישאר 4.1% וקצב עליית השכר השנתי לרדת מ-3.9% ל-3.8%. עוד יפורסמו השבוע מדדי מנהלי הרכש, מס' המשרות הפנויות, הזמנות ממפעלים, סקר ADP וסנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן.
  • עונת הדו"חות ממשיכה בהילוך גבוה, כשבמוקד שתיים מ-7 המופלאות - אלפאבית (גוגל) ואמזון. אחריהן תישאר רק NVIDIA, שכדרכה, תפרסם רק לקראת סוף העונה. עוד יפרסמו השבוע AMD, אמזון, קוואלקום, arm, איליי לילי, פייזר, Merck, פורד, טויוטה, פפסיקו ועוד.
  • השבוע נפתח בסערה וננעל בחוסר ודאות
    האיום הסיני - סין הייתה סגורה רוב השבוע, לרגל חגיגות פתיחת שנת הירח, אך יום שני הספיק ע"מ לטלטל את השווקים. סטארט-אפ סיני לא גדול השיק בשבוע שעבר מודל של צ'טבוט חדש – R1 בעלות זולה במיוחד והאפליקציה זכתה למבול של הורדות וטיפסה לפסגת הרייטינג של אפל. המשקיע המיליארדר, מרק אנדריסן, אחד מאנשי החזון של עמק הסיליקון, כינה את R1 "רגע הספוטניק של הבינה המלאכותית" ועורר גל מכירות של מניות הטכנולוגיה הגדולות. NVIDIA איבדה בשבוע החולף לא פחות מ-15.8% (השבוע הכי אדום שלה זה שנתיים וחצי) ונפרדה מהמועדון האקסקלוסיבי של חברות ששוות יותר מ-3 טריליון $ (סיימה את השבוע עם שווי שוק של 2.94 טריליון $ "בלבד"). במהלך השבוע שמענו טענות שדיפסיק השיג נתונים מהטכנולוגיה של Open AI באופן לא מורשה וזיקק ידע ממודלים של מטא ו-Open AI. השוק נלחץ מהאפשרות שהערכות השווי של ענקיות הטכנולוגיה מנופחות ומנגד, נשמעו טענות שהמודל החדש, שהוא הרבה פחות בזבזני ומתקדם, יאפשר אולי לענקיות להקטין השקעות ולהגדיל מרווחים.

    אז נשארנו עם לא מעט חוסר ודאות. מה שבטוח היא העובדה שמניות הטכנולוגיה תנודתיות מאוד וכנראה ימשיכו להיות תנודתיות.
    מלחמת סחר - מימד נוסף של חוסר ודאות קיבלנו ביום שישי, כשדוברת הבית הלבן הודיעה שהנשיא טראמפ יטיל מכסים חדשים של 25% על יבוא ממקסיקו וקנדה ו-10% על יבוא מסין, החל מ-1.2. שותפות הסחר כבר הודיעו שיטילו מכסי עונשין משלהן. אנליסטים מביעים דאגה, שמלחמת סחר נוספת תפגע ביעילות הכלכלית ותערער את הסחר הבינלאומי ושבוע המסחר ננעל באווירה של מתיחות גיאופוליטית.
  • מדיניות מוניטרית
    ישיבת ה-FOMC, שהתקיימה בימים שלישי ורביעי לא הביאה בשורות חדשות. בטלוויזיה של בלומברג הכריזו בהתלהבות שהפד השמיט מהנוסח את ההערה הקבועה "האינפלציה מתקדמת לעבר היעד" וטענו שההודעה הפעם ניצית יותר, אולם כשהכתב שלהם הפנה שאלה בעניין ליו"ר הפד, הוא נענה שאין בכך שום איתות. הפד עדכן את הנוסח הקבוע והערה ברוח דומה מופיעה בשני מקומות אחרים בהודעה. גם בישיבה הבאה, ב-19 במארס, אין צפי לשינוי ריבית, אולם נקבל תחזית רבעונית מעודכנת (SEP ודוט פלוט מעודכנים), שתחשוף את תוואי המדיניות המוניטרית בהמשך. בשבוע שעבר כתבנו שהיו"ר פאוול מקפיד להתרחק משאלות פוליטיות כמו מאש ואכן, במסיבת העיתונאים ראינו זאת הלכה למעשה. עיתונאים ששאלו שאלות כאלה התבקשו להחליף שאלה.
    הצפי המצטבר להורדת ריבית עד סוף שנת 2025 עלה מ-42 ל-47 נ"ב (1.88 הורדות ריבית), לעומת צפי ל-1.68 הורדות ריבית בשבוע שעבר.
    תשואות האג"ח, ירדו גם השבוע, כשהתשואה לשנתיים ירדה השבוע מ-4.27% ל-4.20% וה-10 שנים רשמה ירידה מ-4.62% ל-4.54%). הפער בין התשואה ל-10 שנים לתשואה לשנתיים כמעט ולא השתנה השבוע – ירידה מינורית מ-35 נ"ב ל-34 נ"ב.
  • נתוני מקרו שפורסמו בשבוע החולף
    אחרי שבוע עתיר נתוני מקרו חשובים, כולל ישיבת ה-FOMC, צפוי לנו שבוע עשיר נוסף, שבשיאו דו"ח התעסוקה לחודש ינואר. בשבוע שעבר עמד במרכז מדד האינפלציה המועדף על הפד, מדד ההוצאות לצריכה פרטית – PCE. המדד עלה בדצמבר 0.3%, כצפוי ומדד Core PCE עלה 0.2%, כצפוי. האינפלציה השנתית עלתה מ-2.4% ל-2.6%, כצפוי ואינפלציית הליבה נותרה ברמה של 2.8%, כצפוי, זה החודש השלישי ברציפות. הצמיחה ברבעון 4 עלתה בקצב שנתי של 2.3%, פחות מצפי ל-2.6% זאת, למרות שהצריכה הפרטית ברבעון עלתה 4.2%, יותר מצפי ל-3.2%. תביעות האבטלה החדשות ירדו השבוע ל-207 אלף, הרבה פחות מצפי ל-225 אלף. ההכנסה האישית עלתה בדצמבר 0.4%, כצפוי וההוצאה האישית עלתה 0.7%, יותר מצפי ל-0.5%. הצריכה הפרטית הריאלית עלתה בדצמבר 0.4%, יותר מצפי ל-0.3%. מדד עלות העבודה ברבעון הרביעי של 2024 עלה 0.9%, כצפוי. ההזמנות למוצרים בני קיימא צנחו בדצמבר ב-2.2%, בניגוד לצפי שיעלו 0.6%. מדד מחירי הבתים ב-20 ערים מרכזיות של קייס שילר עלה בנובמבר ב-0.41% (צפי 0.30%) ובשנה האחרונה עלה המדד ב-4.33%, יותר מצפי ל-4.24%. מדד אמון הצרכנים שזינק בחודשיים הקודמים, בתגובה לניצחונו של טראמפ בבחירות, ירד בינואר מ-109.5 ל-104.1 נק' (צפי 105.7 נק'). מדד מנהלי הרכש בתעשייה של שיקאגו עלה בינואר מ-36.9 ל-39.5 נק', (צפי 40.0 נק'). מכירות הבתים החדשים עלו בדצמבר ב-3.6% (צפי 1.7%) ל-698 אלף בתים (צפי 675 אלף).
  • עונת הדו"חות ממשיכה בהילוך גבוה 179 מהחברות במדד S&P500 (35.8%) כבר פרסמו. 75% מהן הכו (או השוו) את תחזית ההכנסות, ב-1.3% בממוצע. 83% מהן היכו (או השוו) את תחזית הרווח, ב-5.9% בממוצע. בנוסף, 78% מהן צמחו (או השוו) מול ההכנסות ברבעון המקביל ב-4.5% בממוצע. 74% מהן צמחו (או השוו) מול הרווח ברבעון המקביל, ב-7.4% בממוצע. חשוב לציין כי צפי האנליסטים לגבי שנת 2025 הינו לגידול בשיעור של כ-14.3% ברווחיות החברות ביחס לאשתקד, כך שבינתיים דרוש שיפור בצמיחת הרווחים של החברות שתפרסמנה בהמשך, ע"מ לעמוד בתחזית.
    השבוע דיווחו 4 מתוך "7 המופלאות" את תוצאותיהן:
    אפל – הכתה באופן מתון הן את תחזית ההכנסות והן את תחזית הרווח, אולם ההכנסות ממכירת האייפון (69.1 מיליארד $) היו נמוכות מהצפי (71 מיליארד $). זאת, בשל מכירות נמוכות מהצפי (ב-3 מיליארד $) של האייפון בסין. המניה עלתה במסחר המאוחר, אולם סיימה בירידה של 0.7%.
    מטא – צמחה ב-21% והכתה את תחזית ההכנסות. הרווח למניה זינק ל-8.02 $, גבוה בהרבה מצפי ל-6.77 $ למניה והמניה עלתה.
    מיקרוסופט – עלתה על צפי ההכנסות והרווח של האנליסטים, אך שיעור הצמיחה בענן ירד במפתיע והמניה ירדה.
    טסלה - פספסה את הציפיות, אך הכפילה את הכנסות עסקי האנרגיה ופעילות הסוללות הציגה שיא ברווח הגולמי. המניה עלתה במסחר המאוחר.
  • מה צפוי להשפיע על שבוע המסחר הקרוב
    שילוב של נתוני מקרו חשובים ודו"חות של חברות גדולות מעורר עניין! עיקר העניין יתרכז ביום שישי, עת נפגוש את דו"ח התעסוקה לחודש ינואר, שמפרסם משרד העבודה. צפי ל-170 אלף משרות חדשות, לעומת 256 אלף בדצמבר. שיעור האבטלה צפוי להישאר 4.1% והקצב השנתי של עליית השכר צפוי לרדת מעט, מ-3.9% ל-3.8%. ביום שלישי ניחשף למספר המשרות הפנויות, שצפוי לרדת מעט מ-8.1 ל-8 מיליון משרות וביום רביעי לסקר המשרות במגזר הפרטי של ADP והצפי הוא ל-150 אלף משרות חדשות, לעומת 122 אלף בחודש שעבר. עוד ניחשף השבוע למדדי מנהלי הרכש, הן של S&P Global והן של ISM. מדדי התעשייה יפורסמו ביום שני ומדדי השירותים ביום רביעי.
  • נתוני מקרו נוספים שיפורסמו השבוע: ביום שני – הוצאות בנייה. ביום שלישי – הזמנות ממפעלים, הזמנות מוצרים בני קיימא. ביום רביעי – הגירעון המסחרי. ביום חמישי – תביעות אבטלה ראשונות, שיעור הפריון ועלות יחידת עבודה (ברבעון 4). ביום שישי – מכירות סיטונאיות, מלאים סיטונאיים, אשראי צרכני, סנטימנט צרכנים אוניברסיטת מישיגן.
  • עונת הדו"חות בעוד שבוע חם עם פרסום תוצאותיהן של עוד שתיים מתוך "7 המופלאות". אלפאבית (גוגל) תדווח ביום שלישי ואמזון תדווח ביום חמישי. בכך תושלם התמונה לגבי 6 מופלאות והשביעית, NVIDIA, תמתין כדרכה בקודש לסיומה של עונת הדו"חות ותדווח רק ב-26 בפברואר. עוד פרסומים מעניינים השבוע: יום שני – פלאנטיר. יום שלישי – פייפאל, ספוטיפיי, פפסיקו, פייזר, מרק, אסתי לאודר, AMD, סנאפ, אנפייז, EA. יום רביעי – אובר, וולט דיסני, נובו נורדיסק, טויוטה, JCI, קוואלקום, arm, פורד. יום חמישי – איליי לילי, קונוקופיליפס, הרשי, בריסטול מאיירס.
    ושוב – טראמפ, טראמפ, טראמפ! ביום שישי הוא הכריז על מכסים חדשים על סחורות מקנדה, מקסיקו וסין, כבר משבת (1 בפברואר). שותפות הסחר מטילות מכסי גומלין משלהן ושבוע המסחר הנוכחי נפתח באווירה מתוחה.


ישראל
שבוע המסחר בת"א הסתכם בירידות, ת"א 125 השיל 2.7% מה שקיצץ את התשואה YTD ל-3%. ברקע ירידות חדות שנרשמו במנית טבע (17.2%-), שמשקלה במדד ת"א 125 למעלה מ-4%. גם הירידות בחברות הטכנולוגיה המובילות, קמטק (13.4%-), פריורטק (12.8%-) וטאואר (11.8%-) העיבו בעקבות חשיפת הסטארט-אפ הסיני Deepseek לפיו הוא פיתח צ'ט-בוט מבוסס AI מתקדם בעלויות מזעריות יחסית והפיל את כל מגזר השבבים ברחבי העולם המערבי.

  • סימני התאוששות בפעילות הגיעו מכיוון תחום האשראי – הגידול באשראי מתחזק, למרות שריבית בנק ישראל לא ירדה מאז חודש ינואר 2024 מה שמעיד על פעילות כלכלית מוגברת. קצב הגידול השנתי באשראי העסקי בשנת 2024 עמד על כ-8% וניכרת התאוששות גם באשראי הצרכני בבנקים ובחב' כרטיסי האשראי.
  • האינפלציה צפויה להתרומם בחודשים הקרובים – במדד ינואר 2025, שיתפרסם ב-14.2, כבר יבואו לידי ביטוי שלל ההתייקרויות והגזירות התקציביות, כולל כמובן המע"מ שעלה מ-17% ל-18% והתיקרויות בארנונה ובחשמל.
    כתוצאה, מדד ינואר צפוי להיות הגבוה ביותר בשנים האחרונות, כ-0.6% והוא יחליף את מדד ינואר אשתקד שהיה אפסי. בהתאם, האינפלציה המצטברת ב-12 החודשים תעלה לשיעור של 3.8%. גם שני המדדים הבאים צפויים
    להיות גבוהים יחסית, שכן קיימים דיווחים על התייקרויות במחירי רשתות שונים כמו גם בעלויות המשלוחים של חברת משלוחי המזון וולט.
    לאור כל זאת, ריבית בנק ישראל, שירדה פעם אחת בחודש ינואר 2024, לא צפויה להשתנות במהלך הרבעון הנוכחי. עם זאת, בהמשך השנה צפויה להגיע התמתנות אינפלציונית לאור שיפור במצב הגיאופוליטי והביטחוני (בתקווה!) שיביא לחזרת מילואימניקים ומפונים לשוק העבודה, הקלה בצווארי בקבוק שונים ובהיצעים שונים כגון מחירי תוצרת חקלאית, מחירי טיסות ועוד.
  • מחירי הדירות חזרו לטפס אולם קיים חשש בשוק האשראי – מחירי הדירות בישראל שבו לטפס וב-12 החודשים האחרונים רשמו עליה של 6.7%. נראה שקיים כיום עודף של ביקוש העולה על ההיצע לאור מחסור של כ-30 אלף עובדים בענף הבניה ורמות גמר נמוכות. עם זאת, קיים כיום חשש לאור עלייה ברמת הסיכון הטמונה בענף הבנייה. על מנת לשמור על רמת מכירות נאותה בימים בהם הריבית עודנה גבוהה, נולדה שיטת מכירה של 20/80 לפיה הרוכשים משלמים עד 20% ממחיר הדירה בעת חתימת החוזה ואת היתרה עם קבלתה.
    המפקח על הבנקים התייחס בשבוע שעבר לסיכונים בשוק הדיור והצביע על כך שבעוד שיש בענף ירידה מסוימת בסיומי הבנייה (לרמה של כ-55K בשנה), ישנה עלייה בהיקפי האשראי בענף ולכן הם עוקבים בצורה הדוקה אחר המגמות בשוק. באשר למשקי הבית, לדברי המפקח, כשהריבית החלה לעלות (ריבית בנק ישראל עלתה תוך זמן קצר יחסית מ-0.1% ל-4.75%), התשלום החודשי הממוצע עלה בכ-1,000 ₪ לכל נוטל משכנתא אך למרות זאת, שיעורי הכשל במשכנתאות נותרו נמוכים מה שמעיד שנוטל המשכנתא הישראלי מקנה חשיבות מיוחדת לעמידה בהחזרי המשכנתא גם אם הם באים על חשבון דברים אחרים.


מטבעות וסחורות

  • מדד הדולר DXY הבוחן את הדולר האמריקאי מול מטבעות 6 שותפות הסחר העיקריות עלה בשבוע שעבר ב-0.9% בניגוד לירידה שרשם בשבוע שקדם.
  • גזרת הדולר/שקל - מינואר 2023 ועד ערב המלחמה הדולר התחזק בקרוב ל-10% עקב הניסיונות לבצע שינוי במערכת המשפט. בהמשך, לאור השבת השחורה והחשש מפני הרעה ביטחונית, הוא זינק ל-4.08 ₪ (שיא של 15 שנים) ומיד התמתן. בשבועות האחרונים, כשברקע הסכמים מול חיזבאללה וחמאס, קיימת אופטימיות במישור הגיאופוליטי והכלכלי שבאה לידי ביטוי בתיסוף בשקל והדולר ירד מתחת ל-3.6 ₪.
  • מחיר הנפט מסוג טקסס מתוק איבד בשבוע האחרון שיעור של 2.9% וירד למחיר של 72.5$ לחבית על רקע ההצהרות של טראמפ לגבי הטלת מכס בשיעור של 25% על קנדה ו-10% על סין והרצון שלו להגדלת הפקת הנוזל השחור בארה"ב.
  • מחיר הזהב בשיא - ביום חמישי נסחר הזהב מעל 2,800$ לראשונה בהיסטוריה. הזהב מתחזק לאור אי הוודאות הרבה השוררת כיום בשווקים וזאת למרות שבמקביל גם הדולר האמריקאי מתחזק.

אני מסכים לקבל במייל ובהודעות SMS  דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק. לתשומת לבך, לא חלה עליך חובה חוקית למסור את הפרטים הנדרשים והדבר תלוי ברצונך ובהסכמתך. ​הפרטים שתמסור ישמשו לצורך התאמת השירותים שהבנק יוכל להציע לך ולמשלוח דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק (בכפוף להסכמתך לעיל). פרטים אלו יוחזקו, כולם או חלקם במאגרי המידע של הבנק.

פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.