בנק הבינלאומי ועובדיו מחזקים את תושבי מדינת ישראל, חיילי צה"ל וכוחות הביטחון. חזקו ואמצו!
סיכום שבוע המסחר האחרון
נקודות עיקריות
- שבוע המסחר בארה"ב ננעל בירידות כשברקע דוח התעסוקה החודשי שגרר חשש מפני אינפלציה ואיומיו של טראמפ. מנגד, אירופה ות"א סגרו שבוע חיובי והגדילו את הפער מול ארה"ב מתחילת השנה.
- מדד All Country MSCI העולמי (MXWD index) עלה בשבוע שחלף 0.1%, בארה"ב – מדד S&P500 ירד 0.2%, נאסד"ק השיל 0.5% ומדד המניות הקטנות Russell 2000 ירד 0.3%. באירופה - מדד יורוסטוקס 50 עלה 0.7% (8.8% מתחילת השנה) ובמזרח - סין עלתה 2% והודו השילה 0.2%.
ת"א סיכמה שבוע חיובי - מדד ת"א 125 עלה 2.9% ומדד החברות הקטנות SME60 הוסיף 2.8%.
- ישראל – צפי לזינוק זמני באינפלציה – ביום שישי יתפרסם מדד המחירים לצרכן של חודש ינואר שצפוי לעלות בכ-0.6% וכתוצאה, האינפלציה המצטברת ב-12 החודשים תתקרב לשיעור של 4%. במדד יבואו לידי ביטוי שלל ההתייקרויות והגזירות התקציביות, כולל המע"מ שעלה מ-17% ל-18%.
- ארה"ב – דו"ח התעסוקה החודשי הגביר את החשש מפני אינפלציה – מס' המשרות החדשות אומנם היה נמוך מהצפוי (רק 143 אלף מול צפי ל-175 אלף) אולם נתוני החודשיים האחרונים עודכנו בחדות כלפי מעלה וגם קצב עליית השכר השנתי עלה בניגוד לצפי מ-3.9% ל-4.1%. כתוצאה, ע"פ שוק החוזים, הורדת הריבית הבאה נדחתה מחודש יוני ליולי או אף לספטמבר.
- ארה"ב– האם מרוץ החימוש של ה-AI יוכיח את עצמו? לצד כוונה להגדיל את ההשקעות ההוניות בשנת 2025, מרבית חברות הענק אכזבו בדיווחיהן אודות תוצאות פעילות מחשוב הענן והדבר מעיב על ביצועי השוק.
- מה צפוי השבוע: בארה"ב – ביום רביעי יפורסם נתון האינפלציה (CPI) לחודש ינואר ואנליסטים צופים שהאינפלציה השנתית תישאר בשיעור של 2.9% ואינפלציית הליבה הדביקה תתמתן מעט, מ-3.2% ל-3.1%. בנוסף, בימים שלישי ורביעי נאזין לעדותו של יו"ר הפד בקונגרס.
בעונת הדו"חות יפרסמו ביום שני - מקדונלד'ס, מאנדיי, טאוור. יום שלישי – קוקה קולה, bp, SuperMicro, AIG. יום רביעי – CVS, קראפט היינץ, רדיט, רובין הוד, סיסקו. יום חמישי – קויין בייס, אפלייד מטיריאלס, פאלו אלטו.
בישראל - מכירות רשתות שיווק בדצמבר, מדד אמון הצרכנים של חודש ינואר, מאזן הסחר ונתוני האינפלציה (צפי למדד ינואר 0.6% ואינפלציה שנתית 3.8%)
ארה"ב
- שבוע המסחר ננעל ביום שישי בירידות חדות של 1.4%-0.9%, בעקבות דו"ח תעסוקה חזק, שמיתן את הציפיות להורדת ריבית, הודעת הנשיא טראמפ שבתחילת השבוע הנוכחי (כנראה מחר) הוא יכריז על הטלת מכסי גומלין על מדינות רבות, כפי שהבטיח לפני הבחירות, ע"מ לצמצם את הגירעון ותחזית מאכזבת של אמזון, שהכבידה על סקטור הטכנולוגיה. הירידות ביום שישי מחקו את כל עליות השבוע ויותר וצבעו את שבוע המסחר החולף באדום. מדד S&P500 ירד השבוע 0.2%, מדד נאסד"ק כללי ומדד מניות הבלו צ'יפ, דאו ג'ונס איבדו השבוע 0.5% ומדד המניות הקטנות, ראסל 2000, "הסתפק" בירידה שבועית של 0.3%. מדד נאסד"ק 100 היה היחיד שנצבע בירוק, עם עלייה שבועית מינורית של 0.1%.
תשואות ה-Treasuries עלו ביום שישי, לאחר פרסום דו"ח התעסוקה. עם זאת, בסיכום שבועי הן נעו בכיוונים מנוגדים. התשואה לשנתיים עלתה מ-4.20% ל-4.29%, ואילו התשואה ל-10 שנים ירדה מ-4.54% ל-4.49%. הדולר התחזק בסוף השבוע מול סל המטבעות של שותפות הסחר הגדולות של ארה"ב, אולם בסיכום שבועי הוא נחלש בכ-0.4%.
- זירת נתוני המקרו הגישה לנו השבוע דו"ח תעסוקה חזק. גם דו"ח המשרות בסקטור הפרטי של ADP היה חזק יחסית ומספר המשרות הפנויות ירד החודש ביותר מחצי מיליון משרות. מדד מנהלי הרכש של ISM בתעשייה שב להציג התרחבות של הפעילות, אחרי 14 חודשים רצופים שבהם שהה בטריטוריה של התכווצות של הפעילות. סקר סנטימנט הצרכנים של אונ' מישיגן ירד במפתיע לשפל של 7 חודשים ותחזית האינפלציה לשנה של הצרכנים, המוצגת באותו סקר זינקה במפתיע מ-3.3% ל-4.3%. בשבוע המסחר שלפנינו נקבל את דו"ח האינפלציה (CPI) לינואר, שיפורסם ביום רביעי. האינפלציה השנתית צפויה להישאר בשיעור של 2.9% ואילו אינפלציית הליבה צפויה להתמתן מעט, מ-3.2% ל-3.1%. עוד יפורסמו השבוע מדד המחירים ליצרן, מחירי היבוא והיצוא, הייצור התעשייתי והמכירות הקמעונאיות. והנה משהו שאתם מחכים לו כבר מאוגוסט – השבוע, בימים שלישי ורביעי, נתכבד להאזין לעדותו החצי שנתית של יו"ר הפד, פאוול בפני הקונגרס. ביום הראשון יופיע היו"ר בפני ועדת הבנקאות של הסנאט ולמחרת הוא יופיע בפני ועדת השירותים הפיננסיים של בית הנבחרים.
- עונת הדו"חות ממשיכה. שתיים מ-7 המופלאות - אלפאבית (גוגל) ואמזון פרסמו השבוע ואכזבו את המשקיעים. השבוע יפרסמו, בין השאר: מקדונלד'ס, קוקה קולה, מאנדיי, טאוור, bp, סופרמיקרו קומפיוטרס, AIG, CVS Health, קראפט היינץ, רדיט, רובין הוד, סיסקו, ג'ון דיר, סוני, אפלייד מטיריאלס, פאלו אלטו, מודרנה, פורטיס ועוד.
- מדיניות מוניטרית
השבוע תעמוד המדיניות המוניטרית של הבנק הפדרלי בקדמת הבמה, כאשר יו"ר הפד ג'רום פאוול, יתייצב לשימוע החצי שנתי שלו מול הקונגרס. ביום שלישי יתייצב פאוול למתן עדות בפני ועדת הבנקאות של הסנאט ולמחרת, יום רביעי, הוא ייקרא להעיד בפני ועדת השירותים הפיננסיים של בית הנבחרים. שאלותיהם של נבחרי הציבור עשויות להוביל לחשיפת המדיניות המתוכננת של הבנק המרכזי בהמשך השנה. בינתיים, דו"חות התעסוקה האחרונים הביאו לדחיית המועד שבו צפוי הפד לשוב למסלול הפחתות הריבית, שנקטע בישיבתו האחרונה. בשבוע שעבר העריכו הסוחרים שהפחתת הריבית הבאה תתבצע בישיבה ביוני או בזו שביולי. כרגע, נדחה המועד לישיבה שב-30 יולי (הסתברות מצטברת של 81%) או לזו שאחריה, שתתקיים ב-17 בספטמבר (הסתברות מצטברת של 106%). כזכור, הפד רמז בעבר שהטריגר המרכזי להפחתת ריבית מהירה יהיה הרעה בלתי צפויה בשוק העבודה. כרגע, עם תוספת משרות חזקה בחודשים האחרונים ועם ירידה קלה בשיעור האבטלה הנמוך ממילא ועלייה מחודשת בקצב השנתי של עליית השכר, שעשוי לייצר לחצים אינפלציוניים, אין משהו שידחוף להפחתת ריבית, במיוחד כשהאינפלציה גבוהה מהיעד. ביום רביעי יפורסם דו"ח האינפלציה (CPI) לחודש ינואר, שעשוי לשפוך אור על קצב עליית המחירים העדכני. אנליסטים צופים שהאינפלציה השנתית תישאר בשיעור של 2.9% ואינפלציית הליבה הדביקה תתמתן מעט, מ-3.2% ל-3.1%.
בינתיים, הלחץ סביב ההצהרות של הנשיא טראמפ, שקורא להוריד את הריבית, התמתן מעט, אחרי ששר האוצר, סקוט בסנט, אמר ביום חמישי שממשל טראמפ מתמקד בהורדת תשואות האג"ח ל-10 שנים... זה לא מזכיר לכם קצת את הפטנט של הבנק המרכזי של יפן?...
אפרופו תשואות האג"ח, הן עלו ביום שישי, בעקבות דו"ח התעסוקה החזק, אולם בסיכום שבועי הן לקחו כיוונים מנוגדים. התשואה לשנתיים עלתה השבוע מ-4.20% ל-4.29% מאידך, ה-10 שנים רשמה ירידה מ-4.54% ל-4.49%. כך, שהפער בין התשואה ל-10 שנים לתשואה לשנתיים נחתך השבוע מ-34 נ"ב ל-20 נ"ב בלבד.
הצפי המצטבר להורדת ריבית עד סוף שנת 2025 ירד מ-47 נ"ב (1.88 הורדות ריבית) בשבוע שעבר, ל-36 נ"ב בלבד (1.43 הורדות ריבית).
- נתוני מקרו שפורסמו בשבוע החולף
בשבוע החולף עמד במרכז דו"ח התעסוקה לחודש ינואר, שפורסם ביום שישי. דו"ח חזק הרחיק את הצפי להפחתת הריבית הבאה מיוני-יולי ליולי-ספטמבר. מספר המשרות החדשות בינואר, 143 אלף, היה נמוך מהצפי ל-175 אלף ומממוצע 2024, 166 אלף, אולם נתוני החודשיים הקודמים עודכנו כלפי מעלה ב-100 אלף משרות! נתון נובמבר עודכן מ-212 אלף ל-261 אלף ודצמבר מ-256 אלף ל-307 אלף משרות. שיעור האבטלה ירד במפתיע מ-4.1% ל-4.0% והשכר השעתי הממוצע עלה ב-17 סנט ל-35.87 $, עלייה של 0.5% (מעל צפי ל-0.3%), כשקצב העלייה השנתי טיפס במפתיע מ-3.9% ל-4.1%, בניגוד לצפי שיירד ל-3.8%. נתוני תעסוקה נוספים שפגשנו השבוע: מספר המשרות הפנויות ירד בדצמבר מ-8.16 מיליון ל-7.6 מיליון, פחות מצפי ל-8.0 מיליון. סקר המשרות של ADP במגזר הפרטי הראה תוספת של 183 אלף משרות בסקטור בינואר, מעל צפי ל-150 אלף משרות. נתון דצמבר עודכן כלפי מעלה מ-122 ל-176 אלף משרות. סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ירד במפתיע בפברואר מ-71.1 ל-67.8 נק', שפל של 7 חודשים (צפי 71.8 נק'). תחזית האינפלציה של הצרכנים לשנה הקרובה זינקה במפתיע מ-3.3% ל-4.3%, מעל צפי ל-3.3%. תחזית האינפלציה ל-5-10 שנים עלתה מ-3.2% ל-3.3%. מדד מנהלי הרכש של S&P Global בתעשייה (קריאה סופית לינואר) עודכן במפתיע מ-50.1 ל-51.2 נק' (צפי 50.1 נק'). מדד השירותים עודכן קלות כלפי מעלה, מ-52.8 ל-52.9 נק'. מדד מנהלי הרכש של ISM בתעשייה זינק מ-49.2 ל-50.9 נק' (צפי 50.0 נק') ועבר מ-14 חודשים רצופים שבהם הציג התכווצות, להתרחבות של הפעילות. מאידך, מדד השירותים ירד בינואר מ-54.0 נק' ל-52.8 נק' (צפי 54.0 נק'). הוצאות הבנייה עלו בדצמבר ב-0.5%, הרבה מעל צפי ל-0.2%. ההזמנות ממפעלים ירדו בדצמבר ב-0.9% (צפי 0.8%-) הגירעון המסחרי בדצמבר הסתכם ב-98.4 מיליארד $, קצת יותר מצפי ל-96.8 מיליארד $. עלות יחידת עבודה עלתה ברבעון 4 ב-3.0% (צפי 3.4%). תביעות האבטלה החדשות עלו השבוע ל-219 אלף, הרבה יותר מ-208 אלף בשבוע הקודם ויותר מצפי ל-213 אלף. האשראי הצרכני ביצע בדצמבר את הזינוק החודשי החד בתולדותיו, על רקע זינוק בחובות של בעלי כרטיסי אשראי ובהלוואות למימון לימודים ורכישת כלי רכב. האשראי זינק ב-40.8 מיליארד $, לעומת צפי ל-16.5 מיליארד $ בלבד ועלייה מתונה של כ-5 מיליארד $ בנובמבר.
ועכשיו, נותר להמתין לדו"ח האינפלציה (CPI), שיפורסם ביום רביעי...
- עונת הדו"חות ממשיכה בהילוך גבוה
308 מהחברות במדד S&P500 (61.5%) כבר פרסמו. 75% מהן הכו (או השוו) את תחזית ההכנסות, ב-1.1% בממוצע. 83% מהן היכו (או השוו) את תחזית הרווח, ב-6.6% בממוצע. בנוסף, 78% מהן צמחו (או השוו) מול ההכנסות ברבעון המקביל ב-5.4% בממוצע. 76% מהן צמחו (או השוו) מול הרווח ברבעון המקביל, ב-12.6% בממוצע.
לפני שבוע ראינו גידול ממוצע בשיעור של כ-7.4% בלבד ברווחיות החברות ביחס לאשתקד, כך שהשבוע ראינו שיפור משמעותי בצמיחת הרווחים. חלק מהחברות ש"נענשו" השבוע לאחר פרסום תוצאותיהן, אכזבו בתחזית, אולם ברבעון המדווח הן הציגו תוצאות נאות והיכו את קונצנזוס האנליסטים.
השבוע דיווחו 2 מתוך "7 המופלאות" את תוצאותיהן:
אלפאבית (גוגל) – הציגה הכנסות של 96.5 מיליארד $, פחות מצפי ל-96.7 מיליארד $. הרווח למניה, 2.15 $ היה גבוה במקצת מצפי ל-2.13 $. ההכנסות מפרסום לא עמדו בציפיות וכך גם ההכנסות מענן, שמהוות את מנוע הצמיחה המרכזי שלה, כך שהמניה הגיבה בירידות.
אמזון – ירדה ביום שישי 4.1% על רקע האטה בצמיחת הכנסות הענן, אף שהכתה את צפי ההכנסות והרווח ברבעון החולף.
חברות נוספות שפרסמו השבוע:
קוואלקום – הכתה את צפי ההכנסות והרווח, אך המניה ירדה עקב חשש שהביקוש לסמארטפונים יירד בשנה הקרובה.
פורד - ירדה אחרי שהזהירה שהרווח השנה צפוי לרדת בכ-2 מיליארד $, בשל צפי לירידת מחירים ועלייה בהוצאות.
- מה צפוי להשפיע על שבוע המסחר הקרוב
עיקר העניין יתרכז, כאמור, ביום רביעי, עם פרסום דו"ח האינפלציה (CPI) לחודש ינואר, כשצפוי שהאינפלציה השנתית תישאר 2.9% ואינפלציית הליבה הדביקה תתמתן מ-3.2% ל-3.1%. להערכתנו, החששות מפני לחצים אינפלציוניים, שמתלבים בתקופה האחרונה, עלולים לייצר תגובה לא סימטרית, כשהשוק ייענש בגין אינפלציה גבוהה מהצפוי יותר מכפי שייהנה מאינפלציה נמוכה מהצפוי. גם עדותו החצי שנתית של יו"ר הפד בפני הקונגרס, בימים שלישי ורביעי, תרכז עניין מוגבר.
נתוני מקרו נוספים שיפורסמו השבוע: ביום שני – תחזית האינפלציה לשנה של הפד של ניו יורק. ביום שלישי – מדד אופטימיות העסקים הקטנים. ביום רביעי – קצב עליית השכר הריאלי השעתי והשבועי בשנה האחרונה, תקציב האוצר. ביום חמישי – תביעות אבטלה ראשונות, מדד המחירים ליצרן. ביום שישי – מכירות קמעונאיות, מחירי היבוא והיצוא, ייצור תעשייתי, שיעור ניצול גורמי הייצור.
עונת הדו"חות ממשיכה - פרסומים מעניינים השבוע: יום שני – מקדונלד'ס, מאנדיי, טאוור. יום שלישי – שופיפיי, קוקה קולה, bp, SuperMicro, דורדאש, ג'יליאד, AIG. יום רביעי – CVS Health, Biogen, קראפט היינץ, רדיט, רובין הוד, סיסקו. יום חמישי – ג'ון דיר, סייבר ארק, סוני, קויין בייס, אפלייד מטיריאלס, פאלו אלטו נטוורקס.
ושוב – הנשיא טראמפ, כדרכו, מעורר אי ודאות. ביום שישי הוא הודיע שיכריז בתחילת השבוע על הטלת מכסי גומלין, על מדינות רבות שמטילות מכס על יבוא מארה"ב. זאת, בהתאם למה שהבטיח במסע הבחירות, ע"מ להקטין את הגירעון הגדול של ארה"ב. מלחמת סחר חריפה עלולה לפגוע בסחר הבינלאומי ובצמיחה הגלובלית, כך שהתגובה המידית של השווקים הייתה ירידות בשערי המניות, עליית מחיר הזהב, שמשמש נכס מקלט וירידה במחירי הנפט. מעניין לראות כיצד ייפתח שבוע המסחר הנוכחי באווירה המתוחה שנוצרה.
ישראל
בניגוד למגמה השלילית ששררה השבוע בבורסות בארה"ב, שבוע המסחר בת"א הסתכם בעליות שערים נאות, כשברקע פסגת טראמפ-נתניהו בוושינגטון והמשך הפעימות בעסקת שחרור החטופים. המומנטום החיובי תמך בתשואות היתר של מדדי הדגל בת"א לעומת מקביליהם בארה"ב.
מדד ת"א 35 עלה השבוע 2.4% והשלים עליה של 4.7% מתחילת השנה, ת"א 125 זינק 2.9% ו-6% מתחילת השנה, ומדד ת"א 90 קפץ 4% ו-8.9% מתחילת השנה.
בגזרת המדדים הענפיים בלט לחיוב השבוע מדד הנפט והגז שזינק 6%, ואחריו מדד הביטוח שהמריא 5.7%. מבחינת המניות, בלטו לחיוב במדד ת"א 125 מניות תמר פטרוליום שזינקו 19.7% ומניית אלוני חץ, שהוסיפה לערכה השבוע 13.8% לאחר שאהרון פרנקל הפך לבעל המניות העיקרי בה ועקף את המייסד והמנכ"ל נתן חץ. מנגד, מנית טבע השילה מערכה 3.2%, והשלימה ירידה של כ-24% מתחילת השנה.
בשוק החוב- ראינו השבוע עליות שערים בדגש על האג"ח הממשלתית שקלית הארוכה, ותשואת האג"ח ל-10 שנים הגנרית ירדה לכ-4.25%, מה שמעיד כי פרמיית הסיכון הטמונה בהשקעה בישראל מצטמקת, גורם נוסף שתומך בהתחזקות השקל. הרחבה על כך בהמשך.
- סקר העסקים מצביע על שיפור בפעילות ועליית מחירים – סקר הערכת המגמות בעסקים של הלמ"ס משקף חזרה לרמות שהיו לפני המלחמה, תוך הפחתת המגבלות השונות על פעילות החברות. נרשמה עלייה בציפיות החברות לעליית מחירי מכירה בפברואר, נתון שמהווה גורם מאיץ בסביבת האינפלציה.
- הרכישות בכרטיסי אשראי עלו בדצמבר בקצב גבוה. הגידול המשמעותי באוקטובר-דצמבר חל בהוצאות על שירותי טיסות, תיירות ואירוח, הלבשה, מוצרי תעשייה פנאי ונופש. לפי נתוני הרכישות היומיות שמפרסם בנק ישראל, נרשם גידול בהוצ' כרטיסי האשראי ואף האצה, גם בינואר.
- השכר הממוצע במשק ממשיך לצמוח בקצב יחסית גבוה. במונחים שנתיים השכר צמח בקצב שנתי של קרוב ל-6%.
- האינפלציה צפויה להתרומם בחודשים הקרובים – במדד ינואר 2025, שיתפרסם ב-14.2, כבר יבואו לידי ביטוי שלל ההתייקרויות והגזירות התקציביות, כולל כמובן המע"מ שעלה מ-17% ל-18% והתיקרויות בארנונה ובחשמל.
כתוצאה, מדד ינואר צפוי להיות הגבוה ביותר בשנים האחרונות, כ-0.6% והוא יחליף את מדד ינואר אשתקד שהיה אפסי. בהתאם, האינפלציה המצטברת ב-12 החודשים תעלה לשיעור של 3.8%. גם שני המדדים הבאים צפויים
להיות גבוהים יחסית, שכן קיימים דיווחים על התייקרויות במחירי רשתות שונים כמו גם בעלויות המשלוחים של חברת משלוחי המזון וולט.
לאור זאת, ריבית בנק ישראל, שירדה פעם אחת בחודש ינואר 2024, לא צפויה להשתנות במהלך הרבעון הנוכחי. עם זאת, בהמשך השנה צפויה להגיע התמתנות אינפלציונית לאור שיפור במצב הגיאופוליטי והביטחוני (בתקווה!) שיביא לחזרת מילואימניקים ומפונים לשוק העבודה, הקלה בצווארי בקבוק שונים ובהיצעים שונים כגון מחירי תוצרת חקלאית, מחירי טיסות ועוד.
- הבנקים עשויים להודיע על הגדלת הדיבידנד – נראה כי בפיקוח על הבנקים משתכנעים שהבנקים צברו עודפי הון וניתן לשחרר את החגורה ולהגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד (העומד על 40%). החלטה סופית רשמית תתקבל סמוך למועד פרסום הדו"חות.
- התשואות באג"ח הארוכות ממשיכות לרדת - הרגיעה הביטחונית והמחוות מצד ארה"ב תרמו ליציבות בפרמיית הסיכון של ישראל (CDS). לעומת זאת, תשואת האג"ח הישראלית ל-10 שנים ירדה בשיעור גבוה בהשוואה למדינות אחרות. כתוצאה מכך, וללא ציפיות להורדת ריבית קרובה, עקום התשואות בישראל הפך לשטוח ביותר בקרב המדינות העיקריות לאחר שבמחצית הראשונה של 2024 היה התלול ביותר.
הירידה בתשואות האג"ח בישראל בולטת במיוחד על רקע העובדה שבמדינות האחרות הריבית של הבנק המרכזי יורדת, בשונה מהמצב בשוק המקומי.
מטבעות וסחורות
- מדד הדולר DXY הבוחן את הדולר האמריקאי מול מטבעות 6 שותפות הסחר העיקריות ירד בשבוע שעבר ב-0.3%.
- השקל התחזק השבוע הן מול הדולר והן מול היורו ב-0.8% ו-0.6% בהתאמה, ושערו היציג נקבע ביום שישי על 3.55 ₪ לדולר ו-3.688 ₪ ליורו.
- מחיר נפט מסוג טקסס מתוק איבד בשבוע האחרון 2.1% וירד למחיר של 71$ לחבית, על רקע ההסלמה במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, שתי הכלכלות הגדולות בעולם, והחשש מפגיעה בצמיחת הכלכלה הגלובלית ובביקוש לאנרגיה. על פי הערכות בשוק, אי הוודאות סביב מדיניות הסחר של טראמפ עלולה להכות בתחזיות הצמיחה הגלובלית ולתמוך בירידה חדה יותר במחירי הנפט הגולמי
- מחיר הזהב מטפס למרות עליית הדולר- זהב, הנחשב למקלט עבור משקיעים בעתות משבר, קבע ביום ד' השבוע את הסגירה הגבוהה בתולדותיו (2,867$), על רקע מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין וכוונת הנשיא טראמפ להטיל מכסי גומלין על יבוא ממדינות רבות. לאור אי הוודאות הרבה השוררת כיום בשווקים, מחירה של המתכת היקרה מטפס וזאת למרות שבמקביל גם הדולר האמריקאי מתחזק.
אני מסכים לקבל במייל ובהודעות SMS דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק. לתשומת לבך, לא חלה עליך חובה חוקית למסור את הפרטים הנדרשים והדבר תלוי ברצונך ובהסכמתך. הפרטים שתמסור ישמשו לצורך התאמת השירותים שהבנק יוכל להציע לך ולמשלוח דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק (בכפוף להסכמתך לעיל). פרטים אלו יוחזקו, כולם או חלקם במאגרי המידע של הבנק.
פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.