מרכז ההשקעות

בנק הבינלאומי ועובדיו מחזקים את תושבי מדינת ישראל, חיילי צה"ל וכוחות הביטחון. חזקו ואמצו!

סיכום שבוע המסחר האחרון

נקודות עיקריות

  נתונים כלכליים חזקים ושבוע חיובי נוסף בארה"ב בעוד שבת"א מדדי הדגל סיכמו בירידות

בארה"ב – בסיכום שבועי, מדד S&P500 עלה בכ-1.1% ל- 4,891 נק', מדד נאסד"ק כללי הוסיף 0.9% ונאסד"ק 100 עלה 0.6%. באירופה – בסיכום שבועי, יורוסטוקס 50 זינק 4.2% ובמזרח מדד ניקיי היפני איבד 0.6%, מדד ניפטי בהודו ירד 1.5% ואילו בסין נרשמו עליות (הונג קונג קפצה 4.2% וסין היבשתית עלתה כ-2%)

בבורסה בת"א נרשמו ירידות – בסיכום שבועי, מדד ת"א 125 ירד 0.2%, ת"א בנקים צנח 2.7% ות"א נדל"ן השיל 1.3%. במקביל, מדדי האג"ח הקונצרניות המובילות ירדו סביב 0.2%

במסחר השבועי במט"ח: השקל התאוששהדולר נחלש השבוע ב- 1.2% מול השקל (יציג בשישי 3.751 ₪) ומנגד התחזק קלות ביחס לסל המטבעות בעוד היורו נחלש ב- 1.4% מול השקל (יציג בשישי 4.021 ₪)

ארה"ב – זו לא נחיתה רכה – נתוני המאקרו החזקים שמגיעים מהכלכלה הגדולה בעולם (כולל צמיחה בשיעור של 3.3% ברבעון הרביעי) מצביעים על כך שיתכן שהיא לא מצויה בכלל בהאטה ("נחיתה רכה") ובהתאם, יתכן כי הורדת הריבית תהיה מאוחרת ואיטית יותר מהצפי

  סין מתעוררת – הממשל בסין הודיע על הקלות לבנקים ועל רכישת מניות ע"מ לתמרץ את הכלכלה ושוק המניות

  ישראל – השקל מתאושש המטבע המקומי רשם תיסוף של כ- 1.4% ביחס לדולר השבוע כשברקע צפי גובר לעסקת חילופי שבויים עם החמאס

    מה צפוי השבוע? בארה"ב ביום רביעי החלטת ריבית (צפי לל"ש 5.50%), ביום שישי דוח תעסוקה חודשי (צפי ליצירת 180 א' משרות) ולאורך השבוע, המשך עונת הדוחות הכספיים עם הדוחות של מיקרוסופט ואלפבית (גוגל) ביום שלישי אחרי הנעילה. באירופה יתפרסמו נתוני התוצר (בגרמניה הצפי הינו להתכווצות של 0.4% כשהמשמעות הינה כניסה למיתון) וביום חמישי בבריטניה החלטת ריבית (צפי לל"ש 5.25%)

    בישראל יתפרסמו ביום שני נתוני שוק העבודה וביום רביעי יפורסם נתון מכירות רשתות השיווק

פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.

ארה"ב

המסחר בבורסות בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת ביום שישי האחרון ובסיכום שבועי, S&P 500 ונאסד"ק ננעלו בעלייה של יותר מ-1% ודאו ג'ונס טיפס השבוע ב-0.7%.

 נתוני מאקרו חזקים – בשבוע שחלף התפרסמו מספר נתוני מאקרו חשובים שהפתיעו לטובה. המכירות הקמעונאיות והיצור התעשייתי עלו ב- 0.6% ו- 0.1% בחודש דצמ' בהתאמה (צפי 0.4% ו- 0.1%- בהתאמה). בהמשך השבוע התוצר אשר צמח ברבעון האחרון של 2023 בקצב מרשים של 3.3% (צפי 2.0%), לאחר צמיחה של 4.9% ברבעון הקודם וקצב הצמיחה השנתי הואץ מ- 2.9% ל- 3.1%. את הצמיחה הובילה הצריכה הפרטית אשר עלתה ברבעון האחרון ב- 2.8% על רקע עליה של 3.8% בצריכת מוצרים ועליה של 2.4% בצריכת שירותים.

נתון הצמיחה שפורסם מדגיש שהכלכלה שהאמריקאית אינה במצב של "נחיתה רכה" אלא ממשיכה לצמוח בקצב איתן. ביום שישי האחרון פורסם נתון PCE Core (אינפלציית הליבה של מחירי הצריכה) שמשקלה בהחלטת מדיניות הפד משמעותית מאוד. אינפלציית הליבה במונחים שנתיים ירדה ל- 2.9% מ- 3.2% בחודש הקודם (צפי 3.0%) כאשר במונחים חודשיים העלייה עמדה על 0.2% בהתאם לצפי. בהתאם למגמה שנרשמה במדדי הליבה בחודשים האחרונים, קיים סיכוי גבוהה לכך שקצב השינוי השנתי של PCE Core יגיע במרץ 2024 ליעד ה- FED של  2%.

  • המדיניות המוניטרית- כאמור, חלקם של הנתונים המתפרסמים בחודשים האחרונים חזקים במיוחד. בנוסף לכך, השווקים הפיננסים מאותתים בגוון ירוק כאשר מדד S&P 500 נסחר במכפיל רווח עתידי של כמעט 23 לעומת הממוצע ההיסטורי של כ-18.5. מציאות זו מביאה את הפד לנקודה בה השאלה המרכזית העולה היא - מהי הריבית שווי משקל המתאימה למצב הכלכלי הנתון במידה והצמיחה לא נחלשת באופן ניכר? כתשובה, יתכן וה- FED יצטרך להעלות את התחזית שלו בעדכון הבא בחודש מרץ לריבית בטווח הארוך מהרמה הנוכחית של 2.5% לרמות גבוהות יותר.

לפי החוזים על הריבית, נראה כי המשקיעים מעריכים כבר היום שבטווח הארוך הריבית תהיה קרובה יותר ל- 4% מאשר ל- 2.5%.

השבוע צפויה להתקבל החלטת ריבית. על פי הערכות, הריבית צפויה להישאר ללא שינוי וזאת על אף הירידה המהירה יחסית באינפלציית הליבה ה- Core PCE וככל שהצמיחה תמשיך להציג נתונים חזקים לאינפלציה יהיה קשה יותר לרדת מהרמות הנוכחיות. על כן, הפד יהיה זהיר מאוד, וכנראה שקצב הורדות הריבית המגולמות בחוזים אינם מציגים באופן נאמן את קצב ההפחתות שצפוי בפועל.

  • עונת הדוחות – במהלך השבוע שחלף פרסמו מספר רב של חברות דוחות רבעוניים. נטפליקס פרסמה דוחות טובים עם רווח והכנסה שנתיים שהיו הגבוהים בתולדותיה. הכנסות החב' זינקו לכמעט 34 מיליארד $, 6.7% לעומת 2022. רווחי החב' הסתכמו לשיא של 5.4 מיליארד $. מספר המנויים קפץ ביותר מ-13 מיליון ברבעון הרביעי.

גם פרוקטור אנד גמבל (P&G) הגיבה באופן חיובי לדיווחי החברה ומנייתה זינקה לאחר שדיווחה  על רווח רבעוני מותאם של 0.84$ למניה, מעל לתחזיות האנליסטים ל-1.7$ למניה.

ורייזון, ענקית הטלקום השנייה בגודלה בעולם, דיווחה על הכנסות של 35.1 מיליארד $ ברבעון ה-4, מעל לתחזיות האנליסטים של 34.6 מיליארד$ וסיפקה תחזית רווח בהתאם לציפיות האנליסטים. 

מנגד, ענקית הטלקום AT&T דיווחה על רווח רבעוני נמוך מהצפי לצד תחזית רווח שנתי מאכזבת.

עוד חברה חשובה שפרסמה את דוחותיה בשבוע שחלף היתה טסלה אשר דיווחה בשבוע שעבר על הכנסות של 25.17 מיליארד $ ופספסה את התחזיות שעמדו על 25.6 מיליארד $. הרווח השנתי שלה למניה היה נמוך ב-23% ביחס לאשתקד.

  • ברית נאט"ו והמישור הגיאופוליטי – נשיא ארה"ב ביידן אישר מכירת מטוסי קרב מסוג F16 לטורקיה בשווי של 23 מיליארד $, בעסקה הנתונה עדיין לאישור הקונגרס. הרקע הינו הודעת טורקיה כי תאשר את הצטרפותה של שוודיה לארגון נאט"ו, המהווה ברית הגנה צבאית בין 31 המדינות החברות בו, הכוללות, בין היתר, את ארה"ב, קנדה, גרמניה, בריטניה, טורקיה והונגריה. שוודיה עדיין זקוקה לאישורה של הונגריה אך ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, הנחשב מקורב לפוטין, מעכב זאת במטרה לשפר את מיצובו במסגרת משחק הכוחות העולמי.

החשיבות של ברית נאט"ו קיבלה חיזוק משמעותי לאחר תקיפת רוסיה את אוקראינה (שאינה חברה בארגון) כאשר בשנת 2023 הצטרפה אליו פינלנד.

  • מה צפוי להשפיע על שבוע המסחר הקרוב – בשבוע הקרוב יפורסמו שלל נתוני מאקרו חשובים. אלו יכללו את מדד קייס שילר למחירי הבתים בארה"ב אשר צפוי להציג עליה של 5.65% במחירי הבתים בשנה האחרונה וזאת לעומת עלייה ל 4.87% בחודש שחלף. ביום רביעי צפוי הפד לפרסם את החלטת הריבית שצפויה להיות לל"ש ולהשאיר את רמת הריבית על 5.5%. ביום חמישי יפורסם מדד מנהלי הרכש (ISM) עבור רכיבי היצור, התעסוקה וההזמנות החדשות וביום שישי צפוי להתפרסם דוח התעסוקה החשוב לחודש ינואר. דוח זה צפוי להציג, תוספת מועסקים של 180 אלף, שיעור אבטלה שיעלה מעט לרמה 3.8% (חודש קודם עמד על 3.7%) ועלות שכר שעתית שתעלה בכ- 4.1% בשנה שחלפה (ללא שינוי).

אירופה

שבוע המסחר האחרון הסתיים בעליות שערים נאות במדדים המרכזיים ברחבי היבשת, לאחר החלטת הריבית הראשונה השנה של הבנק המרכזי שהתקבלה ביום חמישי במסגרתה נותרה הריבית על כנה ברמה של 4.5%. 

בסיכום שבועי, בלט לחיוב מדד יורוסטוקס 50 שזינק ב-4.2%. מדד קאק שנסחר בצרפת קפץ בשיעור של 3.6%, מדד דאקס הגרמני טיפס 2.5% ומדד פוטסי 100 הבריטי הוסיף לערכו 2.3%.  

באפיק החוב הממשלתי, נרשמו במרבית השווקים ירידות שערים קלות במחירי אגרות החוב הממשלתיות ועלייה בתשואות. תשואת אג"ח ממשלת גרמניה ל- 10 שנים עלתה לרמה של 2.296% (עלייה של 9 נ"ב). תשואת האג"ח ל- 10 שנים של ממשלת צרפת עלתה ל- 2.785% ומנגד, בבריטניה נצפתה תמונה הפוכה כאשר אגרות החוב הממשלתיות ל- 10 שנים נסחרו בעלייה של כ-14 נ"ב ותשואתן ירדה ל-3.959%.

  • הריבית בגוש היורו נותרה ללא שינוי - ביום חמישי החליט הבנק המרכזי באירופה להותיר את הריבית של גוש היורו

ברמה של 4.5%. בהודעת הבנק נכתב שירידת הביקוש מסייעת בהורדת האינפלציה ואותת כי יתכן שיתחיל להוריד את הריבית בקיץ.

  • פיילוט בגרמניה. בקרוב אצלנו? - במסגרת תוכנית ניסיונית שתארך שישה חודשים, ינסה הממשל בגרמניה להזריק חיים לכלכלה שנחלשה. לפי התכנית, החל ב-1 בפברואר, מאות עובדים ב-45 חברות יקבלו יום חופש נוסף בשבוע וזאת ללא פגיעה בשכרם. מטרת התוכנית לבחון האם איגודי העובדים צודקים בטענתם, ששבוע עבודה מקוצר יסייע לשיפור הבריאות והאושר של העובדים, לצד שיפור בתפוקה.
  • בצרפת, הפגנות החקלאים - יותר מ-70 אלף הפגינו ויותר מ-40 אלף טרקטורים שיבשו את התנועה ברחבי המדינה במחאה על בירוקרטיה מסורבלת ושכר נמוך לחקלאים. בתגובה, ראש הממשלה הבטיח לבטל את התוכנית להפחתת הסובסידיות על הסולר, דלק המשמש משאיות, טרקטורים ומכונות חקלאיות אחרות וכן להפחית משמעותית את הבירוקרטיות המסורבלות שהחקלאים הצרפתים נאלצים להתמודד מולן.
  • בבריטניה חשש מפני מיזוג - מיזוג שתיים מהשחקניות המרכזיות בשוק הטלקום הבריטי, וודאפון והרשת הסלולרית ת'רי (Three), מעלה חשש לפגיעה בתחרות. הרשות להגנת התחרות של בריטניה (CMA), שאישרה בעבר את מיזוג מיקרוסופט-אקטיביז'ן בליזארד, תבחן את המיזוג שעל הפרק ותאשר אותו רק אם תגיע למסקנה כי לא יגרור פגיעה בתחרות והעלות מחירים.
  • המשבר בים האדום – פגיעה בספינה בריטית בסוף השבוע הגבירה את התקיפות של ארה"ב ובריטניה כנגד יעדי המורדים ונראה כי העימות בין החות'ים לכלכלות העולם רחוק מסיום. לעיכובים במשלוחים ולעלויות הגבוהות ישנן השלכות גם על תעשיות נוספות. תעשיית הרכב היא אחת מהראשונות לסבול - טסלה הודיעה כי בכוונתה להקפיא את הייצור שלה במפעל בגרמניה לשבועיים. גם וולבו נקטה בצעדים דומים שעצרה את הפעילות במפעל שלה בבלגיה וסוזוקי הפסיקה את הפעילות במפעל בהונגריה. גם תעשיית האופנה והקמעונאות מועדת לפגיעה כשבין החברות שהצהירו על כך ניתן למצוא את נקסט הבריטית ופריימרק.
  • נתוני מקרו נוספים שפורסמו במהלך השבוע שעבר כללו את מדדי מנהלי הרכש, שהצביע על שיפור מסוים בפעילות הייצור בגוש היורו אך עדיין מתחת לרמה של 50 נק', כלומר עדיין נרשמת התכווצות בפעילות הכלכלית. עוד פורסמו הנתונים הבאים: גרמניה – מדד מנהלי הרכש של HCOB לפעילות בייצור, בשירותים והמשולב לחודש ינואר, הצביעו על התרחבות בייצור ובמדד המשולב לעומת החודש הקודם אולם בשלושת התחומים הם מתחת לרף של 50 נק'. גם סקרי מכון IFO הצביעו על חולשה במצב הנוכחי, וכן לגבי הציפיות. בריטניה – מדדי מנהלי הרכש של S&P לסוגיהם הציגו שיפור (בייצור, שירותים והמשולב) ומעל צפי האנליסטים. צרפת– המכירות קמעונאיות ירדו בדצמבר ב- 2.4% בהמשך לירידה בשיעור של 3.7% בנובמבר.
  • נתוני מקרו חשובים הצפויים להתפרסם במהלך השבוע הקרוב כוללים: בגוש היורו – ביום שלישי יפורסמו נתוני הצמיחה ברבעון הרביעי ובשנה האחרונה (צפי רבעוני ירידה של 0.1%, ושנתי, צמיחה של 0.1%). ביום שישי יפורסמו נתוני האינפלציה הראשוניים לחודש ינואר (0.4%-) ובשנה האחרונה (ירידה מ-2.9% ל-2.7%). כמו כן יתפרסם שיעור האבטלה בגוש. בגרמניה – הצמיחה ברבעון הרביעי (צפי להתכווצות של 0.4% ברב' 4 לאחר התכווצות ברבס' 3), בשלישי והאינפלציה בחודש ינואר, יבוא/יצוא ואבטלה, ברביעי. בריטניה –בחמישי החלטת הריבית של הבנק המרכזי (צפי לל"ש ברמה של 5.25%). צרפת – ביום שלישי יפורסמו נתוני הצמיחה וברביעי אינפלציה (חודשי צפי 0% ושנתי ירידה מ-3.7% ל-3.2%). בשישי- ייצור תעשייתי.

ישראל

  • הבורסה בתל אביב נעלה את יום המסחר האחרון של השבוע במגמה מעורבת ומגמה דומה נצפתה בסיכום שבועי. מדד ת"א 35 נחלש ב-0.7% בסיכום שבועי ות"א 125 נסוג ב-0.2%. מנגד, ת"א 90 הוסיף 0.9% לערכו. במדדים הענפיים בלט לשלילה מדד ת"א בנקים שצנח בכ- 2.7% ומדד ת"א נדל"ן ירד ב-1.3%. באפיק החוב נרשמו בעיקר ירידות שערים.
  • פרסומים של גופים כלכליים על מדינת ישראל - דויטשה בנק הגרמני פרסם בשבוע שעבר סקירת מאקרו כלכלית על ישראל, בה העריך שהריבית בישראל תישאר ללא שינוי בהחלטת הריבית הקרובה שצפויה להתקיים ב-26 בפברואר, וזאת בניגוד להערכותיו הקודמות. השינוי בתחזית של דויטשה נובע בין היתר לאור העלייה בסיכונים הגיאופוליטיים בישראל, חולשת המטבע המקומי וחששות מצעדים פיסקאליים שהממשלה מיישמת.

מאקרו:

  • לפי בנק ישראל, התמסורת (ההשפעה) משער החליפין של הדולר שקל, לאינפלציה הכללית בישראל, התחזקה מכ-18% עד יוני 2022 לכ-27% ביוני 2023. המשמעות הינה שתיסוף או פיחות בשקל הינם בעלי השפעה מאיצה או ממתנת אינפלציה באופן מהותי יותר. בהתאם, העלייה בתמסורת צפויה להגביר את חשיבות שע"ח בהחלטות הריבית השנה.
  • התרחבות ייצוא שירותי ההייטק נמשכת - בנובמבר נרשמה התרחבות של 1.6%, וב-12.7% בשנה האחרונה, מה שצפוי לתמוך בצמיחה ברבעון האחרון של השנה.
  • תחזית האינפלציה מהמקורות השונים – נרשמה עליה ל- 2.6% לעומת הצפי הקודם, שעמד על 2.4%.
  • המדד המשולב לחודש דצמבר עלה בשיעור של4 אחוז, ביטוי להתאוששות ההדרגתית של המשק מהפגיעה ממלחמת חרבות ברזל. המדד המשולב, אשר אמור לאמוד את השינוי בתוצר, עלה ב 8.7% ברבעון ד' בחישוב שנתי, הרבה פחות מההערכות בשוק לגבי ההתכווצות בתוצר ברבעון זה (משרד האוצר מעריך -19% ). בנוסף, רמת המדד בדצמבר נמוכה מהרמה ערב המלחמה ב- 1.7% בלבד.
  • הרכישות בכרטיסי האשראי בשוק המקומי עלו ב- 4% מתחילת אוקטובר (ערב המלחמה) ועד סוף ינואר (גם בהשפעת מיעוט הנוסעים לחו"ל).
  • מה צפוי להשפיע על שבוע המסחר הקרוב – בישראל צפויים להתפרסם ביום שני נתוני שוק העבודה וביום רביעי יפורסם נתון מכירות של רשתות שיווק. נדגיש שפרסום עונת הדוחות בארה"ב אשר נמצאת בעיצומה משפיעה ישירות על מגמת המסחר בישראל כמו גם נתוני מאקרו והודעות ריבית של בנקים מרכזיים ברחבי הגלובוס.

שווקים נוספים

הבורסות במזרח סגרו שבוע מסחר במגמה מעורבת. מדד ניקיי שנסחר קרוב לשיא ירד בסיכום שבועי בכ- 0.6% והמדד בהודו השיל בסיכום שבועי כ- 1.5% מערכו. מנגד, בלטו לחיוב מדד CSI300 שטיפס בכ- 2% ומדד המניות בהונג קונג שזינק ביותר מ- 4% בסיכום שבועי לאחר דיווחים מצידו של הממשל בסין בניסיון לדחוף את השווקים כלפי מעלה.

  • סין – הממשל בסין מנסה להניע את המשק. בשבוע שעבר הודיע הבנק המרכזי על הפחתת דרישות ההון מהבנקים. יחס רזרבות המזומן של הבנק יופחת ב-0.5% החל מ-5 בפברואר כדי לספק נזילות של טריליון יואן (139 מיליארד $) באשראי לט"א לשווקים. כמו כן, הרשויות הכריזו על תקציב של 278 מיליארד $ לייצוב שוק המניות ע"י קניית מניות של חברות סיניות, לאחר שמהלכים קודמים של ביטול מס בולים ורכישת קרנות סל ע"י המדינה, נכשלו.

עוד בסין – בשבוע שעבר פורסם שהאייפון של אפל היה בשנה שעברה לראשונה הסמארטפון הנמכר ביותר בסין, נתון מפתיע לאור התחרות העזה מצד מותגים מקומיים זולים והמגבלות הממשלתיות נגד טכנולוגיה אמריקאית.

  • הודו - עקפה את הונג קונג והפכה למדינה עם שוק המניות הרביעי בגודלו בעולם. לפי בלומברג, שווי כלל שוק המניות ההודי עבר סך של 4.3 טריליון דולר בעוד שוק המניות בהונג קונג עומד על 4.29 טריליון דולר.
  • טורקיה - הבנק המרכזי בראשות הנגידה חפיזה גאיה ארקאן העלה את הריבית זו הפעם השמינית ברציפות מרמה של 42.5% ל- 45%, ואותת כי סיים את מחזור ההידוק המוניטרי הנוכחי. הבנק המרכזי צופה שהאינפלציה תגיע עד סוף השנה ל- 36%.
  • מקרו:

יפן - עודף במאזן הסחר, הודות לעליה ביצוא וירידה ביבוא. כמו כן, לפי החלטת הריבית של הבנק המרכזי, הריבית השלילית  ביפן תישאר ללא שינוי (0.1%-), ה- BOJ אותת שהדלת פתוחה להעלאת ריבית בישיבתו הבאה באפריל.

סין - הבנק המרכזי של סין הותיר את הריביות ללא שינוי. הריבית לשנה נותרה ברמה של 3.45% ולחמש שנים ברמה של 4.2%.

  • נתוני מקרו שיפורסמו במהלך השבוע: בהודו ובסין יפורסמו נתוני מדדי מנהלי הרכש של ינואר. ביפן יפורסמו ביום שני נתוני האבטלה וביום שלישי נתוני המכירות הקמעונאיות.

שוק הסחורות והמטבעות

  • נפט - מחיר הנפט זינק בשבוע שעבר ביותר מ- 6% למחיר של 78$ לחבית בעקבות נתונים כלכליים חזקים בארה"ב, כולל צמיחה גבוהה מהצפוי בכלכלת ארה"ב שהינה צרכנית הנפט הגדולה ביותר בעולם. סיבה נוספת לעליות - המשך החששות כי הסלמה בים סוף תחריף את השיבושים באספקת הנפט בשווקים העולמיים.
  • שווה זהב? - מחיר אונקיית זהב השבוע כמעט ללא שינוי אולם עדיין נסחרת במחיר שנחשב גבוה מאוד מבחינת היסטורית – מעל 2,000 $ לאונקיה.
  • שוק הקריפטו – מחיר הביטקוין נסחר ברמה של כ- 42 אלף דולרים למטבע.

אני מסכים לקבל במייל ובהודעות SMS  דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק. לתשומת לבך, לא חלה עליך חובה חוקית למסור את הפרטים הנדרשים והדבר תלוי ברצונך ובהסכמתך. ​הפרטים שתמסור ישמשו לצורך התאמת השירותים שהבנק יוכל להציע לך ולמשלוח דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק (בכפוף להסכמתך לעיל). פרטים אלו יוחזקו, כולם או חלקם במאגרי המידע של הבנק.

פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.