בנק הבינלאומי ועובדיו מחזקים את תושבי מדינת ישראל, חיילי צה"ל וכוחות הביטחון. חזקו ואמצו!
סיכום שבוע המסחר האחרון
נקודות עיקריות
בארה"ב – מדד S&P500 ירד בסיכום שבועי 0.8% ומדד נאסד"ק הרחב צנח 2.1%. מנגד, מדד המניות הקטנות, Russell 2000, עלה 3.5% והותיר את אחיו הגדולים מאחור שבוע שלישי ברציפות.
באירופה מרבית הבורסות רשמו עליות. בסיכום שבועי מדד יורוסטוקס 50 הוסיף 0.7% ובריטניה עלתה 1.6%. בשוקי המזרח נרשמה מגמה מעורבת – סין צנחה 3.7% ואילו הבורסה בהודו עלתה 1.2%.
בבורסה בת"א נרשם שבוע חיובי ובסיכום שבועי, מדד ת"א 125 עלה 0.4%. כאמור, עם פתיחת שבוע המסחר החדש, נצבעו המסכים בת"א בצבע אדום בוהק.
בישראל עיקר תשומת הלב תופנה להתפתחויות הביטחוניות כאשר ביום שלישי יפורסם המדד המשולב למצב המשק. כמו כן, החלטת ריבית צפויה לא רק בארה"ב כי אם גם ביפן (יום רביעי – צפי לל"ש) ובבריטניה (ביום חמישי – הסתברות 50% להפחתה).
ארה"ב
השבוע הקרוב יהיה שבוע השיא של עונת הדו"חות, כשכל ענקיות הטכנולוגיה (מלבד Nvidiaשתדווח רק ב-28 באוגוסט) תפרסמנה תוצאות. ובכלל, מדובר בשבוע מרתק שיספק לנו ישיבת FOMC והודעת ריבית ביום רביעי בערב (המסרים לקראת הישיבה הבאה, ב-18.9 חשובים יותר מהחלטת הריבית, שצפויה להשאר לל"ש) ונתוני מקרו חשובים, שבשיאם דו"ח התעסוקה החודשי, ביום שישי אחה"צ.
מדדי הדגל בוול סטריט נצבעו השבוע באדום בוהק, אולם מדד הבלו צ'יפ, דאו ג'ונס, רשם שבוע ירוק רביעי ברציפות ומדד מניות ה-small cup, ראסל 2000, המשיך בזינוק המופלא שהוא מפגין כבר מתחילת החודש. בסיכום שבועי, מדד ראסל 2000 עלה השבוע 3.5%, כפול ממה שעלה בשבוע שעבר והשלים זינוק של 10.4% מתחילת החודש. מדד הבלו צ'יפ, דאו ג'ונס טיפס 0.8% בסיכום שבועי וכאמור, שאר מדדי הדגל נצבעו באדום. מדד S&P500 מחק משוויו השבוע עוד 0.8%, מדד נאסד"ק הרחב (קומפוזיט) איבד 2.1% ומדד נאסד"ק 100 צנח השבוע בלא פחות מ-2.6%. אנקדוטה קטנה, ב-12 ימי המסחר האחרונים עלה מדד ראסל 2000 ב-10%, בעוד מדד S&P500 איבד באותה תקופה 3%. פער כזה של 13%, לטובת מדד המניות הקטנות, לא נראה מעולם.
נתון האינפלציה המעודד חתך במחירי ה-Treasuries והתשואות שינו כיוון וירדו ב-5-13 נ"ב בסיכום שבועי, כשבתוך כך, עקום התשואות ההפוך מתיישר והפער בין התשואה לשנתיים לתשואה ל-10 שנים מצטמק השבוע מ-27 נ"ב ל-19 נ"ב בלבד. במקביל, החוזים על הריבית מתמחרים 2.7 הפחתות ריבית מלאות עד סוף השנה (68 נ"ב במצטבר), לעומת 2.5 הפחתות (62 נ"ב) לפני שבוע.
השבוע צפויים להתפרסם מספר נתוני מקרו חשובים – ובראשם, דו"ח התעסוקה החודשי, שיתפרסם ביום שישי וצפוי להראות המשך מגמת התקררות בשוק העבודה. גם מספר המשרות הפנויות, שיתפרסם ביום שלישי, צפוי להראות ירידה מסויימת. עוד יתפרסמו השבוע מדד מחירי הבתים, מדד אמון הצרכנים, מדד מנהלי הרכש בתעשייה של ISM, דו"ח המשרות בסקטור הפרטי של ADP וההזמנות ממפעלים.
עונת הדו"חות תעלה הילוך ותגיע לשבוע השיא, שבמהלכו ידווחו מיקרוסופט, מטא, אמזון, אפל, אינטל, AMD, קוואלקום, arm ועוד ועוד...
וכמנהגם בקודש, בכירי הפד גוזרים על עצמם "דממת אלחוט" בעשרת הימים שלפני הישיבה, ע"מ שלא לעורר בשוק ציפיות, שעלולות להשפיע על ההחלטה. הישיבה תתקיים מספר ימים לאחר נתוני המקרו החשובים, שהראו צמיחה גבוהה והתמתנות קלה נוספת באינפלציה, שמתקדמת לעבר היעד – 2%. יומיים לאחר הישיבה יתפרסם דו"ח התעסוקה החודשי והוא צפוי להצביע על נסיגה במספר המשרות החדשות ל-178 אלף (לעומת 206 אלף בשבוע שעבר), שיעור האבטלה צפוי להשאר 4.1%, כמו בחודש שעבר וקצב עליית השכר צפוי להמשיך במגמת ההתמתנות ולרדת מ-3.9% ל-3.7%. כל אלה מאפשרים לבנק הפדרלי להמתין לישיבה הבאה (17-18 בספטמבר) ולא להגיב בלחץ לנתון שלילי (במקרה שהצמיחה הייתה מפתיעה לרעה).
האיתותים האחרונים ששגרו בכירי הפד בשבועות האחרונים ובמיוחד, היו"ר פאוול, מראים שהם ערים להתקררות שוק העבודה ההדוק בחודשים האחרונים וחזרתו למצב ששרר ערב הקורונה. נראה כי לאחר שלושה חודשים רצופים של נתוני אינפלציה מתונים, יתאפשר לפד להעביר את הפוקוס לשוק העבודה.
כידוע, באחריותו של הפד לדאוג הן ליציבות מחירים והן לתעסוקה מקסימלית. בשנה האחרונה הותיר הפד את הריבית בשיא של כ-23 שנים, בטווח 5.50%-5.25%, רמה מרסנת לכל הדעות, ע"מ להילחם באינפלציה. רמה כה גבוהה לאורך זמן, מכבידה על שוק העבודה ועכשיו, כשנראה שהאינפלציה בדרכה ליעד, השוק משוכנע שהבנק לא ירצה להמשיך ולפגוע בביקוש לעובדים, כך שהוא צפוי להפחית את הריבית כבר בספטמבר.
כאמור, תשואות ה-Treasuries שבו לרדת השבוע. התשואה לשנתיים ירדה 13 נ"ב ל-4.38% והתשואה ל-10 שנים ירדה 5 נ"ב בלבד, ל-4.19%. הפער בין התשואה לשנתיים לתשואת ה-10 שנים (שיפוע העקום ההפוך) צנח השבוע מ-27 נ"ב ל-19 נ"ב בלבד, לעומת 33 נ"ב לפני שבועיים וכ-50 נ"ב לפני 3 שבועות.
ההימורים של סוחרי ה-SWAPS בארה"ב להפחתת ריבית קרובה עלו השבוע. ההסתברות להפחתת ריבית עד 18 בספטמבר עלתה ל-109% (כלומר, הפחתה של 25 נ"ב מתומחרת במלואה ויש גם הימורים מעטים על הפחתה של 50 נ"ב) וההסתברות המצטברת עלתה מכ-100% ל-113.5%. בישיבה של נובמבר ההסתברות המצטברת זינקה מ-163% ל-180% (הפחתה אחת עד אז מתומחרת במלואה ועוד הסתברות של 80% להפחתה נוספת!). בישיבה האחרונה של השנה, ב-18 בדצמבר, ההסתברות המצטברת עלתה מ-249% ל-272%, כלומר, ההסתברות להפחתת ריבית שנייה עד סוף השנה מתומחרת במלואה, ונוסף על כך, מתומחרת הפחתת ריבית שלישית בהסתברות של 72%.
החוזים על הריבית מנבאים כרגע הפחתה מצטברת של 68 נ"ב במהלך שנת 2024 (שתי הפחתות מלאות של 25 נ"ב כל אחת ועוד 18 נ"ב ,כלומר, הפחתה נוספת או הפחתה גדולה מ-25 נ"ב באחת מהישיבות), לעומת 62 נ"ב בשבוע שעבר.
מדד המחירים המבוסס על ההוצאות לצריכה פרטית (PCE) עלה ביוני ב-0.1%, כצפוי והאינפלציה השנתית ירדה מ-2.6% ל-2.5% (כצפוי). מדד הליבה Core PCE עלה ביוני 0.2% (כצפוי) ואינפלציית הליבה השנתית נותרה 2.6% (הצפי היה 2.5%, אולם מדובר בענייני עיגול -מדד מאי עודכן מ-0.08% ל-0.13%). הצמיחה ברבעון 2 (אומדן ראשון) הסתכמה בשיעור שנתי של 2.8%, הרבה מעל צפי ל-2.0% וצמיחה של 1.4% בלבד ברבעון הקודם. מדובר ב"צמיחה בריאה", עם גידול בהוצאות הצרכנים וצמיחה חזקה בהשקעות (יותר מאשר בשלושת הרבעונים הקודמים), כאשר מדובר בתרומה משמעותית של השקעות לטובת הבינה המלאכותית. הצריכה הפרטית גדלה ברבעון ב-2.3%, מעל צפי ל-2.0%. הזמנות מוצרים בני קיימא צנחו ביוני ב-6.6%, בניגוד לצפי שיעלו 0.3%. ההזמנות ללא תחבורה דווקא גדלו ב-0.5% (צפי 0.2%), מה שמעיד על חולשה בהזמנות כלי הרכב. מכירות הבתים הקיימים (שוק הנדל"ן העיקרי) צנחו ביוני ב-5.4%, לקצב שנתי של 3.89 מיליון בתים, פחות מצפי ל-3.98 מיליון בתים. מדד מנהלי הרכש (PMI) של S&P Global בתעשייה ירד ביולי מ-51.6 ל-49.5 נק' (צפי 51.6 נק', כלומר, מדובר בהתכווצות מפתיעה). מאידך, המדד המקביל בשירותים עלה מ-55.3 ל-56.0 נק', מעל צפי ל-54.9 נק'). המלאים הקמעונאיים גדלו ביוני ב-0.7%, מעל צפי ל-0.5%. התביעות החדשות לדמי אבטלה ממשיכות להיות גבוהות והשבוע הן הסתכמו ב -235 אלף מובטלים חדשים בשבוע החולף, קצת פחות מצפי ל-238 אלף. ההכנסה האישית עלתה ביוני ב-0.2%, (צפי 0.4%). ההוצאה האישית עלתה ביוני ב-0.3%, כצפוי. הצריכה הפרטית הריאלית עלתה ביוני ב-0.2%, (צפי 0.3%). מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן (עדכון סופי ליולי) עודכן אמנם מ-66.0 ל-66.4 נק', אולם זה עדיין שפל של 8 חודשים ונמוך משמעותית מהרמה ביוני – 68.2 נק'. ציפיות האינפלציה של הצרכנים לשנה נותרו ברמה של 2.9%, כצפוי. הציפיות ל-5-10 שנים עלו מעט מ-2.9% ל-3.0% (צפי 2.9%).
המשקיעים ממתינים לדו"ח התעסוקה החודשי, שיתפרסם ביום שישי הקרוב בשעה 15:30.
76% מהן השוו את ההכנסות בפועל ברבעון המקביל או צמחו (ב-4.10% בממוצע), 69% מהן צמחו ברווחים (ב-6.54% בממוצע).
דו"חות טסלה וגוגל, שפורסמו ביום שלישי בלילה, שלחו את השוק ביום רביעי ליום האדום ביותר זה קרוב לשנתיים, בעיקר על רקע ניצנים של משבר אמון בין המשקיעים למהפכת הבינה המלאכותית, שסחפה את השווקים כבר למעלה משנה וחצי. אלפאבית (החברה האם של גוגל) דיווחה על עלייה משמעותית בהוצאות ההוניות (CAPEX), שחרגו מעל קונצנזוס האנליסטים, לטובת השקעה ב-AI. בנוסף, החברה הזהירה בשיחת המשקיעים, שפירות ההשקעה ב-AI צפויים להגיע מאוחר יותר ממה שצפו קודם. לפיכך, גדלה החשיבות של תוצאות ענקיות הטכנולוגיה האחרות ורובן תפרסמנה השבוע... שבוע שיהיה שבוע השיא של עונת הדו"חות. פירוט מלא, בסעיף הבא.
עוד יתפרסמו השבוע: ביום שלישי – מדד מחירי הבתים של FHFA, מדד מחירי הבתים של קייס שילר, מספר המשרות הפנויות, מדד אמון הצרכנים. ביום רביעי – דו"ח המשרות במגזר הפרטי של ADP, מדד עלות העבודה, מדד מנהלי הרכש של שיקגו, מכירות בתים בתהליך. ביום חמישי – דו"ח קיצוצי המשרות, פריון, עלות יחידת עבודה, תביעות אבטלה חדשות ומתמשכות (שבועי), מדד מנהלי הרכש של ISM בתעשייה. וביום שישי – הזמנות ממפעלים.
עונת הדו"חות לרבעון השני בשבוע השיא שלה:
ביום שני – מקדונלד'ס. ביום שלישי – פייזר, פרוקטר&גמבל, מרק, AMD, מיקרוסופט, סטארבאקס. ביום רביעי – בואינג, קראפט היינץ, אלטריה, מאסטרקארד, טבע, מטא, arm, קוואלקום, ווסטרן דיג'יטל. ביום חמישי – מודרנה, מובילאיי, קונוקופיליפס, אמזון, Apple, אינטל. ביום שישי – אקסון מוביל, שברון.
ישראל
הפניקס דיווחה שיו"ר הפניקס בני גבאי והמנכ"ל אייל בן סימון רכשו מניות של הפניקס החזקות במיליון שקל כל אחד.
דיסקונט השקעות דיווחה על הסכם למכירת אחזקותיה בחברת השקעות הטכנולוגיה אלרון ונצ'רס בע"מ לחברת הון הסיכון קרן אריאלי קפיטל. ההסכם מעניק לאלרון שווי של 90 מיליון $, כך שהחזקתה של אלרון (59.14%) תימכר ב- 53.2 מיליון .$
טאואר דיווחה ועקפה את התחזיות והמניה זינקה בניגוד למגמה השלטת לאחרונה בשוק השבבים. הכנסות החברה צמחו ב - 7% ברבעון השני בהשוואה לרבעון המקביל והסתכמו ב - 351 מיל' $. הרווח גדל ב-18%, מ– 45 מיל' $ ל - 53 מיל' $, שהם 48 סנט למניה. החברה העלתה את תחזית ההכנסות ב- 5% וכעת צופה הכנסות של כ- 370 מיל' $ ברבעון השלישי. מנכ"ל טאואר ציין שהחב' נהנית מהתאוששות בשוק שבבי התקשורת ובשוק השבבים לניהול מתח חשמלי ובמקביל חווה ביקוש חזק מלקוחות קיימים וחדשים לשבבים לתקשורת אופטית .
בנק הפועלים ושרי אריסון - שרי אריסון חדלה להיות בעלת מניות מהותית בבנק, לאחר שירדה לאחזקה של 2.47% מהון המניות. בעל מניות מהותי נחשב מי שמחזיק ב- 2.5% ומעלה ובעל עניין מוגדר מי שיש לו 5% ומעלה מהון המניות. לבעלי מניות מהותיים שמורה הזכות להציע מועמדים לדירקטוריון.
ביום שני יפורסם ייצור תעשייתי, ביום שלישי יפורסם המדד המשולב למצב המשק וביום חמישי מכירות ברשתות.
אני מסכים לקבל במייל ובהודעות SMS דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק. לתשומת לבך, לא חלה עליך חובה חוקית למסור את הפרטים הנדרשים והדבר תלוי ברצונך ובהסכמתך. הפרטים שתמסור ישמשו לצורך התאמת השירותים שהבנק יוכל להציע לך ולמשלוח דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק (בכפוף להסכמתך לעיל). פרטים אלו יוחזקו, כולם או חלקם במאגרי המידע של הבנק.
פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.