מרכז ההשקעות

בנק הבינלאומי ועובדיו מחזקים את תושבי מדינת ישראל, חיילי צה"ל וכוחות הביטחון. חזקו ואמצו!

סיכום שבוע המסחר האחרון

נקודות עיקריות

  • בארה"ב השוק כבר מתמחר ניצחון של טראמפ ובישראל התקיפה המדודה באירן גררה אופטימיות זהירה.
    בארה"ב מדד S&P500 סיכם שבוע שלילי עם ירידה של כ-1% אולם מתחילת השנה התשואה עדיין פנומנלית (21.8%). מדד נאסד"ק הרחב הוסיף כ-0.2% (23.4% YTD). באירופה מדד יורוסטוקס 50 ירד 0.9%, באסיה מדד ניקיי 225 היפני נפל 2.7% ואילו בסין מדד CSI300 עלה 0.8% (15.3% YTD).
  • בבורסה בת"א – שבוע המסחר היה מקוצר לרגל החג ומדד ת"א 125 סיים אותו בעליה שבועית של כ-1% (14.1% YTD), מניות הבנקים עלו 1.5% והנדל"ן טיפס 0.8%.
    במסחר השבועי במט"ח: השקל פוחת - הדולר התחזק ב-1.9% ל- 3.785 ₪ לדולר (יציג בשישי). מתחילת השנה הדולר התחזק ב-4.4% ביחס לשקל.
  • ארה"ב: שוק ההון כבר מתמחר ניצחון של טראמפ - הבחירות לנשיאות ארה"ב אומנם יתקיימו רק ביום שלישי הבא (5 בנובמבר) אך המשקיעים כבר מצביעים ברגליים ומזניקים את מניות האנרגיה ואת הביטקוין. במקביל, תשואות האג"ח טיפסו עקב חשש שטראמפ ילבה מחדש את האינפלציה.
  • ישראל: התקיפה המדודה באירן גררה אופטימיות זהירה – שבוע המסחר הנוכחי נפתח בעליות בבורסה בת"א כשברקע הערכות כי יתכן שמשחק הפינג פונג המסוכן בין ישראל לאיראן הגיע לקיצו.
  • שבוע חשוב בארה"ב - גם מאקרו וגם דוחות- מבחינת מאקרו, ביום ה' תתפרסם אינפלציית PCE (צפי: 2.1% שנתי כלומר ממש קרוב ליעד של 2%) וביום ו' דוח התעסוקה החודשי (עם צפי לדוח חלש שיכלול תוספת של רק 110K משרות חדשות).
    כמו כן, השבוע יפרסמו תוצאות 5 מתוך 7 "המופלאות" – אלפאבית ביום ג', מייקרוסופט ומטא ביום ד' ואמזון ואפל ביום ה'. בנוסף יפרסמו, בין היתר, פורד, פייפאל, מקדונלד'ס, פייזר, AMD, לילי, קוינבייס, מאסטר קארד, קונוקופיליפס, אינטל ואקסון מובייל.
    בישראל יתפרסמו הנתונים הבאים: ביום ג' ציפיות האינפלציה (נתון קודם 3.0%), ביום ד' שיעור אבטלה וייצור תעשייתי וביום ה' המדד המשולב למצב המשק (צפי שהמדד עלה 0.23%).

  • ארה"ב
  • שבוע מעורב בוול סטריט. מדדי נאסד"ק (נאסד"ק כללי ונאסד"ק 100) רשמו עלייה שבועית (של 0.2% ו-0.1% בהתאמה) ונעלו שבוע ירוק שביעי ברציפות. מנגד, מדד S&P500 איבד בשבוע החולף 1.0% ומדד דאו ג'ונס צנח השבוע ב-2.7%. שני המדדים קטעו בכך שרשרת של 6 שבועות ירוקים ברציפות. מדד המניות הקטנות, ראסל 2000, שילם את המחיר על עליית התשואות וצנח בסיכום שבועי ב-3.0%.
    תשואות ה-Treasuries המשיכו לטפס גם השבוע, כשהתשואה ל-10 שנים עלתה השבוע ב-16 נ"ב ל-4.24% והתשואה לשנתיים עלתה השבוע ב-15 נ"ב, ל-10%. עקום התשואות עם שיפוע "נורמלי", כשהפער לטובת ה-10 שנים מתייצב סביב כ-14 נ"ב.
    בשבוע האחרון גברו סיכוייו של דונלד טראמפ לנצח בבחירות (שייערכו ב-5 בנובמבר) על פי הסקרים. בתגובה, החזירו הסוחרים את Trump Trade"" לאופנה וכך ראינו את עליית התשואות שתיארנו, על רקע הערכות שמדיניות המס הנמוכה, המכסים הגבוהים ומדיניות ההגירה של טראמפ עשויים לעודד את הצמיחה ובמקביל, לעורר לחצים אינפלציוניים. תמיכתו הידועה של טראמפ בשימוש בדלקים פוסיליים וחיבתו למטבעות וירטואליים תמכו השבוע בעלייה משמעותית של מניות האנרגיה ומחיר הביטקוין.
    נציין שגם התבטאויות של בכירי הפד השבוע, על הצורך לגלות זהירות ולהבטיח את חזרת האינפלציה ליעד, תמכו במגמת עליית התשואות. עם זאת, הדברים עשויים להשתנות כבר בסוף השבוע, כשדו"ח התעסוקה החודשי יפורסם והצפי הוא לירידה משמעותית בתוספת המשרות. בכל מקרה, בכירי הפד אינם צפויים להתבטא בתקשורת עד ישיבת הריבית, כנהוג בעשרת הימים שלפני הישיבות.
    עונת הדו"חות מתקדמת באופן חיובי למדי, כש-183 מהחברות במדד S&P500 (36.3%) כבר פרסמו את תוצאותיהן. 69% מהן היכו את תחזית ההכנסות ו-84% מהן הכו את תחזית הרווח, אם כי הרווח הממוצע צמח ב-3.6% בלבד. נציין שהשבוע צפויות לא פחות מ-5 ענקיות מתוך "7 המופלאות" (אלפאבית, מטא, מיקרוסופט, אפל ואמזון) לפרסם את תוצאותיהן. החברות מתאפיינות בצמיחה מהירה, כך שנתון הרווח צפוי להשתפר בסוף השבוע.
    בחזית המקרו המשקיעים ממתינים לשלל נתונים חשובים ובראשם מדד האינפלציה המועדף על הפד – PCE וכמובן, דו"ח התעסוקה החודשי, שיפורסם ביום שישי וצפוי להציג תוספת משרות נמוכה ביחס לחודש שעבר. בנוסף, נתוודע לנתוני הצמיחה, הצריכה הפרטית ומדדי מנהלי הרכש של ISM.

  • מדיניות מוניטרית

    הפד צפוי להמשיך בתוואי הורדות הריבית גם בישיבת ה-FOMC הקרובה, שתתקיים הפעם, לשם שינוי, בימים רביעי-חמישי (6-7 בנובמבר), לרגל הבחירות לנשיאות ארה"ב, שייערכו ביום שלישי. כזכור, לפני פחות מחודש העריך השוק כי צפויה עוד הפחתה כפולה, של 50 נ"ב והפחתה מצטברת של כ-80 נ"ב עד סוף השנה, אלא שדו"ח התעסוקה החזק שפורסם בתחילת אוקטובר ואינפלציה שהיתה גבוהה מעט מהצפי, טרפו את הקלפים. הצפי להפחתה הקרובה צנח, כשכרגע מהמרים על הפחתה של 25 נ"ב בהסתברות של 95% והותרת הריבית לל"ש בהסתברות של 5%. הצפי להפחתה מצטברת, בשתי הישיבות שנותרו עד סוף השנה צנח ל-44 נ"ב בלבד.
    במקביל, ראינו זינוק בתשואות האג"ח והתשואה ל-10 שנים זינקה בלא פחות מ-50 נ"ב מאז פרסום דו"ח התעסוקה הקודם.
    לקראת סוף השבוע נקבל נתונים מעודכנים – הן נתוני האינפלציה (PCE) שיפורסמו ביום חמישי והן דו"ח התעסוקה לחודש אוקטובר, שיפורסם למחרת. החלטת הריבית הקרובה תושפע באופן משמעותי מהנתונים שיפורסמו.

  • נתוני מקרו שפורסמו בשבוע החולף

    נתונים מעורבים, אך הם בקושי קדימון לשלל נתונים חשובים שישוחררו בשבוע הקרוב!
    מדדי מנהלי הרכש של S&P Global (נתון ראשוני לאוקטובר) היו גבוהים מהצפוי, כשנמשכת מגמת ההתרחבות במגזר השירותים וההתכווצות במגזר התעשייה. מדד התעשייה עלה מ-47.3 ל-47.8 נק' (צפי 47.5 נק') ומדד השירותים טיפס מ-55.2 ל-55.3 נק' (מעל צפי ל-55.0 נק'). המדד המשולב עלה מ-54.0 ל-54.3 נק', בניגוד לצפי לירידה ל-53.8 נק'. מכירות הבתים הקיימים (שוק הנדל"ן העיקרי בארה"ב) הפתיעו לרעה ומנגד, מכירות הבתים החדשים הפתיעו לטובה. מכירות הבתים הקיימים ירדו בספטמבר ב-1.0% (צפי 0.5%+) לקצב שנתי של 3.84 מיליון בתים. מכירות הבתים החדשים זינקו בספטמבר ב-4.1% (הרבה יותר מצפי ל-0.6%), לקצב שנתי של 738 אלף בתים. ההזמנות למוצרים בני קיימא ירדו בספטמבר ב-0.8%, טוב מצפי לירידה של 1.0%, בעיקר בשל ירידה בהזמנות כלי רכב. ההזמנות ללא תחבורה עלו ב-0.4% (צפי 0.1%-). תביעות האבטלה החדשות ירדו בשבוע החולף ל-227 אלף, (הרבה פחות מצפי ל-242 אלף ומ-241 אלף בשבוע שעבר). מדד האינדיקטורים הכלכליים המובילים ירד בספטמבר ב-0.5% (צפי 0.3%-). מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן (עדכון סופי לחודש אוקטובר) עודכן מ-68.9 ל-70.5 נק' (צפי 69.0 נק'). ציפיות האינפלציה של הצרכנים לשנה עודכנו מ-2.9% ל-2.7% (צפי 2.9%) והציפיות ל-5-10 שנים נותרו 3.0%, כצפוי.
    השבוע הקרוב יהיה עמוס בנתוני מקרו חשובים, פירוט בהמשך.

  • עדכוני חברות: מניית טסלה זינקה השבוע ב-23%, לאחר שדיווחה על רווח רבעוני גבוה מהצפוי (אף שההכנסות פספסו במעט), שולי רווח משופרים בעקבות הכנסה של 739 מיליון $ ממכירת קרדיטים רגולטוריים ותחזית לצמיחה של לפחות 20% במכירת רווחים בשנה הקרובה. טסלה הודיעה שתשיק את מודל 2, רכב חשמלי מוזל, במחצית הראשונה של 2025.
    מניית מקדונלד'ס ירדה השבוע ב-7.6% בעקבות דיווח על הרעלת מזון חמורה, שגרמה ל-49 בני אדם לחלות, מתוכם ל-10 להתאשפז (אחד נפטר). ה-FDA חוקר את הנושא והחקירה מתמקדת בבצלים ובבשר הבקר, כחשודים המיידיים. נציין כי החברה צפויה לפרסם את תוצאותיה ביום שלישי השבוע, כך שצפוי להיות מעניין...

  • מה צפוי להשפיע על שבוע המסחר הקרוב
    עונת הדו"חות מגיעה לשבוע השיא, עם פרסום תוצאותיהן של לא פחות מ-5 ענקיות, מתוך "7 המופלאות", כשאחרי הדו"חות החזקים של טסלה בשבוע החולף והדו"חות שיפורסמו השבוע, תישאר רק NVIDIA, שכרגיל, מחכה לסוף הנשף והיא צפויה לפרסם את תוצאותיה רק ב-21 בנובמבר. גם בחזית המקרו, שילוב מנצח בין נתוני האינפלציה המועדפים על הפד (מדדי PCE) לבין דו"ח התעסוקה, שיפורסמו בימים חמישי ושישי, יחד עם נתוני הצמיחה ומדדי מנהלי הרכש של ISM, ירכזו עניין.
    בזירת המיקרו – ביום שני - פורד ביום שלישי – פייפאל, מקדונלד'ס, פייזר, רויאל קריביאן, אלפאבית (גוגל), AMD, ויזה, סנאפ. ביום רביעי – Eli Lilly, ביוג'ן, מיקרוסופט, מטא פלטפורמס (פייסבוק), סטארבאקס. ביום חמישי אובר, מאסטרקארד, מרק, אלטריה, נורווג'יאן קרוז, אסתי לאודר, אמזון, אפל, אינטל. ביום שישי - ענקיות האנרגיה אקסון מוביל ושברון.
    בזירת המקרו – ביום רביעי נתוודע לנתוני הצמיחה והצריכה הפרטית קריאה ראשונה לרבעון 3, עם צפי של צמיחה בשיעור של 3.0% ועלייה של 3.2% בצריכה הפרטית. הזרקור יופנה ביום חמישי למדד האינפלציה המועדף על הפד - PCE. האינפלציה צפויה לרדת מ-2.2% ל-2.1% ואינפלציית הליבה צפויה לרדת מ-2.7% ל-2.6%. ביום שישי – דו"ח התעסוקה לחודש אוקטובר, שצפוי להיות חלש יותר מהדו"ח החזק שראינו בחודש שעבר ושהוביל לעליית התשואות. מספר המשרות החדשות צפוי להסתכם ב-110 אלף בלבד, לעומת 254 אלף בחודש שעבר. שיעור האבטלה צפוי לעמוד על 4.1%, כמו בחודש שעבר וקצב העלייה השנתי של השכר הממוצע צפוי להישאר 4.0%, כמו בחודש שעבר.
    נתוני מקרו נוספים שיתפרסמו השבוע: ביום שלישי – מלאים סיטונאיים וקמעונאיים, הגירעון המסחרי, מדד מחירי הבתים קייס שילר, מספר המשרות הפנויות, מדד אמון הצרכנים. ביום רביעי – דו"ח המשרות בסקטור הפרטי של ADP. ביום חמישי – מדד עלות העבודה, הכנסה והוצאה אישית, צריכה פרטית ריאלית, תביעות אבטלה חדשות ומתמשכות (שבועי), מדד מנהלי הרכש של שיקאגו. ביום שישי – הוצאות בנייה, מדדי מנהלי הרכש של ISM.
    וכידוע, בשבוע שלפני ישיבת ריבית מונהגת תקופת הדממה ובכירי הפד נמנעים מלדבר בתקשורת.

  • ישראל

שבוע המסחר בת"א התנהל על פני שלושה ימי מסחר (ראשון עד שלישי) לרגל סוכות ב' וכעת אנו רשמית נמצאים בתקופת אחרי החגים. בשלושת ימי המסחר רשמו מדדי המניות בישראל עליות נאות בהובלת מניות היתר. מדד ת"א 35 עלה 0.8% (15.6% מתחילת השנה) ואילו ת"א 90 טיפס ב- 1.4% כך שת"א 125 סיים בעלייה שבועית של 1%. בגזרת המדדים הסקטוריאליים, בלט לחיוב מדד מניות היתרSME60 שזינק 1.7%, מדד מניות הבנקים הוסיף 1.5% (18.9% מתחילת השנה) ואילו מדד מניות הנדל"ן הסתפק בעלייה של 0.8%.
בשוק האג"ח המקומי נרשמו לרוב עליות שערים בשבוע. מדדי האג"ח הממשלתיים, תל גוב שקלי וצמוד עלו בכ- 0.1% ואילו באפיק הקונצרני הצמוד נרשמה מגמה דומה. בקונצרני השקלי, תלבונד שקלי עלה 0.4% ותלבונד שקלי 50 הוסיף 0.5%.

קרן המטבע הבינלאומית (IMF) פסימית לגבי ישראל – במסגרת התחזית הכלכלית העולמית שלה, עדכנה ה-IMF כי הצמיחה העולמית צפויה להתעדכן מעט כלפי מטה, לשיעור של 3.2% ב-2024 וב- 2025 לעומת צמיחה בשיעור של 3.1% כפי שהוערכה בתחזית הקודמת שפורסמה ביולי השנה. לגבי תחזית הצמיחה לישראל, זו נחתכה בפעם השנייה השנה ואחרי שהופחתה מ-3.1% ל-1.6%, כעת היא ירדה ל-0.7% בלבד, לעומת צמיחה של 2% אשתקד. גם התחזית לשנת 2025 הורדה וכעת ב-IMF מעריכים שכלכלת ישראל תצמח בשנה הבאה רק ב - 2.7% לעומת צפי לצמיחה של 5.4%.

הצמיחה בישראל - שיעור הצמיחה השנתי הממוצע בישראל נמצא לאורך שנים מעל הממוצע העולמי (נע סביב כ- 4%) במיוחד לאור שיעור הילודה, שהינו גבוה בהרבה ביחס לשאר העולם.
כלכלת ישראל ידעה זעזועים רבים במהלך שנותיה בהם מלחמות, היפר-אינפלציה, משבר וויסות מניות הבנקים והחרם הערבי. נוסף על כך היה עליה לקלוט גלי עלייה ולהתמודד עם ההשלכות הכלכליות האדירות של מלחמות ישראל . למרות כל אלה, עד כה ישראל השכילה להגיע לרמה גבוהה של פיתוח כלכלי אף מעבר לממוצע שאפיין מדינות מפותחות אחרות.

  • מה צפוי השבוע:
    המציאות של השנה האחרונה לא הפסיקה להפתיע והחדשות מתעדכנות כמעט על בסיס שעתי. עם זאת, נתוני המקרו הרבים שצפויים להתפרסם ברחבי העולם בדגש על ארה"ב ישפיעו גם על המסחר בישראל כמו גם הבחירות בארה"ב שיתקיימו בעוד כעשרה ימים. כמו כן, בישראל צפויים להתפרסם נתוני המקרו הבאים: ביום שלישי יפורסמו ציפיות האינפלציה, ביום רביעי נתוני שיעור האבטלה והייצור התעשייתי וביום חמישי יפורסם המדד המשולב למצב המשק של בנק ישראל.

שווקים נוספים
שבוע המסחר ננעל במגמה שלילית במרבית הבורסות ברחבי אסיה. בסיכום שבועי, המדדים ניקיי היפני וניפטי ההודי השילו 2.7% והאנג סנג איבד כאחוז. מנגד, מדד 300 המניות המובילות בבורסות שנחאי ושנזן שבסין טיפס 0.8%. מדד ASX200, מדד המניות המוביל באוסטרליה, ירד בסיכום שבועי ב-0.9%.
סין – ירידה חדה בחודש ספטמבר ברווחיות חברות התעשייה. הרווחיות בספטמבר נפלה ב- 27.1% ביחס לספטמבר אשתקד לאחר ירידה של 17.8% באוגוסט.
והאם צפויות חדשות לגבי תמריצים נוספים? משקיעים ברחבי העולם ממתינים לוועדה הכלכלית של ממשל סין, שתתקיים בבייג'ין בין ה-4 ל-8 בנובמבר, והם מקווים לשמוע על יישום של תמריצים פיסקליים נוספים שיסייעו לכלכלה הענקית לצמוח בצורה מואצת יותר. נזכיר כי הצמיחה בסין ירדה לקצב של 4.6% ברבעון השלישי, הקצב האיטי ביותר מאז הרבעון הראשון של 2023.
יפן – האינפלציה בטוקיו התמתנה מ- 2.2% ל- 1.8% והמדד המוביל עלה ל-106.9 נק'. היום (יום א'), מתקיימות בחירות במדינה לאחר שראש הממשלה המכהן, פומיו קישידה, הודיע על פרישה.
הודו – מנתונים ראשוניים של מדד מנהלי הרכש PMI עולה כי בחודש אוקטובר המדד עלה ל-58.6 נק' מ-58.3 נק' בחודש שעבר והוא מצוי גבוה מעל רמת ה-50 נקודות שמבדילה בין צמיחה להתכווצות. בנוסף, יתרות המט"ח שבידי הודו נאמדות בכ-690 מיליארד $, יותר מפי 3 מאלו המצויות כיום בידי בנק ישראל.

  • שוק הסחורות והמטבעות

  • בשוק המט"ח המקומי – בשבוע שעבר לא נרשמו תנודות מהותיות למרות המצב הביטחוני כאשר מחר, עם חידוש במסחר בשוק המט"ח, נראה את השפעת התקיפה הישראלית באירן אם בכלל. בשבוע שחלף, השקל פוחת מול הדולר בכ- 1.9% ושער הדולר/שקל עלה ובשישי ננעל על 3.785 ₪ לדולר. גם היורו התחזק ושער היורו/שקל הוסיף השבוע 1.8% (יציג בשישי 4.097 ₪). ברחבי העולם הדולר התחזק מול סל 6 המטבעות המובילים (DXY) ב-0.7%. ברקע ציפיות מופחתות לגבי קצב ירידת הריבית בארה"ב.
    הנפט מתנהל בתנודתיות ברקע לעלייה החדה במתיחות במזרח התיכון - מחיר חבית נפט מתוק טיפס השבוע בכ- 3.7% לאחר שבשבוע שעבר צנח ביותר מ- 8% ובהסתכלות שבועית נצפתה תנודתיות חדה כאשר החשש העיקרי היה שישראל תפגע בשדות נפט אירניים. בלילה של שישי תקף חיל האוויר הישראלי באירן אך נמנע, לפחות לעת עתה, מפגיעה כזו. מחיר החבית ננעל ביום שישי ברמה של 71.78$ כאשר מחר המסחר צפוי להתחדש.
    הזהב לא עוצר – מחיר האונקיה טיפס זה השבוע השלישי ברציפות והגיע לשיא נוסף השנה. ביום שלישי שעבר נקבע שיא של 2,749$ לאונקייה וביום שישי מחיר של אונקיה ננעל מאוד קרוב לשיא זה ברמה של 2,747.56$. מתחילת השנה הזהב זינק בכ- 33% והותיר אבק לכל מדדי המניות המובילים ברחבי העולם.
    ביטקוין – המטבע הדיגיטלי הפופולרי ממשיך להיסחר בתנודתיות תוך שהוא נתמך בהערכות כי טראמפ צפוי להיבחר לנשיאות ארה"ב. בסיכום שבועי (נזכיר שהביטקוין נסחר בכל ימות השבוע) המטבע הדיגטלי ירד בכ- 2% ונסחר היום ב- 67,347.49$ לאחר שבשבוע שהסתיים ב-20 באוק' המטבע צנח בכמעט 10%. בסך הכל, מתחילת השנה רשם הביטקוין זינוק של כ- 56%.

אני מסכים לקבל במייל ובהודעות SMS  דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק. לתשומת לבך, לא חלה עליך חובה חוקית למסור את הפרטים הנדרשים והדבר תלוי ברצונך ובהסכמתך. ​הפרטים שתמסור ישמשו לצורך התאמת השירותים שהבנק יוכל להציע לך ולמשלוח דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק (בכפוף להסכמתך לעיל). פרטים אלו יוחזקו, כולם או חלקם במאגרי המידע של הבנק.

פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.