מרכז ההשקעות

בנק הבינלאומי ועובדיו מחזקים את תושבי מדינת ישראל, חיילי צה"ל וכוחות הביטחון. חזקו ואמצו!

סיכום שבוע המסחר האחרון

נקודות עיקריות

  • שבוע ההשבעה המקוצר של טראמפ ננעל בעליות נאות אך ת"א ננעלה בנטיה לירידות.
  • מדד All Country העולמי (MXWD index) עלה בשבוע שחלף 2.1% והוא כפסע משיא כל הזמנים,
    בארה"ב – מדד S&P500 עלה 1.7%, נאסד"ק 100 טיפס 1.6% ומדד המניות הקטנות Russell 2000 הוסיף 1.4%, באירופה - מדד יורוסטוקס 50 עלה 1.4% ובשווקים הנוספים - מדד ניקיי היפני קפץ 3.9%, בסין מדד CSI300 עלה 0.5% ואילו בהודו ניפטי 50 השיל 0.5%.
    ת"א סיכמה שבוע מעורב - מדד ת"א 125 איבד 0.4% ואילו מדד החברות הקטנות SME60 הוסיף 0.2%.
  • ישראל - תחילת ההתאוששות? המדד המשולב לחודש דצמבר עלה בכ-0.7% לאחר קיפאון של 6 חודשים והרכישות בכרטיסי אשראי עלו ב-1.9% בנובמבר ולפי אומדן ב"י, ב-1.1% בדצמבר.
  • ארה"ב - ספק אם טראמפ אכן יזניק את המכסים - המסרים של טראמפ משתנים לעיתים קרובות ואי הוודאות בנושא נותרה גבוהה. יחד עם זאת, כמאמר הפתגם כלב נובח אינו נושך (או נושך במו"מ), מרבית הכלכלנים משוכנעים שהנשיא החדש/ישן מקצין את אמירותיו על מנת לשפר את מצבה של ארה"ב לקראת מו"מ עתידי.
  • אינפלציה ביפן – האינפלציה השנתית ביפן זינקה לשיעור של 3.6% וכתוצאה, הבנק המרכזי העלה את הריבית ב-25 נ"ב ל-0.50%, רמת שיא מאז שנת 2008.
  • מה צפוי השבוע: בארה"ב – נתונים חשובים בזירת המקרו: נתון האינפלציה PCE ליבה שצפוי להישאר על 2.8%, הצמיחה ברבעון 4 צפויה לעמוד על 2.7% (לאחר 3.1% ברבעון 3) וברביעי בערב תפורסם החלטת הריבית של הפד שצפויה להישאר לל"ש על 4.50%-4.25%.
    בנוסף, עונת הדו"חות מגיעה לשבוע השיא! 4 מתוך "7 המופלאות" יפרסמו השבוע – מטא, מיקרוסופט וטסלה ידווחו ביום רביעי אחרי המסחר ואפל תשאיר אותנו במתח עד יום חמישי אחרי המסחר. עוד ידווחו השבוע בואינג, GM, ASML, IBM, ויזה, מאסטרכארד, קומקאסט, טבע שלנו וענקיות האנרגיה אקסון מובייל ושברון.
    החלטות ריבית צפויות להתפרסם גם בגוש האירו (צפי להורדה של 0.25%) ובקנדה.


ארה"ב

  • שבוע המסחר בוול סטריט היה שבוע פתיחת הכהונה של נשיא חדש הטוב ביותר מאז תחילת כהונתו של הנשיא רייגן בשנת 1985. בסיכום שבועי רשמו מדדי הדגל עליות שערים נאות: מדד S&P500 עלה השבוע 1.7%, וכמוהו מדד נאסד"ק כללי. מדד נאסד"ק 100 לא פיגר הרבה, עם עלייה שבועית של 1.6% ומדד המניות הקטנות, ראסל 2000, רק מעט מאחור, עם עלייה שבועית של 1.4%. מדד מניות הבלו צ'יפ, דאו ג'ונס, היה הכוכב של השבוע, עם זינוק שבועי של 2.2%.
    תשואות ה-Treasuries היו יציבות השבוע, אחרי שירדו בחדות בשבוע הקודם. התשואות לשנתיים ול-10 שנים ירדו 2 נ"ב ו-1 נ"ב בהתאמה, (השנתיים ל-4.26%, וה-10 שנים ל-4.62%). הדולר, שרשם לפני שבועיים שיא של שנתיים ורבע, ממשיך להיחלש והוא איבד השבוע 1.8% משוויו מול סל המטבעות של שותפות הסחר הגדולות של ארה"ב.
  • זירת נתוני המקרו הייתה דלה במיוחד בשבוע החולף, אולם בשבוע המסחר שלפנינו נקבל את מדד האינפלציה המועדף על הפד – PCE ( צפוי שיעלה מ-2.4% ל-2.5%) ואת אינפלציית הליבה (צפויה להישאר 2.8%), את נתון הצמיחה לרבעון 4 (צפי 2.7%), הצריכה הפרטית (צפי 3.2%) וכמובן, את ישיבת ה-FOMC בימים שלישי-רביעי, כשהפעם, לשם שינוי, אין צפי להורדת ריבית (אף שהנשיא החדש היה שמח לראות הורדה נוספת).
  • עונת הדו"חות מגיעה לשבוע השיא, עם 4 מתוך "7 המופלאות" (מטא, מיקרוסופט, טסלה ואפל) ועם חברות בולטות נוספות, כמו בואינג, GM, לוקהיד מרטין, SAP, ASML, טבע, ג'נרל דיינמיקס, IBM, מאסטרכארד, קאטרפילר, Comcast, מובילאיי, אינטל, ויזה, בייקר יוז, אקסון מוביל, שברון, Abbvie, קולגייט פלמוליב ונוברטיס.
  • מדיניות מוניטרית
    הכל מוכן לישיבת ה-FOMC, שתתקיים בימים שלישי ורביעי. בניגוד לשלוש הישיבות הקודמות, הריבית לא תרד הפעם (היא אינה צפויה לרדת עד הקיץ) ובנוסף, לא נקבל תחזית רבעונית מעודכנת (זה יקרה רק בישיבה הבאה, ב-19 במארס). עם זאת, אחרי התפנית הניצית שחלה בתחזיות הפד בישיבה הקודמת, מה שגרם גם לחוזי ה-SWAP לתמחר הרבה פחות הפחתות ריבית בהמשך, יהיה מעניין להקשיב לעמדת הבנק המרכזי לגבי מאזן הסיכונים בין סיכוני האינפלציה לסיכוני שוק העבודה. ברבעון האחרון ראינו הסטה משמעותית לעבר יעד האינפלציה. ברבעון הקודם הצהירו רוב חברי הועדה המוניטרית (FOMC) שהסיכון להתקררות נוספת של שוק העבודה מדאיג אותם יותר וברבעון האחרון התהפכה התמונה ומרבית חברי הועדה חוששים יותר מהסכנה להתפרצות מחודשת של האינפלציה. ברור שעמדת הפד תהיה קשורה בהערכות לגבי מדיניותו הצפויה של הנשיא החדש-ישן שנכנס לתפקידו בשבוע שעבר.
    בקדנציה הקודמת ניסה הנשיא טראמפ לערער על עצמאותו המקודשת של הבנק המרכזי, אולם הלחץ שהפעיל להורדת ריבית לא תורגם לפעולות בשטח. גם בסוף השבוע האחרון קרא הנשיא להורדת ריבית בטווח המיידי וטען שהריביות בארה"ב ובעולם גבוהות מדי. סביר שעיתונאים רבים ישאלו את יו"ר הפד, במסיבת העיתונאים שתתקיים בתום הישיבה, אם הבנק מתכוון להכניס לשיקוליו את הלחצים האמורים, במיוחד כשמדיניותו של טראמפ צפויה דווקא לייצר לחצים אינפלציוניים... יהיה מעניין לשמוע את התשובות, אף שהיו"ר פאוול מקפיד להתרחק משאלות פוליטיות כמו מאש.
    הלחצים שמפעיל טראמפ כבר באו לידי ביטוי בשוק הכסף, יחד עם נתוני האינפלציה ומדד המחירים ליצרן המעודדים שפורסמו בשבוע שעבר. כל אלה הביאו לכך שהצפי המצטבר להורדת ריבית עד סוף שנת 2025 עלה לכ-42 נ"ב (1.68 הורדות ריבית), לעומת צפי לכ-38 נ"ב (1.52 הורדות ריבית) בשבוע שעבר. נדגיש שרק לפני שבועיים עמד הצפי על 1.1 הפחתות ריבית בלבד עד סוף השנה, כך שבשבועיים האחרונים נראה שהימורי סוחרי הריבית נעשו יוניים יותר ובגדול, עברנו מצפי להפחתה אחת השנה לקרוב ל-2 הפחתות ריבית. מעניין אם הדבר יקבל ביטוי בישיבת המדיניות של הפד השבוע.
    תשואות האג"ח, שירדו בחדות בשבוע שעבר, התייצבו השבוע, כשהתשואה לשנתיים ירדה השבוע מעט, מ-4.28% ל-4.26% וה-10 שנים רשמה ירידה מינורית מ-4.63% ל-4.62%). הפער בין התשואה ל-10 שנים לתשואה לשנתיים כמעט ולא השתנה השבוע – ירידה מינורית מ-35 נ"ב ל-36 נ"ב.
  • נתוני מקרו שפורסמו בשבוע החולף –
    אחרי שבוע עתיר נתוני מקרו חשובים ולפני שבוע עשיר לא פחות, כולל ישיבת המדיניות של הפד הצפויה השבוע, היה השבוע החולף דל במיוחד בנתוני מקרו. מדד האינדיקטורים הכלכליים המובילים (נתון צופה פני עתיד, המיועד לנבא את הצמיחה בששת החודשים הבאים) ירד בדצמבר ב-0.1%, כצפוי. נתון נובמבר עודכן כלפי מעלה מ-0.3% ל-0.4%. תביעות האבטלה החדשות עלו השבוע ל-223 אלף, מעל צפי ל-220 אלף ו-217 אלף בשבוע הקודם. בשבועיים האחרונים רואים הרעה קלה לעומת מגמת השיפור שראינו בשבועות הקודמים. מדד מנהלי הרכש בתעשייה עלה בינואר מ-49.4 ל-50.1 נק' (צפי 49.8), התרחבות ראשונה אחרי 6 חודשים. מאידך, מדד השירותים צנח מ-56.8 ל-52.8 נק' (צפי 56.5 נק'). המדד המשולב ירד במפתיע מ-55.4 ל-52.4 נק', שפל של 9 חודשים (צפי 55.6 נק'). סקר אוניברסיטת מישיגן לינואר עודכן במפתיע כלפי מטה מ-73.2 ל-71.1 נק' (צפי 73.2 נק'). תחזית האינפלציה השנתית של הצרכנים נותרה ברמה גבוהה של 3.3% (צפי 3.2%). תחזית האינפלציה ל-5-10 שנים של הצרכנים ירדה מעט, מ-3.3% ל-3.2%. מכירות הבתים הקיימים עלו בדצמבר ב-2.2% (צפי 1.2%) ל-4.24 מיליון בתים.
  • עונת הדו"חות בת שבועיים
    78 מהחברות במדד S&P500 (15.6%) כבר פרסמו. 73% מהן הכו (או השוו) את תחזית ההכנסות, ב-0.8% בממוצע. 86% מהן היכו (או השוו) את תחזית הרווח, ב-7.9% בממוצע. בנוסף, 75% מהן צמחו (או השוו) מול ההכנסות ברבעון המקביל ב-4.7% בממוצע. 75% מהן צמחו (או השוו) מול הרווח ברבעון המקביל, ב-16.6% בממוצע. חשוב לציין כי צפי האנליסטים לגבי שנת 2025 הינו לגידול בשיעור של כ-14.3% ברווחיות החברות ביחס לאשתקד.
  • מה צפוי להשפיע על שבוע המסחר הקרוב
    שילוב של זירת מקרו סוערת עם שבוע השיא של עונת הדו"חות מעורר עניין! עיקר העניין יתרכז ביום שישי, עת נפגוש את מדד האינפלציה המועדף על הפד מדד מחירי ההוצאות לצריכה פרטית PCE ומדד הליבה .Core PCE האינפלציה השנתית צפויה לטפס מעט, מ-2.4% ל-2.5% ואינפלציית הליבה השנתית צפויה להישאר ברמה של 2.8%. ביום חמישי יתפרסמו האומדן הראשון של נתון הצמיחה ברבעון 4 והוא צפוי לעמוד על 2.7% (שנתי), לעומת 3.1% ברבעון הקודם, והצריכה הפרטית ברבעון, שצפויה לעלות 3.2%. ביום רביעי בערב תסתיים ישיבת ה-FOMC ונקבל את הודעת הריבית בשעה 21:00 ומסיבת עיתונאים עם יו"ר הפד בשעה 21:00. אין צפי לשינוי בריבית ואין תחזיות חדשות של בכירי הפד, אולם יהיה מעניין לשמוע התייחסות מהבנק הפדרלי על הלחץ להורדת ריבית שמפעיל הנשיא החדש והאם הפד מתייחס לכך בשיקוליו.
    נתוני מקרו נוספים שיפורסמו השבוע: ביום שני – מכירות בתים חדשים. ביום שלישי – הזמנות מוצרים בני קיימא, מדד מחירי הבתים של הסוכנות הפדרלית למשכנתאות, מדד מחירי הבתים ב-20 ערים מרכזיות של קייס שילר, מדד אמון הצרכנים. ביום רביעי – הגירעון המסחרי, מלאים. ביום חמישי – תביעות אבטלה ראשונות, מכירות בתים בתהליך. ביום שישי – מדד עלות העבודה, הכנסה והוצאה אישית, צריכה פרטית ריאלית, מדד מנהלי הרכש של שיקאגו.
    עונת הדו"חות מגיעה לשבוע השיא עם פרסום תוצאותיהן של 4 מתוך "7 המופלאות". מטא, מיקרוסופט וטסלה ידווחו ביום רביעי אחרי המסחר ואפל תשאיר אותנו במתח עד יום חמישי אחרי המסחר. עוד פרסומים מעניינים השבוע: יום שני – AT&T, ריינאייר. יום שלישי – בואינג, GM, לוקהיד מרטין, רויאל קאריביאן, קימברלי קלארק, סטארבאקס, SAP. יום רביעי – ASML, טבע, ג'נרל דיינמיקס, IBM. יום חמישי – מאסטרכארד, קאטרפילר, Comcast, מובילאיי, אינטל, ויזה, בייקר יוז. יום שישי – אקסון מוביל, שברון, Abbvie, קולגייט פלמוליב, נוברטיס.
    ושוב – טראמפ, טראמפ, טראמפ! המון תכניות, המון הצהרות, חזית הסחר נרגעה במקצת, עם צפי למכסים נמוכים משמעותית מכפי שהוערך בתחילה. ומאידך, הלחץ הכבד שהוא מפעיל להורדת ריבית מהירה ולהורדת מחירי הנפט, צפויים להשפיע על השווקים.

ישראל
בסוף שבוע מסחר תנודתי, המסחר בבורסה המקומית הסתיים במגמה מעורבת כשברקע הפעימה הראשונה בעסקה מול חמאס יצאה לדרך ועברה בהצלחה. העליות שאפיינו את תחילת השבוע הפכו לירידות לראות סופו והובילו לירידה שבועית של 0.3% במדד ת"א 35, 0.4% בת"א 125 ולירידה של 0.7% במדד ת"א 90.
בגזרה הענפית בלט לחיוב מדד מניות הביומד שטיפס 1.3%, ולעומתו מדד מניות הקלינטק צנח בשיעור של 2.3%. מדד מניות הבנקים נסוג השבוע 0.6%, ומדד ת"א נדל"ן נחלש בכאחוז.
בשוק החוב המקומי נרשמה ירידה בתשואות לאור המשך ירידה בפרמיית הסיכון של ישראל. באפיק הממשלתי השקלי מחירי האגרות עלו והתשואות ירדו, ואילו בצמודים נרשמו ירידות ועליה בתשואות. התשואה ל10 שנים (הגנרית) ירדה לכ-4.52% מ-4.56%.

  • שוק העבודה בישראל ממשיך להתהדק והדבר תומך בלחצי שכר באינפלציה. נתוני התעסוקה בדצמבר היו מעודדים עם תוספת במועסקים וירידה במובטלים. שיעור האבטלה בדצמבר ירד לשפל של 2.6% מ-2.7% בנובמבר, ושיעור המשתתפים בשוק העבודה עלה ל-62.8% מ-62.7%. היחס בין מס' המשרות הפנויות (הביקוש לעובדים) ובין המובטלים (ההיצע הפוטנציאלי) התייצב על 0.95 קרוב לרמות השיא ביציאה מהקורונה (נציין כי ב-2023 היחס עמד על 0.7).
    עודף ביקוש יוצר לחצי שכר ומעודד אינפלציה. עם זאת, בהנחה שהפסקת האש תישמר, היצע העובדים צפוי לעלות עם ירידה במספר המגויסים ועליה במספר מחפשי העבודה. בהנחה שהביקוש לעובדים יהיה נמוך ממספר מחפשי העבודה, יתכן ונראה עליה בשיעור האבטלה, והתמתנות בלחצי השכר. במצב הפוך שבו שוק העבודה ימשיך להיות הדוק ב-2025 וזאת בנוסף לעדכון השכר מינימום בשיעור של 6% באפריל, נראה התייקרות בתשומות העבודה שצפויה להתקזז ע"י הוזלה בתשומות היבוא כתוצאה מהתחזקות השקל.
    התחזקות השקל מול הדולר והיורו מתחילת השנה, לצד ירידת מחירי הנפט ומחירי ההובלה הימית, עשויים למתן את קצב האינפלציה ולהוביל להורדת ריבית ראשונה בפגישה במאי.
  • בעקבות הפסקת האש, חברות התעופה הזרות מתחילות לחזור לישראל. עם זאת נראה שההשפעה על מחירי הטיסות תבוא לידי ביטוי רק בעוד כמה שבועות, והביקוש לטיסות צפוי להיות מושפע מהמצב רוח הלאומי. מחד, הצורך בפיצוי ונסיעות לחו"ל לאחר המלחמה, ומאידך, המצב הכלכלי של משקי הבית עם עליות המחירים.
  • סוכנויות הדירוג מעודדות מהרגיעה היחסית לאור הפסקת האש. מודי'ס ופיץ' הודיעו כי ההסכם צפוי להפחית מהסיכונים שהובילו להורדות הדירוג, אולם הם נמנעו בשלב זה מלרמוז על שיפור בדירוג עצמו.
  • תחילת התאוששות? המדד המשולב לחודש דצמבר עלה ב-0.68% לאחר קיפאון של 6 חודשים, ועליה של 0.08% בנובמבר. לפי ב"י מדובר ב"ביטוי להתחזקות הפעילות הכלכלית לאחר הפסקת האש בצפון". הרכישות בכרטיסי אשראי עלו ב-1.9% בנובמבר ולפי אומדן ב"י, ב-1.1% בדצמבר, רמה הגבוהה ב-6.5% מהרמה שנרשמה בספטמבר 2023 ערב המלחמה. עם זאת, חלה התמתנות בפעילות בספט-נוב', לאחר שהייצור התעשייתי עלה בקצב נמוך מהמגמה בשלושת החודשים שלפניו.

אירופה ושווקים נוספים

  • אירופה – מרבית מדדי המניות באירופה הגיבו בחיוב לחזרתו של טראמפ לכיסא הנשיאות בארה"ב, ורשמו עליות נאות. ברקע הערכות כי מדיניות המכסים של טראמפ תהיה פחות קשה מזו שתיאר במהלך הקמפיין שלו. בסיכום שבועי, מדד יורוסטוק 50 טיפס 1.4%, מדד דאקס קפץ 2.4%, ומדד קאק זינק 2.8%. מנגד, מדד FTSE100 ננעל סביב שערי הבסיס.
    השבוע צפויים להתפרסם ביבשת נתוני מקרו משמעותיים, בין היתר: החלטת הריבית בגוש היורו (צפי להורדה של 0.25% מ-3% ל-2.75%), ונתוני אינפלציה וצמיחה ברחבי אירופה.
  • שווקים נוספים - השווקים במזרח סיימו את שבוע המסחר האחרון בעליות במרבית המדדים. בלט לחיוב מדד המניות ניקיי לאחר שזינק השבוע 3.9% וחזר לטריטוריה החיובית מתחילת השנה. מדדי המניות בסין, CSI300 והאנג סאנג הניבו תשואה חיובית של 0.5% ו-2.5% בהתאמה, למרות החששות המוקדמים ממדיניות המכסים עם חזרתו של טראמפ לנשיאות. מנגד, מדד המניות ניפטי נסוג 0.5%.
  • סין - הרגולטור הסיני הרגיע את המשקיעים במחויבות הממשלה לתמוך בשוק ולהעלות את מחירי המניות. המהלך שיפר את הסנטימנט בשוק שנפגע לאחרונה מאיומי המכסים של הממשל האמריקאי, אולם ההשפעה המתמשכת של הצעדים המתמשכים של הממשל תהיה תלויה בהתאוששות כלכלת סין. ובתוך כך, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע כי הצוות שלו דן בהטלת מכס נוסף בשיעור של 10% על מוצרים מסין, ושלפי התכנית הוא ייכנס לתוקף כבר ב1 לפברואר. עם זאת, לא מדובר במכס בשיעור של 60% עליו דיבר טראמפ במהלך הקמפיין שלו ונראה כי הוא מעריך כי הוא יכול להגיע להסכם סחר עם סין. מנהיגי שתי הכלכלות הגדולות בעולם דנו בין היתר בנושא טיקטוק, סחר, וטייוואן.
  • הודו – הבורסה בהודו הניבה ביצועי חסר מתחילת אוקטובר. ברקע, התחזקות טראמפ בסקרים שהביאה לעליית תשואות ולהתחזקות הדולר, גורמים שגרמו להסטת כספים מהשוק ההודי לארה"ב. בנוסף, הודו מתמודדת עם אינפלציה גבוהה בשיעור של 6% ולכן גם עם ריבית גבוהה יחסית בשיעור של 6.5%. עם זאת, קיים צפי להתמתנות באינפלציה במהלך שנת 2025 וזו תתמוך בהורדת הריבית של הבנק המרכזי ההודי.

נתוני מקרו עיקריים שפורסמו השבוע:

  • בסין - הריבית נותרה ללא שינוי, כצפוי, כשריבית ההלוואות לשנה 3.10% והריבית ל-5 שנים 3.60%.
  • בהודו - מדד מנהלי הרכש PMI של HSBC ירד מ-59.2 נק' ל-57.9 נק' בשל חולשה בפעילות מגזר השירותים. מנגד, חל זינוק בפעילות מגזר הייצור לאחר שעלה מ-56.4 נק' ל-58 נק'.
  • ביפן – האינפלציה השנתית עלתה בדצמ' מעל לצפי מ-2.9% ל-3.6% (צפי 3.4%). כתוצאה, הבנק המרכזי העלה את הריבית כצפוי ב-25 נ"ב ל-0.50%, שיא מאז 2008, על רקע עליית האינפלציה והשכר. הין התחזק מעט ותשואות האג"ח (ל-10 שנים) טיפסו לכ-1.2%. מדד מנהלי הרכש המשולב עלה מ-50.5 ל-51.1 נק'. כמו כן, חלה עלייה של 2.8% בייצוא בשנה האחרונה שתרמה לשיפור במאזן הסחר.
  • דר' קוריאה - הצמיחה ברבעון הרביעי עמדה על 0.1% בלבד מול צפי צמיחה של 0.2%. בשנה האחרונה המשק הדר' קוריאני עלה במתינות בקצב של 1.2% לאחר צמיחה של 1.5% בחודש שקדם לו, ולעומת הצפי לצמיחה שנתית של 1.4%.

מטבעות וסחורות
מדד הדולר של ICE, העוקב אחר שער הדולר מול מטבעות שש שותפות הסחר הגדולות של ארה"ב, ירד השבוע בחדות ב-1.7%. מדד הסחורות (CRY) ירד השבוע בשיעור של 0.4%.

  • מחיר הנפט השלים ירידה שבועית ראשונה מזה חמישה שבועות. מחיר חבית נפט אמריקאי צנח ב-4.1% השבוע, על רקע קריאתו השבוע של הנשיא טראמפ להוזיל את מחירי הנפט הגלובליים בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס.
  • מחיר הזהב השלים רצף עליות של 4 שבועות. בשבוע האחרון מחירה של המתכת היקרה קפץ ב-2.5% למחיר של 2,770.6$ לאונקיה, רחוק בכ-0.4% מהשיא שנקבע ב-30 לאוקטובר (2,788.5$), לאחר שהיחלשות הדולר בעולם הגבירה את תיאבון המשקיעים למתכת היקרה עקב חוסר הוודאות סביב מדיניותו המתוכננת של הנשיא טראמפ.
  • השקל ממשיך להתחזק לצד היחלשות הדולר בעולם. השבוע חל תיסוף בשקל בשיעור של 0.7% מול הדולר וב-1.7% מול היורו, כשברקע היחלשות הדולר בעולם, ובפן המקומי שחרור החטופות בסוף השבוע שעבר, לקראת שבוע נוסף במימוש עסקת החטופים. ביום שישי השערים היציגים מול השקל נקבעו ברמה של 3.575 שקל לדולר, ו-3.751 שקל ליורו.

מה צפוי בהמשך השבוע

  • נתוני מקרו הצפויים להתפרסם השבוע בארה"ב:
    ראו פירוט בסקירה על ארה"ב.
  • נתוני מקרו עיקריים הצפויים להתפרסם השבוע ברחבי אירופה:
  • בגוש היורו- נתוני צמיחה והחלטת הריבית ביום חמישי.
  • גרמניה- סקר הציפיות והמצב הנוכחי של IFO (שני), צמיחה (חמישי), אינפלציה (שישי).
  • בריטניה- מדד מחירי הבתים של ניישנוויד (שישי)
  • ספרד- צמיחה (רביעי), אינפלציה (חמישי).
  • צרפת- צמיחה (חמישי), אינפלציה (שישי).
  • איטליה- צמיחה (חמישי).
  • נתוני מקרו הצפויים להתפרסם השבוע בשווקים נוספים:
    סין - מדד מנהלי הרכש ורווחי התעשיינים (שני). הודו- החוב הממשלתי (שישי). יפן- המדד המוביל (שני), אינפלציה בטוקיו, אבטלה (שישי).

אני מסכים לקבל במייל ובהודעות SMS  דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק. לתשומת לבך, לא חלה עליך חובה חוקית למסור את הפרטים הנדרשים והדבר תלוי ברצונך ובהסכמתך. ​הפרטים שתמסור ישמשו לצורך התאמת השירותים שהבנק יוכל להציע לך ולמשלוח דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק (בכפוף להסכמתך לעיל). פרטים אלו יוחזקו, כולם או חלקם במאגרי המידע של הבנק.

פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.