מרכז ההשקעות

בנק הבינלאומי ועובדיו מחזקים את תושבי מדינת ישראל, חיילי צה"ל וכוחות הביטחון. חזקו ואמצו!
סיכום שבוע המסחר האחרון
נקודות עיקריות
• בארה"ב השוק חזר לטפס וגם בישראל ננעל שבוע חיובי למרות נתוני צמיחה חלשים.
בארה"ב – מדד S&P500 חזר לטפס ובסיכום שבועי הוסיף 3.9% (16.4% YTD). מדד נאסד"ק הרחב סגר בעליה שבועית של 5.3% ומדד המניות הקטנות Russell 2000 הוסיף כ-3%.
באירופה מדד יורוסטוקס 50 הניב 3.5% בשבוע שחלף וביפן מדד ניקיי 225 זינק 8.7% (13.7% YTD).
בבורסה בת"א - סיכום שבועי חיובי - מדד ת"א 125 עלה 2.2% ומדד ת"א בנקים קפץ 2.5%.
• במסחר השבועי במט"ח - תיסוף: הדולר איבד 1.6% ושערו היציג נקבע בשישי על 3.683 ₪.
• בארה"ב: קמאלה האריס פרסמה את משנתה הכלכלית ל-100 הימים הראשונים בבית הלבן שתכלול התמקדות במשפחות מהמעמד הבינוני, מאבק במחירי מזון ותרופות, קידום תמריצים בשוק הנדל"ן ועוד. סקר של "פייננשיאל טיימס" הראה יתרון קל להאריס ע"פ טראמפ בשאלה מי מהם יידע לנהל את הכלכלה האמריקאית טוב יותר.
• בישראל – צרות בצרורות – הורדת דירוג, אינפלציה עיקשת וחולשה בצמיחה: לאחר הורדת דירוג מ-A+ ל-A עם תחזית שלילית ע"י פיץ', מדד יולי עלה ב-0.6% והאינפלציה השנתית מסתכמת ב-3.2%, מעל ליעד המבוקש של בנק ישראל. בנוסף, השבוע פורסם כי המשק צמח ב-1.2% בלבד ברבעון השני (חישוב שנתי בהשוואה לרבעון הראשון), מתחת לתחזיות לצמיחה של 5.9%. ברבעון קודם (Q1.24) נרשמה צמיחה של 17.3% לאחר ירידה של 21.7% ב-Q4.23.
• ארה"ב: השבוע הקרוב – הפד במוקד – ביום ד' יפורסם פרוטוקול הישיבה האחרונה וממנו נלמד מה השיקולים שהביאו להותרת הריבית לל"ש וביום ו', נאומו החשוב של יו"ר הפד, פאוול, בסימפוזיון של הבנקים המרכזיים בג'קסון הול שבו המשקיעים עשויים לקבל איתותים אודות המדיניות המוניטרית בהמשך השנה. בזירת המקרו, יפורסמו המדד המוביל (יום ב') ומדדי מנהלי הרכש בתעשייה ובשירותים (יום ה').
ישראל: ביום ג' שיעור האבטלה, ביום ד' ייצור תעשייתי ובחמישי יפורסם המדד המשולב.

ביצועי שווקים, מטבעות וסקטורים נבחרים

פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.

ארה"ב
אחרי שבועיים של חששות ממיתון, תנודתיות בשמיים וירידות שערים, הספיקו כמה נתוני מקרו חזקים (ובראשם המשך התמתנות של האינפלציה), וכמה דו"חות לא רעים, להשיב את המשקיעים אל נכסי הסיכון החביבים עליהם ולהשיב את המילים "נחיתה רכה" אל הלכסיקון. וול סטריט היתה הנהנית העיקרית, כשמדדי המניות רשמו את השבוע הירוק ביותר מתחילת השנה. מדד נאסד"ק 100 בלט בזינוק שבועי של 5.4%, מדד נאסד"ק הרחב (קומפוזיט) רשם זינוק דומה, של 5.3%. מדד מניות ה-small cup, ראסל 2000 ומדד הבלו צ'יפ, דאו ג'ונס "הסתפקו" בעלייה שבועית של 2.9% ומדד S&P500 תפס "מקום טוב באמצע", עם עלייה שבועית של 3.9%.
תשואות האג"ח, חוו דווקא שבוע רגוע יחסית, כשהתשואה לשנתיים נותרה ללא שינוי, סביב 4.05% וה-10 שנים ירדה ב-6 נ"ב ל-3.88%, כך שהפער ביניהן, שהלך ונסגר, התרחב השבוע ל-17 נ"ב.
השוק התעודד מדו"ח האינפלציה המתון ביום רביעי (וממדד PPI נמוך מהצפוי ביום שלישי), מנתון מכירות חזק ומירידה נוספת בתוספת המובטלים השבועית וחיבק בחום את החדשות הטובות. בימים שבהם הורדת הריבית עוד הייתה רחוקה, הגיב השוק בחיוב לנתונים חלשים, שהעלו את הסיכוי להורדות ריבית. כרגע, כשהפחתת ריבית בעוד חודש נראית כמשהו בטוח, מעדיפים המשקיעים לקבל איתותים על חוסנה של הכלכלה הגדולה בעולם שהועמד בספק בשבועות האחרונים.
ביום רביעי הקרוב (בשעה 21:00) יתפרסם פרוטוקול ישיבת הריבית האחרונה של הפד, אולם כל העיניים יהיו נשואות בסוף השבוע לסימפוזיון השנתי של הבנק הפדרלי, שיתקיים כמדי שנה, בשלהי אוגוסט, בג'קסון הול, שבהרי וויומינג. ביום שישי בשעה 17:00 – נאומו של יו"ר הפד, פאוול, אשר צפוי לספק למשקיעים איתותים טריים באשר לדיונים הצפויים להתקיים בישיבת ה-FOMC ב-17-18 בספטמבר. ישיבה שעשויה לפתוח את תוואי הפחתות הריבית, אחרי למעלה משנה עם ריבית מרסנת של 5.50%-5.25%, שיא של 23 שנים.
זירת נתוני המקרו תהיה דלילה השבוע, כשביום שני יתפרסם מדד האינדיקטורים הכלכליים המובילים וביום חמישי יתפרסמו מדדי מנהלי הרכש של S&P Global, הן בתעשייה והן במגזר השירותים ומכירות הבתים הקיימים. גם זירת הדו"חות הכספיים תהיה דלילה, כשהעונה מתקרבת לסיומה.

 הבחירות לנשיאות ארה"ב בפתח – קמאלה האריס, שצוברת תאוצה בסקרים, הופיעה ביום שישי בצפון קרוליינה ופרשה את החלק הראשון של משנתה הכלכלית ל-100 הימים הראשונים בבית הלבן.
האריס הכריזה על מאבק ביוקר המחייה ועל איסור פדרלי חדש, על הפקעת מחירי מזון. היא הודיעה שתקדם תמריצים חדשים, לבניית 3 מיליון יחידות דיור תוך 4 שנים והגדלת הזמינות של דיור בר השגה. האריס הציגה את הרעיון של "כלכלת הזדמנויות" שתאפשר לכולם להצליח כלכלית, ללא תלות במקום מגוריהם או גובה שכרם. היא הדגישה שתמשיך להציג בשבועות הקרובים, חלקים נוספים של משנתה הכלכלית. סקר של "פייננשיאל טיימס" הראה כי 42% מהנשאלים מאמינים שביכולתה של האריס לנהל את הכלכלה טוב יותר, מול 41% שגורסים כי דונאלד טראמפ יעשה זאת טוב ממנה. בסקר דומה קודם, שנערך לפני כחודש, הוביל טראמפ על הנשיא ביידן ב-6%.
כזכור, בתחילת יולי ראו בשווקים הכנה לבחירה בדונלד טראמפ, לאחר ההשתתפות הכושלת של הנשיא ביידן בעימות, מה שכינו אז "Trump Trade". כעת נשאלת השאלה, איך יגיבו המשקיעים בתרחיש שבו האריס תגדיל את יתרונה בסקרים. אנליסטים גורסים שמחד צפויים חששות מהאפשרות להעלאת מס החברות ורגולציה קשוחה יותר. מאידך, השוק עשוי לקדם בברכה נשיאה צפויה יותר מדונאלד טראמפ, שעשויה להגביר את היציבות.
ממשל האריס, ככל שיקום, צפוי לתמרץ את סקטור האנרגיה הירוקה ולתמוך במניות הטכנולוגיה. תמיכה ברפורמה בסקטור הבריאות תייצר הזדמנויות לחברות בענף ובנוסף, האריס צפויה להמשיך את ההתמקדות של ממשל ביידן בהשקעה בתשתיות והפרויקטים בתחום ייצרו הזדמנויות לחברות בנייה, הנדסה וחומרי גלם.
מנגד, סקטור האנרגיה המסורתית עשוי לסבול מרוחות נגד, כשהדמוקרטים תומכים בהקטנת השימוש בדלקים פוסיליים ועשויים להכביד את הרגולציה על חברות נפט וגז. בנוסף, הסקטור הפיננסי, בהובלת הבנקים, עלולים לעמוד בפני הכבדה רגולטורית, שעלולה לפגוע ברווחיותם.
כרגע, אין מועמד ברור שצפוי לזכות בבחירות, כך שחשוב לשמור על תיקים מגוונים ולהכניס סקטורים דפנסיביים, שעשויים להפחית סיכון במקרה שהתנודתיות בשוק תעלה וחברות יציבות, עם יתרונות תחרותיים ותזרימי מזומנים גבוהים. יש להתאים את התיקים לטווח הארוך, מעבר לאירועים פוליטיים בטווח הקצר.
האריס כבר התחייבה להעלות את שכר המינימום, לבטל מיסים על טיפים בתחום האירוח והשירות. בנוסף, הערכות שהאריס עשויה להפוך הלוואות סטודנטים (או חלקן) למענקים, צפויות להפסיק החזרים משמעותיים, שנועדו להקטין את יתרת ההלוואה ועצירת המימון מחדש שלהן. יש לקחת בחשבון אפשרות של עליית ההכנסה הפנויה של השכבות החלשות ושל דפוסי הצריכה שלהן.
בכל מקרה, עד שזהותו של הדייר החדש בבית הלבן לא תתבהר, תמורות חדות בסקרים צפויות לייצר תנודתיות גבוהה בשווקים.

 מדיניות מוניטרית – נתוני האינפלציה שפורסמו השבוע, תואמים לקו של התמתנות עליות המחירים, שמאפיין את ארבעת החודשים האחרונים. מנגד, דו"ח התעסוקה האחרון, שהיה חלש להחריד, מביא לכך שהבנק הפדרלי מעביר בהדרגה את כובד המשקל מהדברת האינפלציה לייצוב שוק העבודה. הפד מציין תמיד את מאזן הסיכונים בדרך להשגת שני היעדים שלו – תעסוקה מקסימלית ויציבות מחירים וברור שכרגע המטוטלת נוטה לטיפול בשוק העבודה, דרך התחלה של הורדת הריבית המרסנת ששוררת כבר למעלה משנה.
האינפלציה ואינפלציית הליבה השילו עוד 0.1% (ל-2.9% ו-3.2% בהתאמה). אינפלציית הסופר-ליבה ירדה מ-4.67% ל-4.48%, אף שמדד יולי עלה 0.21% (אחרי שני מדדים שליליים ברציפות). סעיף הדיור, שהשפעתו על האינפלציה גבוהה, עלה 0.4%, לעומת 0.2% ביוני. סעיף המזון עלה 0.2%, לאחר שביוני הוא ירד. מנגד, מחירי כלי רכב, ריהוט וטיסות, ירדו החודש. נראה שהתמתנות בעליית מחירי הדיור תיתן לפד "ראש שקט", מה גם שמשקלו של רכיב הדיור במדד ה-PCE, מדד הבסיס ליעד האינפלציה של הפד, נמוך יותר. ההיסטריה בשווקים לפני כשבועיים, שהולידה חששות שהפד יוריד את הריבית עוד לפני הישיבה ב-18 בספטמבר נרגעה. גולדמן זאקס הורידו בסוף השבוע את ההסתברות למיתון מ-25% ל-20% רק בזכות נתוני המכירות החזקים וירידה בתוספת המובטלים השבועית. המילים "נחיתה רכה" נשמעות יציבות יותר בימים האחרונים ונתונים חזקים חזרו להשפיע באופן חיובי על השווקים, בניגוד לתקופה ארוכה שבה Bad news היו Good news לשווקים.
וכשההיסטריה שוככת, ההסתברות להפחתות חדות ומהירות מצטננת. החוזים על הריבית מתמחרים צפי להפחתה מצטברת עד סוף השנה של כ-4 הפחתות (96 נ"ב לעומת 101 נ"ב לפני שבוע) וההסתברות להפחתת ריבית בספטמבר ירדה ל-131%, כלומר, הסתברות של 31% להפחתה של 50 נ"ב ב-18 בספטמבר, לעומת 54% בשבוע שעבר. ושוב, נראה למשקיעים שהפד יתחיל ברגוע, עם הפחתה של 25 נ"ב ויחשב צעדיו בהמשך כמו שהוא אוהב, כלומר, Data dependent.
ביום רביעי הקרוב יתפרסם פרוטוקול ישיבת ה-FOMC האחרונה, שהסתיימה ב-31 ביולי. נשמח ללמוד מה הוביל אז את השיקולים להותיר את הריבית לל"ש. אבל זה היה עוד לפני דו"ח התעסוקה ששוחרר ב-2 באוגוסט...
ומה יותר טוב מהסימפוזיון השנתי של הבנקים המרכזיים, שיתקיים כמו בכל שנה בג'קסון הול, וויומינג, בסוף השבוע הקרוב, כדי לקבל איתותים מהבנק המרכזי? כולם מצפים לנאום המרכזי של יו"ר הפד, פאוול, ביום שישי בשעה 17:00 שעון ישראל. לפני שנתיים פאוול נשא נאום קשה, שהזהיר מפני סכנות האינפלציה והכין את השווקים להעלאות ריבית חדות ומהירות. השוק הגיב אז באדום בוהק. בסוף השבוע נראה באיזה צבע יקדמו השווקים את הפחתת הריבית הראשונה, שנמצאת כבר מעבר לפינה.

 נתוני מקרו שפורסמו בשבוע החולף – סוף סוף שבוע של נתוני מקרו חזקים, למעט נתוני הנדל"ן והייצור התעשייתי. האינפלציה ומחירי היצרנים ממשיכים להתמתן, המכירות הקמעונאיות זינקו מעבר לצפוי, תוספת המובטלים השבועית בירידה ומדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן מקבל תפנית חיובית.
מדד המחירים לצרכן (CPI) עלה ביולי 0.2%, כצפוי וכמוהו מדד הליבה (ללא סעיפי האנרגיה והמזון התנודתיים). האינפלציה השנתית ירדה מ-3.0% ל-2.9% ואינפלציית הליבה ירדה מ-3.3% ל-3.2%, כצפוי. מדד המחירים ליצרן (PPI) עלה ביולי 0.1%, פחות מצפי ל-0.2% והמדד ללא מזון ואנרגיה נותר לל"ש, לעומת צפי שיעלה 0.2%. ה-PPI השנתי צנח מ-2.7% ל-2.2% (צפי 2.3%) וה-PPI השנתי ללא מזון ואנרגיה ירד מ-3.0% ל-2.4% (צפי 2.6%). המכירות הקמעונאיות זינקו ביולי ב-1.0%, הרבה יותר מצפי ל-0.4%. המכירות ללא כלי רכב ובנזין עלו ב-0.4% (צפי 0.2%). מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן עלה באוגוסט (לראשונה זה 4 חודשים) מ-66.4 ל-67.8 נק' (צפי 66.9 נק'), בזכות זינוק מפתיע של רכיב הציפיות מ-68.8 ל-72.1 נק' כשרכיב התנאים הנוכחיים רשם דווקא ירידה מ-62.7 ל-60.9 נק'. מדד אופטימיות העסקים הקטנים זינק במפתיע ביולי מ-91.5 ל-93.7 נק' (צפי 91.5 נק'). מס' המובטלים החדשים השבועי ממשיך להתאושש ל-227 אלף בלבד, לעומת 234 אלף בחודש שעבר וצפי ל-235 אלף. באגף המאכזב של נתוני השבוע, קודם כל הייצור התעשייתי, שנסוג ביולי ב-0.6%, הרבה יותר מצפי ל-0.3%-. גם שיעור הניצול של גורמי הייצור ירד מ-78.4% ל-77.8% (צפי 78.5%). נתוני הנדל"ן היו חלשים השבוע – מדד בטחון הנדל"ן ירד באוגוסט מ-41 ל-39 נק' (צפי 43 נק'). היתרי הבנייה ירדו 4% ביולי (צפי 2.0%-) לקצב שנתי של 1.396 מיליון והתחלות הבנייה צנחו ב-6.8% (צפי 1.5%-) לקצב שנתי של 1.238 מיליון בלבד, שפל מאז מאי 2020. מחירי היבוא עלו ביולי ב-0.1% (צפי 0.1%-) ומחירי היצוא עלו ב-0.7%, בניגוד לצפי שיישארו לל"ש.

 עונת הדו"חות נכנסה לישורת האחרונה. 463 מבין החברות הכלולות במדד S&P500 (כ-93%) דיווחו עד כה. 69% מהן השוו את תחזיות ההכנסות או עלו עליהן (ב-0.8% בממוצע), 84% מהן השוו את תחזיות הרווח, או עלו עליהן (ב-4.1% בממוצע).
76% מהן השוו את ההכנסות בפועל ברבעון המקביל או צמחו (ב-4.8% בממוצע), 72% מהן צמחו ברווחים (ב-8.5% בממוצע).
מניית Walmart זינקה ביום חמישי 6.7% לאחר שענקית הקמעונאות דיווחה על רווח ומכירות רבעוניים שעלו על הציפיות, והעלתה את התחזיות השנתיות. גם חברת המיכון החקלאי, Deere, עקפה את תחזיות האנליסטים. עם מכירות של 13.1 מיליארד $, ירידה של 17% לעומת הרבעון המקביל, אך מעל קונצנזוס האנליסטים למכירות של 10.9 מיליארד $. Home Depot רשמה רווח מתואם למניה של 4.67 $, מעט מעל לצפי. עם זאת, החברה הורידה מעט את תחזית ההכנסות, על רקע דחיית שיפוצים של צרכנים רבים, בשל האינפלציה והריבית הגבוהה. CISCO עלתה כ-7%, אחרי שהכתה את התחזיות והכריזה על ארגון מחדש, שבמסגרתו תפטר כ-7% מכוח העבודה העולמי שלה.
השבוע הקרוב יהיה דל בדו"חות חשובים (פירוט בסעיף הבא) והמשקיעים ימתינו בסבלנות לדו"חות NVIDIA, (שבינתיים רשמה השבוע זינוק נאה של 18.9%) שצפויים ב-28.8.

 מה צפוי להשפיע על שבוע המסחר הקרוב –
הבנק הפדרלי חוזר לכותרות והמשקיעים, שהראו תנודתיות מרשימה בציפיות הריבית שלהם, בשבועיים האחרונים, צמאים לאיתותים מקובעי המדיניות.
ביום רביעי בשעה 21:00 נקבל את פרוטוקול ישיבת ה-FOMC האחרונה ונלמד על השיקולים שהובילו אז להותרת הריבית לל"ש. ביום שישי הקרוב בשעה 17:00 נאזין לנאומו של יו"ר הפד, פאוול, במסגרת הסימפוזיון השנתי של הפד בג'קסון הול. לאורך השנים שימש האירוע במה לחשיפת צעדי מדיניות חשובים של בכירי הפד. השנה, כשתחילת הפחתות הריבית נמצאת מעבר לפינה, עשוי הנאום להיות חשוב במיוחד.
נתוני מקרו שיתפרסמו השבוע: ביום שני – מדד האינדיקטורים הכלכליים המובילים (נתון שאמור לחזות את הצמיחה בשני הרבעונים הבאים). ביום שלישי – מדד פעילות השירותים של שלוחת הפד בפילדלפיה. ביום רביעי – פרוטוקול ישיבת ה-FOMC. ביום חמישי – מדדי מנהלי הרכש של S&P Global בתעשייה ובשירותים, תביעות אבטלה חדשות ומתמשכות (שבועי), מדדי הפעילות של שלוחות הפד בשיקאגו ובטקסס, מכירות בתים קיימים. ביום שישי – מכירות בתים חדשים.

עונת הדו"חות לרבעון השני הגיעה לישורת האחרונה וביום רביעי נתוודע לתוצאותיהן של מספר קמעונאיות – Target, Macy's ו-.TJX
עוד תדווחנה השבוע: ביום שני – צים, אסתי לאודר, Palo Alto Networks. ביום שלישי – מדטרוניק. ביום חמישי – Baidu, ביום שישי – Dollar Tree.


ישראל
 לאחר שבוע מסחר הפכפך בבורסה המקומית והמשך תנודתיות גבוהה, שבוע המסחר בת"א ננעל בעליות. השבוע החל בעליות שערים שירדו בהמשך וחזרו ותיקנו כלפי מעלה, כך שבסיכום שבועי נרשמה מגמה חיובית כשברקע נמשך המו"מ בין ישראל לחמאס בקטאר. ישראל עדיין נמצאת בעמדת המתנה לתגובתה של אירן על החיסול של הנייה בטהראן ולתגובה של חיזבאללה על חיסולו של רמטכ"ל הארגון, פואד שוקר אך הצדדים המאיימים הוזהרו פן יגיבו לפני קבלת תוצאות המו"מ המתנהל כעת. מסתמן שהצדדים רוצים להימנע ממלחמה אזורית.

שבוע המסחר האחרון בבורסה המקומית ננעל בעליות שערים נאות. המדדים העיקריים, ת"א 35 ו- 125 סיכמו את השבוע בעליות נאות בשיעור של 2.5% ו-2.2% בהתאמה, ואילו ת"א 90 הסתפק בעלייה מתונה יותר בשיעור של 1.5% עקב המשקל המשמעותי של מניות מסקטור הנדל"ן שכלולות בו, שעלו רק ב- 0.8% בסיכום שבועי. ת"א בנקים הוסיף 2.5% לערכו לאחר פרסום דוחות חזקים של בנקים שונים לרבעון השני.
בניגוד לאפיק המנייתי, שוק החוב הממשלתי ננעל בירידות שערים ועליית תשואות, במיוחד במח"מ הארוך, הן באפיק השקלי והן באפיק הצמוד, ברקע להורדת הדירוג ע"י סוכנות פיץ'. המסחר באג"ח הקונצרניות התנהל במגמה מעורבת.

השקל ממשיך להתחזק – בהמשך לציפיות לעסקת חטופים שאולי תביא להפסקת אש, השקל המשיך להתחזק והשבוע רשם ייסוף משמעותי נוסף. הדולר נחלש בסיכום שבועי ב-1.6% ושערו היציג נקבע בשישי על 3.683 ₪. היורו נחלש ב- 1% ל-4.048 ש"ח (יציג בשישי).

נתוני מקרו שפורסמו במהלך השבוע שעבר:
*צמיחה ברבעון השני: הלשכה המרכזית לסטטיסיטיקה פרסמה את נתוני הצמיחה של הרבעון השני לעומת הרבעון הראשון של שנת 2024 ובחישוב שנתי נרשמה עלייה של 1.2% בתמ"ג (0.3% בחישוב רבעוני), הרבה מתחת לצפי לעלייה של 5.9%. בתמ"ג העסקי נרשמה ירידה של 1.9% (0.5% בחישוב רבעוני). כמו כן, פורסמו נתוני ההוצאות: ההוצאה לצריכה הציבורית זינקה ב- 8.2% בחישוב שנתי (2% בחישוב רבעוני), ההוצאה לצריכה פרטית זינקה ב- 12% (2.9% בחישוב רבעוני). ביצוא הסחורות והשירותים (למעט חברות הזנק ויהלומים) נרשמה צניחה של 7.1% וביבוא נרשמה ירידה של 7.3%.
בהשוואה של רבעון שני 2024 לעומת הרבעון השני ב- 2023 התמ"ג רשם ירידה של 1.4% והתמ"ג העסקי הציג ירידה חדה יותר בשיעור של 4.8%. ההוצאות על הצריכה הציבורית רשמו זינוק של 22.9% ואילו הצריכה הפרטית עלתה ב- 1.2% בלבד.


*גם פיץ' הורידה - סוכנות הדירוג פיץ' הצטרפה לשאר סוכנויות הדירוג וגם היא הודיעה על הורדת דירוג האשראי של ישראל מרמה של A+ לרמה של A עם תחזית שלילית. נציין כי הורדה זו, כמו גם ההורדות הקודמות, כבר מתומחרות בשווקים ומשתקפות בנתונים הפיננסיים של ישראל. מחירי ה- CDS (חוזי ביטוח אשראי) ותשואות האג"ח של ממשלת ישראל ממקמים את הכלכלה הישראלית בין מדינות המדורגות BBB.
*אינפלציה: ביום חמישי פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש יולי. קצב עליית המחירים זינק ב- 0.6% בעוד צפי רוב הכלכלנים עמד על חצי אחוז. הקצב השנתי חרג מיעדו של בנק ישראל ועומד על 3.2%. גם אינפלציית הליבה עלתה מ- 2.5% ל- 2.8%. מהנתונים עולה כי מחירי הדירות עלו ב- 4.7% ומחירי השכירות עלו ב- 3.4% בשנה האחרונה. גם סעיף הירקות והפירות רשם זינוק.
*זינוק של 17% בהיקף המשכנתאות ביולי ל-9 מיליארד ₪, שיא חודשי של שנתיים. חלקם של הקבלנים ירד, לעומת דירות יד שנייה.
*מדד אמון הצרכנים עמד על 26%-. לפי הלמ"ס, לא חל שינוי משמעותי בארבעת המאזנים המרכיבים את המדד. המדד תחום בטווח שבין מינוס 100 לבין פלוס 100. ככל שערך המדד קרוב יותר לגבול העליון, כך הוא מעיד על אופטימיות גדולה יותר בקרב הפרטים.

 נתוני מקרו שיתפרסמו בשבוע הקרוב:
יום שלישי צפוי להתפרסם שיעור האבטלה, ביום רביעי יפורסם נתון היצור התעשייתי וציפיות האינפלציה מהמקורות השונים וביום חמישי יפורסם המדד המשולב.

אני מסכים לקבל במייל ובהודעות SMS  דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק. לתשומת לבך, לא חלה עליך חובה חוקית למסור את הפרטים הנדרשים והדבר תלוי ברצונך ובהסכמתך. ​הפרטים שתמסור ישמשו לצורך התאמת השירותים שהבנק יוכל להציע לך ולמשלוח דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק (בכפוף להסכמתך לעיל). פרטים אלו יוחזקו, כולם או חלקם במאגרי המידע של הבנק.

פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.