מרכז ההשקעות

בנק הבינלאומי ועובדיו מחזקים את תושבי מדינת ישראל, חיילי צה"ל וכוחות הביטחון. חזקו ואמצו!

סיכום שבוע המסחר האחרון

נקודות עיקריות

  • האם "ראלי טראמפ" התפוגג? בורסות וול סטריט ספגו שבוע אדום. מנגד, בישראל השוק טיפס.
  • מדדי הדגל בארה"ב ננעלו ביום שישי בירידות חדות ובסיכום שבועי נרשם בוול סטריט השבוע האדום ביותר זה יותר מחודשיים. מדדS&P500 נפרד השבוע מ-2.1% משוויו (23.1% YTD) וסגר בשישי על 5,870.6 נק'. מדד נאסד"ק המורחב איבד בסיכום שבועי 3.1% ומדד המניות הקטנות, ראסל 2000, שהגיב בעלייה חדה של 8.6% בשבוע הבחירות, התהפך בחדות בשבוע האחרון והשיל 4.0% משוויו.
    בבורסה בת"א – עליות: מדד ת"א 125 סיים בעליה שבועית של כ-2.2% (ו-20.9% מתחילת השנה).
  • במסחר השבועי במט"ח: פיחות - הדולר הוסיף 0.6% ביחס לשקל וננעל על 3.743 ₪ (יציג בשישי).
  • הראלי הקצר הסתיים – חוזרים להתמקד בכלכלה: ההתלהבות מהקלות במס וברגולציה ירדה והפעילים נזכרו שלכל דבר יש מחיר – מכסים, העמקת גירעון ולחץ על הגירה עשויים לייצר לחצים אינפלציוניים מחודשים.
  • האם הריבית בארה"ב תרד שוב בדצמבר? יו"ר הפד פאוול אמר בכנס שהכלכלה חסונה כך שיתכן שאין צורך למהר ולהוריד את הריבית. כתוצאה, ההסתברות להורדת ריבית נוספת בדצמבר ירדה ל-58%.
  • במוקד השבוע: התוצאות של אנבידיה- ביום רביעי אחרי שעות המסחר תפרסם מלכת השבבים אנבידיה. לדיווח שלה חשיבות מיוחדת עקב השפעתה הגדולה על מניות סקטור השבבים, תחום ה-AI ועל השוק בכללותו.
  • ישראל: החשש מפני אינפלציה מתמתן- לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר, האינפלציה השנתית נותרה ברמה של 3.5% עם צפי להתמתנות בהמשך עקב גזירות שונות הצפויות להכביד על כיסו של הצרכן הישראלי. למרות זאת, כרגע לא נראה באופק צפי כלשהוא להורדת ריבית ע"י בנק ישראל.
  • מה צפוי השבוע: ארה"ב – הדו"ח הכספי של אנבידיה ביום רביעי אחרי המסחר ובמאקרו - מדדי מנהלי הרכש PMI של S&P שיפורסמו בשישי. בישראל - יום א' (תאריך הסקירה) - נתון ראשוני של הצמיחה בתוצר ברבעון השלישי (צפי 2.8%), יום ב'- שיעור אבטלה, יום ד'- תחזית אינפלציה.

ארה"ב

  • האם "ראלי טראמפ" התפוגג? שבוע אחרי שוול סטריט רשמה שבוע חיובי חזק וחגגה את נצחונו המובהק של טראמפ, "ראלי טראמפ" דעך, בעיקר לקראת סוף שבוע המסחר ומדדי הדגל ננעלו ביום שישי בירידות חדות, של עד 2.2% ובסיכום שבועי נרשם בוול סטריט השבוע האדום ביותר זה יותר מחודשיים.
    מספר גורמים חברו לשינוי מגמת המסחר והם קשורים בעיקר לתוצאות הבחירות בארה"ב. השוק הגיב בעצם בשני שלבים – התלהבות מצפי להקלה במס החברות וברגולציה, מה שעשוי לתמוך בפעילות העסקית ובהמשך התייחסות למחיר – מכסים, העמקת הגירעון והקטנת ההגירה, גורמים שעשויים לייצר לחצים אינפלציוניים מחודשים. נציין ששוב ראינו את שוק האג"ח מגיב לפני שוק המניות, כשמגמת עליית התשואות נמשכת כבר מספר חודשים.
    מדדS&P500 נפרד השבוע מ-2.2% משוויו ומחק מחצית מהראלי בעקבות נצחונו של טראמפ, כשהוא שב ונסחר מתחת לרף 6,000 הנק' שפרץ בתחילת השבוע (סגירה בשישי: 5,870.6 נק'). מדד דאו ג'ונס הסתפק בירידה שבועית של 1.2% ומדד נאסד"ק המורחב בלט בירידה שבועית של 3.3%. מדד המניות הקטנות, ראסל 2000, שהגיב בעלייה חדה של 8.6% בשבוע הבחירות, הגיב בחדות גם לשינוי המגמה והיה היורד הגדול של השבוע, כשהשיל 4.0% משוויו.
  • תשואות ה-Treasuries המשיכו לטפס גם השבוע - בשוק האג"ח האמריקאי נמשכה מגמת עליית התשואות והתשואה ל-10 שנים טיפסה במהלך השבוע ב-13 נ"ב וסגרה ב-4.44%, לאחר שבמהלך המסחר ביום שישי נסחרה כבר מעל 4.50%, שיא של קרוב לחצי שנה. התשואה לשנתיים נעלה את השבוע כמעט ללא שינוי, סביב 4.30% אחרי שבמהלך המסחר התקרבה ל-4.38%, שיא של כ-4 חודשים. שיפוע העקום בנעילת שבוע המסחר עמד על כ-14 נ"ב.
    אחד החששות העיקריים שנובע מהניצחון של טראמפ בבחירות ומהאג'נדה הפוליטית שלו הינו חזרתה של האינפלציה ובמקביל העמקת הגירעון , אג'נדה שתגרום להאטה בקצב הורדת הריבית ולעלייה ברמת התשואות.
  • דולר / נפט / זהב / ביטקוין – הדולר ממשיך להתחזק ומול היורו הוא הולך ומתקרב לסף של 1.05 $ ליורו, שאותו לא פגש כבר כשנתיים. מחיר הנפט הטקסני המתוק ירד השבוע בקרוב ל-5% מ-70.4 ל-67$ לחבית על רקע התחזקות הדולר ותחזית שפורסמה ע"י סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA), לפיה צפוי עודף של היצע בשווקים הגלובליים בעיקר עקב חולשה הצפויה בביקושים מצד סין, שהינה יבואנית הנפט הגולמי הגדולה בעולם. הזהב מאבד גובה והשבוע השיל 4.6% מערכו וננעל במחיר של 2,570 $ לאונקיה, שפל של חודשיים. ברקע שוב, התחזקות הדולר שפוגעת בביקוש למתכת היקרה. הזהב הגיע לשיא של כ-2,800$ בסוף חודש אוקטובר ומאז איבד מערכו כ-8%. ובמקביל, הביטקוין נעל את השבוע במחיר של קצת מעל 91 אלף $.
  • לקראת חילופי שלטון – טראמפ ייכנס לתפקידו ב-20 בינואר ובימים אלה הוא מתחיל לאייש את הכוורת שלו במינויים שונים, חלקם נתפסים כבעייתיים. לאחר ההכרזה על כך שהחבר והתומך הנלהב, אילון מאסק, ייעץ בנושא התייעלות במשרדי הממשל השונים, ולאחר מינויו של פיט הגסת', מגיש בפוקס ניוז, לשר ההגנה, בשבוע שעבר הודיע טראמפ כי הוא צפוי למנות את רוברט קנדי ג'וניור, הידוע בהתנגדותו למתן חיסונים ולתרופות הרזייה, לתפקיד שר הבריאות. כתוצאה, מניותיהן של חברות פארמה שונות, ובעיקר יצרניות של חיסונים ותרופות הרזייה, התממשו בחדות בשבוע שחלף, הן בארה"ב ובם ברחבי אירופה.

 

  • מדיניות מוניטרית – נזכיר תחילה כי הפד הפחית את הריבית לפני 10 ימים ב-25 נ"ב, כצפוי והודיע שהוא ממשיך ב"כיול מחדש" של המדיניות המוניטרית, שעליו הכריז בספטמבר, ע"מ לעבור בהדרגה ממדיניות מרסנת למדיניות מקלה יותר. אז יש לנו את הדוט פלוט מהישיבה של ספטמבר (שיתעדכן בישיבה הקרובה) ויש את ציפיות הסוחרים בשוק הכסף, אבל ביום חמישי בערב קיבלנו התייחסות טרייה במיוחד מיו"ר הפד, ג'רום פאוול, שהתארח בכנס בדאלאס ושם אמר ש"הכלכלה חסונה ואינה שולחת איתותים לכך שהפד צריך למהר ולהוריד את הריבית וכי אם הנתונים יאפשרו, יהיה חכם להאט את הקצב". לא היה צריך יותר מזה בשביל להקפיץ את התשואות ולהקטין את ההסתברות
    להפחתת ריבית בדצמבר שירדה ל-58%, כלומר, סיכוי של 42% שבדצמבר הריבית תישאר ללא שינוי.
    כשברקע טראמפ נושף בעורפו, פאוול הדגיש את החשיבות שבעצמאות הבנק המרכזי ואמר כי במקומות שבהם אינו עצמאי הוא פחות יעיל והוסיף שהוא אינו חושש מפגיעה בעצמאות המוסד שבראשו הוא עומד ואמר שהם ממוקדים אך ורק בהשגת יעדי המנדט הכפול – יציבות מחירים ותעסוקה מקסימלית, ללא שיקולים זרים.
    פאוול התחמק במהלך הדיון מלהביע עמדה בנושאים פוליטיים וגם כשנשאל למשל על מדיניות הגירה קשוחה יותר שמבטיח הנשיא החדש ועל השפעתה על האינפלציה, הצליח להימנע ממתן תשובה קונקרטית שהייתה עשויה להפנות אליו את זעמו של הבוס החדש.

  • נתוני מקרו שפורסמו בשבוע שחלף –   *הנתון המרכזי, האינפלציה (CPI), שפורסם ביום רביעי, עמד בדיוק בציפיות, כשהאינפלציה השנתית עלתה מ-2.4% ל-2.6% ואינפלציית הליבה נותרה ברמה של 3.3%.
    *מדד המחירים ליצרן (PPI) שפורסם למחרת עלה בשנה האחרונה 2.4%, יותר מצפי ל-2.3% ועלייה שנתית של 1.9% בלבד בחודש שעבר.
    *מספר המובטלים החדשים ירד בשבוע שעבר ל-217 אלף בלבד, נתון חזק במיוחד, שפל של חצי שנה וטוב מצפי ל-220 אלף.
    *המכירות הקמעונאיות עלו באוקטובר ב-0.4%, מעל צפי ל-0.3% ונתון ספטמבר תוקן בחדות כלפי מעלה מ-0.4% ל-0.8%.
    *הייצור התעשייתי ירד ב-0.3%, כצפוי

מעונת הדוחות: – מניית וולט דיסני (DIS) זינקה בסיכום שבועי בכ-16% בעקבות פרסום דוחות חיוביים ושווי שוק החברה עלה ל-208 מיליארד $ עם מכפיל רווח נוכחי של 26. דיסני דיווחה על רווח למניה של 1.14$ (צפי 1.10$) ועל הכנסות בסך 22.6 מיליארד $ (צפי 22.45 מיליארד $). גם התחזיות שסיפק מנכל החברה, בוב אייגר, היו אופטימיות עם צפי שהרווחים יגדלו בקרוב ל-10% בשנת הכספים 2025. חט' הבידור של החברה יותר מהכפילה את רווחיה בעיקר בזכות הצלחה פנומנלית של הסרט דדפול & וולברין, שהכניס בקופות 1.3 מיליארד $.
מניית אפלייד מטריאלס (AMAT) פרסמה תוצאות מאכזבות וצנחה 9.2% ביום שישי. החברה פועלת בתחום השבבים והדוחות שלה גררו חשש מפני טיב הדיווח של חברת אנבידיה שצפוי ביום רביעי השבוע ועל כך בהמשך.

  • חברות בכותרות: חברת האחזקות של וורן באפט, ברקשייר הת'אווי, דיווחה על ביצוע של רכישה חדשה. מדובר בנתח של 3.6% (משולש?:-)) מרשת הפיצריות דומינוס פיצה (DPZ) תמורת כ-550 מיליון $. ההודעה פורסמה אחרי שעות המסחר ביום חמישי ובעקבותיה, רשת הפיצריות זינקה ב-7.8%.
    סופר מיקרו קומפיוטר (SMCI) איבדה בשבוע שעבר עוד 24% מערכה אבל תיקנה 17% במסחר המאוחר בשישי לאחר דיווח לפיו היא צפויה להגיש באותו יום דוחות כספיים מתוקנים במטרה להימנע ממחיקה ממסחר בבורסת נאסד"ק.
    חברת מטא צפויה לספוג קנס בסך 798 מיליון $ מהאיחוד האירופי בגין מיזוג של פייסבוק עם מרקטפלייס שהפך אותה למונופול דורסני בשוק המודעות. יחד עם זאת, עבור חברת האם של פייסבוק ואינסטגרם, שהרויחה בשנה האחרונה מעל 56 מיליארד $, לא מדובר בסכום מאוד מהותי ובכל מקרה במטא צפויים לערער על ההחלטה.
    מניית פלנטיר (PLTR) קפצה בשבוע שעבר בכ-9% לשווי שוק של כ-143 מיליארד $. החברה, שפועלת בתחום של ניתוח נתונים, דיווחה שהיא עוברת מבורסת ניו יורק לבורסת נאסד"ק במהלך שיאפשר לה להיכנס למדד היוקרתי נאסד"ק 100. המסחר במניות פלנטיר בבורסת נאסד"ק יחל ביום 26 בנובמבר.

 

  • מה צפוי להשפיע על שבוע המסחר הקרובעונת הדוחות מגיעה לישורת האחרונה והשבוע יפרסמו, בין השאר, וולמארט ומדטרוניק (שתיהן ביום רביעי לפני פתיחת המסחר), טרגט וצים (יום רביעי לפני פתיחת המסחר) והחברות רוס וגאפ ביום חמישי לאחר המסחר.
    השוק מצפה לאנבידיה (NVDA) - השוק בעיקר ממתין ליום רביעי אחרי שעות המסחר, אז תפרסם תוצאות מלכת השבבים אנבידיה. לדיווח של אנבידיה חשיבות מיוחדת עקב השפעתה הכה גדולה על מניות סקטור השבבים ועל השוק בכלל. אנבידיה משתמשת בשבבים מתקדמים ע"מ לייצר מעבדים משוכללים המשמשים בתעשיית ה-AI. החברה הפכה בשבוע שעבר לחברה עם שווי השוק הגדול בעולם (כ-3.48 טריליון $), יותר מאפל ויותר ממיקרוסופט לאחר שמנייתה עלתה ביותר מ- 186% מתחילת השנה. בנוסף, מנית החברה הצטרפה לאחרונה למדד דאו ג'ונס.
    הציפיות בשוק לקראת הדוח שלה גבוהות מאוד וכוללות גידול של 82% במחזור המכירות ועליה 88% ברווח. ברבעון הקודם דיווחה אנבידיה על מכירות שיא בסך של 30 מיליארד $ וסיפקה תחזית למחזור של 32.5 מיליארד $, גידול של יותר מ-80% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. גם תחזיות המרווחים היו נדיבות במיוחד עם שיעורי רווח גולמי של למעלה מ-70%.

בזירת המקרו –ביום שני מדד השירותים של הפד בניו יורק, מדד ביטחון בנדל"ן, ביום שלישי התחלות ואישורי בנייה, ביום חמישי המדד המוביל, מכירות בתים קיימים, פעילות הייצור והשירותים של הפד בקנזס, ביום שישי מדדי מנהלי הרכש PMI של S&P (צפי ליצרני של 48.8 נק' מול 48.5 נתון קודם, צפי לשירותי של 55.3 נק' מול 55 נתון קודם, צפי למאוחד של 54.2 נק' מול 54.1 נתון קודם) ומדדי הסנטימנט העסקי של אונ' מישיגן.

  • ישראל
    בניגוד למגמה השלילית ששררה בשבוע האחרון בשוקי חו"ל, שבוע המסחר בת"א הסתכם בעליות שערים, ומעניין היה לראות שגם עם פתיחת שבוע המסחר הנוכחי, ת"א לא נפלה ונסחרה במגמה מעורבת. מדד ת"א 125 סיים בעלייה שבועית של 1.7% והוא מציג תשואה של 21.6% מתחילת השנה. מדד מניות היתרSME60 זינק בשבוע שחלף ב5% לתשואה של 27.6% מתחילת השנה. מדד מניות הבנקים קפץ 3.4% ו-32.2% מתחילת השנה.
    בשוק האג"ח המקומי נרשמו בשבוע שעבר עליות שערים במרבית המדדים לאור הציפיות ללחצים אינפלציוניים. מדדי התל גוב צמודי המדד לטווח ארוך עלו בשיעור של כ-1.5%, ומנגד מדדי התל גוב השיקליים לטווח ארוך ירדו בכ-0.2%. תשואת האג"ח הממשלתית השיקלית ל-10 שנים נותרה השבוע ברמה של כ-4.8% ועלתה עם פתיחת שבוע המסחר החדש ל-4.89% כך שה-SPREAD בין האג"ח המקומית לזו של ארה"ב עומד על כ-45 נ"ב. על המרווח צפויה השפעה ממתנת לאחר אישור הממשלה לתקציב לשנת 2025 והחשש מפני גידול בגירעון בארה"ב.
  • מאקרו מקומי
    האינפלציה בישראל יציבה אך צפויה להתמתן - מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר עלה כצפוי ב-0.5% והותיר את האינפלציה השנתית ברמה של 3.5%. העלייה החדה במחירי הטיסות (17.2%) תרמה 0.3% למדד. אינפלציית הליבה האיצה ל-3.3% מ-3% בלבד בספטמבר. מחירי מוצרי הליבה התמתנו ל-2% מ-2.3% ומחירי השירותים (ללא דיור) האיצו ל-4.1% מ-3.8%.

מה צפוי? ע"פ מרבית ההערכות בשוק, צפויה התמתנות זוחלת בקצב האינפלציה בהשפעת הגורמים הבאים:

  • התמתנות בהוצאות האזרחיות בתקציב 2025 לעומת 2024.
  • צפי לשחיקה בכוח הקניה (בין היתר עקב הקפאת השכר הציבורי, אי עדכון מדרגות המס וקצבאות הילדים, העלאת דמי ביטוח לאומי).
  • צעדי הממשלה הנוספים - העלאת המע"מ ל-18%, העלאת תעריפי תחבורה ציבורית, מיסוי מוגבר על רכבים חשמליים וארנונה.
  • כל אלו צפויים להכביד על כיסו של הצרכן הישראלי ולהקטין את הביקושים. למרות זאת, כרגע לא נראה באופק צפי כלשהוא להורדת ריבית ע"י בנק ישראל.
  • הגירעון המצטבר הצטמק - הגירעון הממשלתי המצטבר שנה אחורה התמתן ל-7.9% תוצר מ-8.5% בספטמבר. הגירעון באוקטובר 24 הגיע ל-11 מיליארד ₪ לעומת 23 מיליארד ₪ באוקטובר 23. הוצ' הממשלה עלו ב-26% מתחילת השנה (או ב-6.9% בניטרול ההוצ' בגין המלחמה), זאת לעומת גידול של 7.4% בהכנסות המדינה, ונראה שההתמתנות בגירעון מגיעה מכיוון עלייה בגביית המיסים - הגבייה בחודש אוקטובר הסתכמה בכ-36.6 מיליארד ₪, עליה ריאלית של 13.5%.
  • עלייה חדה ביצוא צמצמה את הגירעון המסחרי - בחודשים אוגוסט- אוקטובר חלה עלייה של 15% בייצוא התעשייתי לעומת התקופה הקודמת, תוך צמיחה חזקה בענפים המזוהים בעיקר כביטחוניים. יצוא ענפי ההיי טק עלה ב-14% בתקופה זו. יבוא מוצרי הצריכה עלה בשיעור מתון של 2.4%, ח"ג ב-5.7% ומוצרי השקעה ב-3%. הגידול המהיר ביצוא לעומת היבוא צמצם את הגירעון המסחרי ב-14%, גורם חיובי לתיסוף השקל.

מה צפוי השבוע:
יום א' (17.11.24) - נתונים ראשוניים של הצמיחה בתוצר ברבעון השלישי (צפי 2.8%), יום ב'- שיעור האבטלה, יום ד'- תחזית האינפלציה.

אני מסכים לקבל במייל ובהודעות SMS  דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק. לתשומת לבך, לא חלה עליך חובה חוקית למסור את הפרטים הנדרשים והדבר תלוי ברצונך ובהסכמתך. ​הפרטים שתמסור ישמשו לצורך התאמת השירותים שהבנק יוכל להציע לך ולמשלוח דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק (בכפוף להסכמתך לעיל). פרטים אלו יוחזקו, כולם או חלקם במאגרי המידע של הבנק.

פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.