מרכז ההשקעות

הבנק הבינלאומי ועובדיו מחזקים את תושבי מדינת ישראל, חיילי צה"ל וכוחות הביטחון. חזקו ואמצו!

סיכום שבוע המסחר האחרון

נקודות עיקריות

  • מדד S&P500 ירד בשבוע שחלף 0.6% כשברקע עלייה בתשואות האג"ח. מנגד, הבורסה המקומית המשיכה לטפס ומדד ת"א 125 הוסיף 0.8% בשבוע שעבר והניב תשואה של 27% מתחילת השנה.

בארה"ב – עלייה בתשואות העיבה ומדד S&P500 התממש 0.6% וננעל על 6,051 נק' (26.9% YTD). שבוע רע גם למשקיעים במניות הקטנות - מדד Russell 2000 איבד 2.6%, שבוע שלילי שני ברציפות. באירופה מדד יורוסטוקס 50 השיל 0.2% ל-9.9% מתחילת השנה, מדד CAC40 הצרפתי ירד קלות ומתחילת השנה הוא מצוי בטריטוריה שלילית (1.8%-), ביפן הניקיי הוסיף 1%, ובסין מדד CSI300 השיל 1%. בדרום קוריאה, שם הדיח הקונגרס את הנשיא יון לאחר שהכריז במפתיע על משטר צבאי במדינה, עלה מדד קוספי ב-2.7%.

בבורסה בת"א – נחתם שבוע חיובי: מדד ת"א 90 עלה 1.1% ומדד ת"א נדל"ן הוסיף 0.7%.

  • במסחר השבועי במט"ח - השקל התחזק: הדולר איבד 0.1% ושערו היציג נקבע בשישי על 3.593 ₪.
  • ארה"ב- תשואות ה-Treasuries רשמו עלייה משמעותית השבוע כאשר התשואה ל-10 שנים זינקה השבוע בכ-25 נ"ב ל-4.40%, , שיא של כ-3 שבועות. ברקע, התקררות בציפיות להפחתות ריבית בשנת 2025.
  • מבול של הורדות ריבית- בגוש היורו ירדה הריבית ביום חמישי כצפוי ב-0.25% לשיעור של 3% (ריבית על פיקדונות). הריבית ירדה גם בשוויץ ובקנדה (ב-0.5%).
  • מה צפוי השבוע: בארה"ב – עיני המשקיעים נשואות להחלטת הריבית האחרונה בשנת 2024 שתפורסם ביום רביעי הקרוב כאשר הריבית צפויה לרדת ב-0.25%. בנוסף, בכירי הפד יעדכנו את כל תחזיותיהם (צמיחה, אינפלציה, אבטלה ועוד), לעומת התחזית הקודמת, שפורסמה בספטמבר, כולל תרשים הנקודות המפורסם, ה-DotPlot. ביום שישי יתפרסמו מדדי PCE - האינפלציה שמעניינת את הפד. ה-PCE השנתי צפוי לעלות מ-2.3% ל-2.5% ולהתרחק מהיעד ואילו אינפלציית הליבה (Core PCE) השנתית (ללא רכיבי המזון והאנרגיה התנודתיים) צפויה לעלות מ-2.8% ל-2.9%.

בישראל – היום (יום א') ב-18:30 יתפרסם מדד המחירים לצרכן עם צפי חודשי 0.2%- וצפי שנתי 3.6%, צמיחה ברבעון השלישי (בשני) החשבון השוטף (בשלישי) ומאזן הסחר (ברביעי).

ארה"ב

  • שבוע המסחר בוול סטריט ננעל במגמה שלילית, שבוע אדום ראשון בחודש האחרון. נתוני האינפלציה עמדו בציפיות, אך משדרים לחצים אינפלציוניים מחודשים ומדד המחירים ליצרן עלה בשיעור כפול מהצפוי. נתון התעסוקה השבועי היה חלש במיוחד ונראה שלפד יהיה כאב ראש לא קטן ולאחר שכנראה יפחית את הריבית בישיבתו השבוע, הוא ייקח הפוגה ויבחן היטב את כל הנתונים. מדדי בורסת נאסד"ק היו נקודת האור הירוקה של השבוע, כשנאסד"ק כללי ונאסד"ק 100 רשמו עליות שבועיות של 0.3% ו-0.7% בהתאמה. מנגד, מדד S&P500 איבד השבוע 0.6%, מדד דאו ג'ונס שרשם רצף של 7 ימים רצופים באדום נפרד מ-1.8% משוויו ומדד המניות הקטנות, ראסל 2000, שנסחר בתנודתיות גבוהה מאוד בחודשים האחרונים, צנח השבוע ב-2.6%.

תשואות ה-Treasuries שינו כיוון ורשמו עלייה משמעותית השבוע, לשיאים של 3 שבועות. התשואה ל-10 שנים זינקה השבוע בכ-25 נ"ב ל-4.40% והתשואה לשנתיים עלתה השבוע בכ-14 נ"ב, ל-4.245%. עקום התשואות השטוח קיבל השבוע שיפוע חיובי של קרוב ל-16 נ"ב, לטובת ה-10 שנים.

בשבוע המסחר שלפנינו נמתין להודעת הריבית ולא פחות מכך, לעדכון התחזית הרבעונית של הפד, כולל ה-Dot Plot, תרשים הנקודות, שמציג את עמדותיהם של בכירי הפד, לגבי גובה הריבית בשנים הבאות. אחרי הישיבה, ניחשף לנתון הצמיחה ביום חמישי ולדו"ח האינפלציה המועדף על הפד (מדד PCE – מדד מחירי ההוצאות לצריכה פרטית), ביום שישי. הצפי הוא שהאינפלציה השנתית תטפס מ-2.3% ל-2.5% ואינפלציית הליבה השנתית תטפס מעט מ-2.8% ל-2.9%. בכלל, השבוע הקרוב יהיה גדוש נתוני מקרו חשובים ובין השאר מדדי מנהלי הרכש בתעשייה ובייצור, ייצור תעשייתי, מכירות קמעונאיות, שורת מדדי נדל"ן (היתרי בנייה, התחלות בנייה, מכירות בתים קיימים – שוק הנדל"ן העיקרי בארה"ב, מדד בטחון הנדל"ן), מדדי אוניברסיטת מישיגן ועוד.

 

  • מדיניות מוניטרית הכל מתנקז להודעת הריבית, בתום ישיבת ה-FOMC, ביום רביעי הקרוב, 18.12 בשעה 21:00. כעבור מחצית השעה יתייצב יו"ר הפד, פאוול, למסיבת העיתונאים המסורתית ויהיה מעניין, כי הפד יעדכן הפעם את התחזית הרבעונית המלאה מכונה SEP (Summary of Economic Projections). בכירי הפד יעדכנו את כל תחזיותיהם (צמיחה, אינפלציה, אבטלה ועוד), לעומת התחזית הקודמת, שפורסמה בספטמבר. סוחרי הריבית ממתינים לעדכון ה-Dot Plot (תרשים הנקודות שמשקף את תחזיות בכירי הפד לתוואי הריבית בשנים הבאות) וסביר שהוא יצטנן במקצת שכן, בספטמבר הראה התרשים (נתון חציוני) ריבית של 4.50%-4.25% בסוף 2024 (מה שעשוי להתגשם, במקרה שהריבית תרד השבוע ב-25 נ"ב, כצפוי) ואילו בסוף 2025 צפויה הריבית לרדת ל-3.50%-3.25% (4 הפחתות ריבית במהלך 2025). סוחרי הריבית מהמרים כרגע על 2 הפחתות בלבד ב-2025 ונראה שהתחממות מחודשת של האינפלציה בחודשיים האחרונים עשויה לצמצם את הפער בינם לבין תחזית הפד.

הימורי הסוחרים לגבי תוואי הפחתות הריבית בהמשך, עברו טלטלה השבוע, לאחר שנתון האינפלציה עמד בציפיות, אך שיקף עליה מתונה נוספת באינפלציה, זינקה ההסתברות להפחתת ריבית השבוע מ-86% ל-98%, כלומר, קונצנזוס כמעט מוחלט להפחתת ריבית של 25 נ"ב השבוע. למחרת פורסם מדד המחירים ליצרן שהיה גבוה משמעותית מהצפוי. ההשפעה על הישיבה הקרובה הייתה מינורית (כנראה שהשוק משוכנע שזה עניין סגור) וההסתברות ירדה אך המעט מ-98% ל-93%. לעומת זאת, ההשפעה על ההסתברות בשנה הבאה הייתה משמעותית והיא לוותה בעלייה מרשימה של תשואות האג"ח. הצפי המצטבר להפחתות ריבית עד סוף שנת 2025 (9 ישיבות מהיום, כולל הישיבה האחרונה של 2024) צנח השבוע מ-90 נ"ב (3.6 הפחתות ריבית עד סוף 2025), ל-73 נ"ב בלבד, כלומר 2.9 הפחתות ריבית עד סוף 2025. בהנחה שנראה הפחתה אחת כבר השבוע, מדובר בצפי של הפחתה מצטברת של 48 נ"ב בלבד במהלך 2025 (שתי הפחתות בלבד של 25 נ"ב כ"א).

השבוע לא נחשפנו להתבטאויות של בכירי הפד, המצויים ב"דממת אלחוט" עד תום הישיבה. נאומו של פאוול ביום רביעי ב-21:30 יהיה הפעם הראשונה שבה חוזר בכיר בפד לעמוד מול המצלמות. יהיה מעניין!

 

  • נתוני מקרו שפורסמו בשבוע החולףנתוני האינפלציה (CPI) שפורסמו ביום רביעי תאמו במדויק לקונצנזוס האנליסטים ושחררו אנחת רווחה של ירידת תשואות וזינוק ההסתברות להפחתת ריבית השבוע. מנגד, מדד המחירים ליצרן, שפורסם למחרת, היה גבוה מהצפוי ותשואות האג"ח סיימו את השבוע במגמת עלייה, כשהצפי להפחתה מצטברת עד סוף 2025 מאבד יותר מ-10 נ"ב. בשוק העבודה ראינו ירידה מעודדת בעלות לעובד, אולם נתון המובטלים החדשים זינק השבוע לשיא של יותר מחודשיים והרבה מעל הצפי.

מדד המחירים לצרכן עלה בנובמבר 0.3% כצפוי. האינפלציה השנתית (CPI) עלתה מ-2.6% ל-2.7%, כצפוי. מדד הליבה (ללא רכיבי המזון והאנרגיה התנודתיים) עלה גם הוא 0.3%, כצפוי ואינפלציית הליבה השנתית נותרה 3.3%, כמו בחודשיים הקודמים ובהתאם לצפי.

רכיבי המדד - נציין שסעיף הדיור, הסעיף המשפיע ביותר על האינפלציה בשנה האחרונה, התמתן החודש ועלה 0.2% בלבד, אולם מנגד, ראינו עלייה מחודשת במחירי המזון ומחירי הסחורות בכלל. מדד המחירים ליצרן (PPI) עלה בנובמבר ב-0.4%, כפול מצפי ל-0.2%. בשנה האחרונה עלה ה-PPI ב-3.0%, לעומת 2.6% בחודש שעבר וצפי ל-2.6%. מחירי היבוא עלו 0.1% (צפי 0.2%-). מאידך, מחירי היצוא נותרו לל"ש, מול צפי שיירדו 0.3%. תביעות האבטלה החדשות זינקו השבוע ל-242 אלף, שיא של 9 שבועות והרבה מעל צפי ל-220 אלף ו-225 אלף בשבוע הקודם. זו הרעה משמעותית (שהחלה עוד בשבוע שעבר) ממגמת ירידה שראינו זה חודשיים (איתות חדש להתקררות שוק העבודה?...).  העלות לעובד ברבעון 3 עודכנה כלפי מטה, מ-1.3% ל-0.8% בלבד. עליית פריון העבודה נותרה ברמה של 2.2%, כמו בעדכון הקודם. קצב העלייה השנתית של השכר השבועי הריאלי ירד מעט, מ-1.1% ל-1.0%. מדד אופטימיות העסקים הקטנים זינק בנובמבר, בעקבות נצחונו של טראמפ, מ-93.7 נק' ל-101.7 נק', שיא של 3 שנים וחצי והרבה מעל צפי ל-95.3 נק'. המכירות הסיטונאיות ירדו באוקטובר ב-0.1% (צפי 0.2%+). תחזית האינפלציה השנתית של שלוחת הפד בניו יורק עלתה בנובמבר מ-2.87% ל-2.97%, כצפוי. 

ועכשיו, השוק ממתין להחלטת הריבית ביום רביעי ולתחזיות המעודכנות של בכירי הפד. לקראת סוף השבוע נקבל את נתוני הצמיחה והצריכה הפרטית (ביום חמישי) ומדד האינפלציה המועדף על הפד (PCE) ביום שישי.

 

  • עונת הדו"חות מאחורינו:

מניית BROADCOM (AVGO) זינקה השבוע בלא פחות מ-25%, אחרי שסיפקה למשקיעים תחזית מכירות אופטימית במיוחד, בזכות ביקוש ער לשבבים שלה, המיועדים לפיתוח מודלים של בינה מלאכותית. 

עונת הדו"חות מסתיימת כשצמיחת הרווח הממוצעת של חברות ה-S&P500 מטפסת ל-8.5%, מה שמסכם עונה מוצלחת, שעמדה בציפיות.

 

  • מה צפוי להשפיע על שבוע המסחר הקרוב

זירת המקרו שופעת נתונים השבוע!בראש ובראשונה – החלטת הריבית ביום רביעי והתחזיות המעודכנות שיפרסם הפד, כולל Dot Plot, שישפכו אור על המשך תוואי הריבית. ביום חמישי נקבל עדכון שלישי לנתוני הצמיחה (צפי 2.8% כמו בעדכון הקודם) והצריכה הפרטית (צפי 3.7% לעומת 3.5% בקודם). למחרת מדדי PCE - האינפלציה שמעניינת את הפד. ה-PCE השנתי צפוי לעלות מ-2.3% ל-2.5% ולהתרחק מהיעד ואילו אינפלציית הליבה (Core PCE) השנתית (ללא רכיבי המזון והאנרגיה התנודתיים) צפויה לעלות מ-2.8% ל-2.9%. גם בתחילת השבוע נקבל נתונים חשובים – מדדי מנהלי הרכש בתעשייה ובשירותים של S&P Global ביום שני (קריאה ראשונית לדצמבר) וביום שלישי – הייצור התעשייתי והמכירות הקמעונאיות.

נתוני מקרו נוספים שיתפרסמו השבוע: ביום שני – מדד אמפייר סטייט (סקר מנהלי הייצור בניו יורק). ביום שלישי – שיעור ניצול גורמי הייצור, מדד בטחון הנדל"ן. ביום רביעי – היתרי בנייה, התחלות בנייה, הגירעון בחשבון השוטף. ביום חמישי - תביעות אבטלה חדשות ומתמשכות (שבועי), מדד האינדיקטורים הכלכליים המובילים, מכירות בתים קיימים. ביום שישי – הכנסה והוצאה אישית, צריכה פרטית ריאלית, סנטימנט צרכנים אוניברסיטת מישיגן.

בנוסף, אי אפשר בלי הגורם שהשפיע במיוחד בחודש האחרון – הצהרותיו ופעולותיו של הנשיא הנבחר, טראמפ, בדגש על מלחמת הסחר. ציפיות המשקיעים לגבי המדיניות הכלכלית של הממשל החדש ימשיכו להשפיע על אווירת המסחר. 

ישראל

שבוע המסחר בבורסה המקומית ננעל בעליות שערים. מדד ת"א 35 התחזק ב-0.6% וסיים בעליה של 26% מתחילת השנה. מדד ת"א 125 הוסיף לערכו 0.8% והשלים עליה של 27% מתחילת השנה ומדד ת"א 90 עלה 1.1% וב-31.4% מתחילת השנה. מדד מניות היתר 60SME קפץ ב-2.1%, ובלא פחות מ-41.4% מתחילת השנה.

בגזרת המדדים הענפיים, מדד ת"א ביטוח ממשיך לבלוט לטובה ולאחר עליה שבועית של 6.8% הוא מציג עליה פנומנלית של 64.4% מתחילת השנה.

בשוק האג"ח המקומי נרשמה בשבוע שעבר מגמה חיובית הן באפיק הצמוד והן באפיק השקלי. המדדים תל גוב שקלי 10+ ותל גוב צמוד 10+ קפצו בשיעור של כ-2.5%. מנגד, מדדי התל בונד (20,40,60) העוקבים אחר אגרות חוב קונצרניות סיכמו שבוע חיובי עם עליות של עד 0.9%. תשואת האג"ח הממשלתית השקלית ל-10 שנים (סינטטי) ירדה לרמה של כ-4.47%.

 

  • אינפלציה שנתית וריבית בנק ישראל - היום (יום א') בשעה 18:30 צפויים להתפרסם נתוני האינפלציה לחודש נובמבר. על פי תחזיות הכלכלנים, קיים צפי לירידה של 0.2% במדד המחירים לצרכן של נובמבר לאחר עליה של 0.5% באוקטובר, ולעליה שנתית של 3.6%, האצה קלה מ- 3.5% באוקטובר.

למרות שקצב האינפלציה גבוה מהיעד (1-3%), ולמרות שצפויה האצה בקצב הצמיחה, ציפיות האינפלציה בהמשך מתכנסות לתוך היעד ועימן גוברת ההערכה כי  בנק ישראל יחזור ויוריד את הריבית במהלך המחצית הראשונה של 2025.

  • הגירעון המצטבר שנה אחורה עד נובמבר ירד ל-7.7% תוצר מ-7.9% לפני חודש, ו-8.5% לפני חודשיים. הוצ' הממשלה עלו ב-24.5% מתחילת השנה (7.5% בנטרול הוצ' המלחמה) לעומת גידול של 8.9% בהכנסות.
  • ההכנסות ממיסים בנובמבר הפתיעו לטובה- בסיס מס גבוה יותר ב-2024 יקל על עמידה ביעד ההכנסות ל-2025.
  • הרעה באמון הצרכני בנובמבר- מדד הלמ"ס ירד לשפל של 30- נק' בנובמבר מ-27- באוקטובר, ו-26- בממוצע של 24 עד כה. הניקוד הנמוך נובע בעיקר מרכיבי השאלות לגבי "המצב הכלכלי במדינה בשנה הקרובה", ו"הכוונה לבצע רכישה גדולה בשנה הקרובה". פסימיות המדד נובעת מההסלמה בצפון אשר העיבה על האופטימיות הצרכנית והצפי הוא שיחול שיפור מסוים בדצמבר על רקע ההסדר בצפון. מסקר הלמ"ס עולה כי עיקר הלחץ לעליות מחירים צפוי להיות בענף המזון, ומאידך הייסוף החד בשקל בשל האופטימיות בעקבות הפסקת האש, לא הספיק להשפיע על הסקר.

נרשמה חולשה גם במדד האמון של הפועלים, אם כי במידה מתונה יותר, כנראה בגלל שרכיבי המדד כוללים רק  את מצב משקי הבית.

  • הרכישות היומיות בכרטיסי אשראי רשמו עלייה בשבועות האחרונים, כך עולה מנתוני בנק ישראל.

אירופה

ברקע מדיניות מרחיבה של הבנקים המרכזיים ברחבי העולם, מגמה מעורבת בשוקי המניות.

מרבית בורסות אירופה סיימו את המסחר השבוע בירידות שערים קלות. המדדים יורוסטוק 50 וקאק נסוגו 0.2%, מדד פוטסי נחלש 0.1%, ומנגד מדד דקס שבלט לחיוב מתחילת השנה, התחזק ב-0.1% והשלים עליה של 21.8% מתחילת השנה. 

  • בגוש היורו- הבנק המרכזי הודיע על הורדת הריבית בגוש ב-0.25% לרמה של 3%, כצפוי.
  • הורדת ריבית חדה בשוויץ- הבנק המרכזי הוריד את הריבית ב-0.5% (מעבר לצפי של 0.25%) מ-1% ל-0.5%, על רקע מאבק ממושך באינפלציה ומטבע מקומי חזק.
  • דירוג האשראי של צרפת ירד – הדירוג הורד ע"י סוכנות מודיס, שלא כחלק מלוח הזמנים השגרתי, מ- Aa2ל-Aa3, לאחר שמנהיגת הימין הקיצוני, מרין לה פן, הפילה את הממשלה בעקבות סכסוך על הטיפול בגירעון. הדירוג הנוכחי מצוי שלוש דרגות מתחת לדירוג המושלם AAA, אותו איבדה צרפת ב-2012, במהלך משבר החובות באירופה והוא זהה כעת לדירוג הכלכלה הצרפתית אצל פיץ' ו-S&P. ההורדה הגיעה שעות לאחר מינוי ראש הממשלה הרביעי בתוך שנה, ע"י מקרון.
  • בכלכלת גרמניה צפויה התכווצות - הבנק המרכזי האירופי עדכן את תחזית הצמיחה הכלכלית, וצופה עתה כי 2024 תסתיים בהתכווצות כך שהתוצר צפוי לרדת ב-0.2% לעומת תחזית קודמת לגידול של 0.3%.
  • כלכלת בריטניה מתכווצת מזה חודשיים - נתוני הצמיחה לחודש אוקטובר הפתיעו לרעה לאחר שנרשמה ירידה של0.1% בצמיחת הכלכלה הבריטית בחודש אוקטובר, חודש שני ברציפות לאחר נסיגה דומה בספטמבר, לעומת תחזית הכלכלנים לצמיחה של 0.1%.

שווקים נוספים

  • הורדת ריבית בקנדה- הבנק המרכזי הודיע על הורדת ריבית של 0.5% בהתאם לצפי, מ-3.75% ל-3.25%.

אם נפנה למזרח, השווקים מסיימים את השבוע במגמה מעורבת. בלט לחיוב מדד קוספי בדרום קוריאה לאחר שעלה 2.7%, חרף הטלטלה הפוליטית במדינה, שבסופה נבחר נשיא חדש. מדד ניקיי הוסיף 1% והניב 17.9% מתחילת השנה. מאידך, מדד המניות בשנגחאי נסוג ב-1% על רקע מיעוט הנתונים שהוצגו בישיבת המנהיגים בבייג'ין לגבי הצעדים הנוספים בחבילת התמריצים הכלכליים.

  • המשקיעים בסין והונג קונג לא הסתירו את אכזבתם מתוצאות ישיבת המנהיגים בבייג'ין והשווקים ננעלו בסוף השבוע בירידות. ההחלטות שיצאו מהישיבה הנוגעות לתמריצים היו עמומות, אולם עלו רמזים על כוונת הבנק המרכזי להוריד את הריבית וכן את יחס הרזרבה. התשואה על האג"ח הממשלתי של סין ל-10 שנים ירדה לראשונה אי פעם אל מתחת ל-1.8%.

בנוסף, קובעי המדיניות הבכירים  בסין שוקלים לאפשר ליואן  להיחלש ב-2025, בשביל להתמודד עם המכסים הצפויים של טראמפ.

  • בדרום קוריאה הפרלמנט הדיח את הנשיא והבהיר בכך כי איש במדינה אינו מעל החוק. נזכיר כי הנשיא המודח יון סוק יאול הודיע לפני כשבועיים על החלת משטר צבאי במדינה הדמוקרטית מזה עשרות שנים. עם זאת, הדחתו צפויה להתבטל אם בית המשפט יכריע בתוך חצי שנה כי יושבו לו סמכויותיו או לחילופין יודח סופית.
  • ביפן - נתוני הצמיחה הסופיים לרבעון השלישי הפתיעו כלפי מעלה עם צמיחה רבעונית במונחים שנתיים של 1.2% לעומת 0.9% רבעון קודם וצפי של 1%.

מטבעות וסחורות

  • מחיר הנפט זינק בשבוע האחרון בשיעור של 6.1% למחיר של 71.3$ לחבית נפט אמריקאי על רקע סנקציות חדשות של האיחוד האירופי על רוסיה ודיווחים כי ארה"ב שוקלת סנקציות דומות, ולאחר שהתמריצים הכלכליים האחרונים שעליהם הודיעה סין שיפרו את תחזית הביקוש לנפט.
  • מחיר הזהב טיפס בשבוע האחרון ב-0.6% למחיר של 2,648.2$ לאונקיה.
  • השקל ממשיך להתחזק. השבוע חל ייסוף בשקל בשיעור של 0.1% מול הדולר וב-1.1% מול היורו, כשברקע הורדות הריבית ע"י בנקים מרכזיים בעולם ובאירופה בפרט, והצפי לעסקה לשחרור החטופים והפוגה בדרום. המשך מגמה זו תתמוך בהתמתנות האינפלציה ותגביר את הסיכוי להורדות ריבית קרובות של בנק ישראל. מול השקל, הדולר צנח השבוע לשפל של 9 חודשים, ושערו נקבע ביום שישי ברמה של 3.593 שקל לדולר. מול היורו שערו היציג נקבע על 3.762 שקל ליורו.

מאידך, מדד הדולר של ICE שעוקב אחר שער הדולר מול מטבעות שש שותפות הסחר הגדולות של ארה"ב עלה השבוע ב-0.9%.

מה צפוי בהמשך השבוע

  • נתוני מקרו הצפויים להתפרסם השבוע בישראל:

אינפלציה בנובמבר (היום ב-18:30. צפי חודשי 0.2%- וצפי שנתי 3.6%), צמיחה ברבעון השלישי (נתון קודם 3.8%) ונתוני האבטלה (מחר), החשבון השוטף (בשלישי), מאזן הסחר (ברביעי), ותחזית האינפלציה מהמקורות השונים (בחמישי).

  • נתוני מקרו הצפויים להתפרסם השבוע בארה"ב (בין השאר):

החלטת הריבית האחרונה בשנת 2024 תפורסם ביום רביעי הקרוב כאשר הריבית צפויה לרדת ב-0.25%. בנוסף, בכירי הפד יעדכנו את כל תחזיותיהם (צמיחה, אינפלציה, אבטלה ועוד), לעומת התחזית הקודמת, שפורסמה בספטמבר, כולל תרשים הנקודות המפורסם, ה-DotPlot. ביום שישי יתפרסמו מדדי PCE - האינפלציה שמעניינת את הפד. ה-PCE השנתי צפוי לעלות מ-2.3% ל-2.5% ולהתרחק מהיעד ואילו אינפלציית הליבה (Core PCE) השנתית (ללא רכיבי המזון והאנרגיה התנודתיים) צפויה לעלות מ-2.8% ל-2.9%.

  • נתוני מקרו הצפויים להתפרסם השבוע ברחבי אירופה:

גוש היורו- אינפלציה חודשית ושנתית, נתונים סופיים לחודש נובמבר (ברביעי, צפי חודשי 0.3%- ושנתי 2.3%).

גרמניה- מדד המחירים ליצרן עבור חודש נובמבר (בשישי).

בריטניה- מדד מחירי הבתים של רייטמוב עבור חודש דצמבר (מחר), נתוני תעסוקה (בשלישי), החלטת הריבית של ה- BOE (בחמישי, צפי לל"ש ברמה של 4.75%)

  • נתוני מקרו הצפויים להתפרסם השבוע בשווקים נוספים:

סין- ריבית ההלוואות לשנה, מחירי בתים חדשים ויד שניה, שיעור אבטלה (מחר), ריבית הפריים להלוואות לשנה ו-5 שנים (בשישי).

יפן- נתוני סחר חוץ (ברביעי), החלטת הריבית (בחמישי. צפי לל"ש ברמה של 0.25%, אם כי תחזיות האנליסטים הן לעלייה בריבית ), אינפלציה עבור חודש נובמבר (בשישי. צפי להאצה שנתית מ-2.3% ל-2.9%).

אני מסכים לקבל במייל ובהודעות SMS  דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק. לתשומת לבך, לא חלה עליך חובה חוקית למסור את הפרטים הנדרשים והדבר תלוי ברצונך ובהסכמתך. ​הפרטים שתמסור ישמשו לצורך התאמת השירותים שהבנק יוכל להציע לך ולמשלוח דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק (בכפוף להסכמתך לעיל). פרטים אלו יוחזקו, כולם או חלקם במאגרי המידע של הבנק.

פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.