מרכז ההשקעות

בנק הבינלאומי ועובדיו מחזקים את תושבי מדינת ישראל, חיילי צה"ל וכוחות הביטחון. חזקו ואמצו!


סיכום שבוע המסחר האחרון - נקודות עיקריות
• למרות סיכום שבועי שלילי בארה"ב, אנו עדיין מזהים תיאבון מוגבר לסיכון.
בארה"ב – בסיכום שבועי, מדד S&P500 איבד כ-0.4% וננעל על 5,019.8 נק' (פלוס 4.9% מתחילת השנה), מדד נאסד"ק כללי ירד 1.3% ונאסד"ק 100 איבד 1.5%. באירופה ננעל שבוע חיובי – יורוסטוקס 50 עלה 1.1%, בריטניה קפצה 1.8% ובמזרח – מדד ניקיי היפני קפץ ב-4.3% (פלוס 15% מתחילת השנה) ואילו בהודו מדד ניפטי 50 נסוג ב- 0.3%. הבורסות בסין לא פעלו בשבוע שחלף.
בבורסה בת"א נרשמו בעיקר עליות שערים– בסיכום שבועי, מדד ת"א 125 עלה 1.7% (פלוס 0.6% מתחילת השנה), ת"א נדל"ן הוסיף 1.2% ואילו ת"א בנקים ירד 0.2%. מדדי האג"ח הקונצרניות המובילות נסחרו ביציבות.
במסחר השבועי במט"ח: השקל התחזק – הדולר איבד השבוע כ-2% מול השקל (יציג בשישי 3.609 ₪) ובמקביל התחזק 0.2% ביחס לסל המטבעות הבינלאומי. היורו נחלש 2.1% מול השקל.
• ישראל – הישג לבנק ישראל: האינפלציה נסוגה לתוך היעד - מדד המחירים לצרכן שפורסם ביום חמישי נותר לל"ש בינואר (צפי 0.1%) והאינפלציה השנתית נסוגה לקצב של 2.6%. מדובר בהישג עבור בנק ישראל, שהצליח בתוך שנתיים להחזיר את האינפלציה מרמות של 5% ויותר לתוך היעד שמוגדר בין 1% ל-3%.
• נתוני מקרו בארה"ב מרחיקה את הורדות הריבית – אינפלציה גבוהה בארה"ב בלמה את עליית מדדי המניות בוול סטריט ובמקביל, תשואות האג"ח הממשלתיות המשיכו לזנק והחוזים המנבאים את הורדת הריבית מצביעים כעת על 3-4 הורדות ריבית בלבד ב- 2024.
• מה צפוי השבוע? בארה"ב צפוי שבוע מסחר מקוצר (יום ב'- יום הנשיא). ביום רביעי יפורסם פרוטוקול ישיבת הפד שהתקיימה ב- 31.1.24 ובאותו ערב, לאחר המסחר, תפרסם ענקית השבבים אנבידיה את תוצאותיה לרבעון הרביעי ולשנת 2024. למחרת יפורסמו מדדי מנהלי הרכש של S&P גלובל. כמו כן, עונת הדו"חות נמצאת כבר מעבר לשיא והשבוע נתוודע, בין היתר, לתוצאותיהן של: וולמארט, פאלו אלטו, סולאר אדג' ומודרנה.
באירופה יפרסמו Danone ,HSBC, AXA, ברקליס, מרצדס בנץ, סנופי, Allianz, BASF, דויטש טלקום ולוריאל.
בישראל יתפרסמו במהלך השבוע נתון האבטלה ביום שני (צפי 3.1%), תחזית אינפלציה לפברואר בשלישי וייצור תעשייתי בחמישי.
ביצועי שווקים, מטבעות וסקטורים נבחרים

פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.
ארה"ב
* ירידה שבועית ראשונה של מדדי הדגל בוול סטריט, אחרי 5 שבועות בירוק. מדד נאסד"ק 100 איבד השבוע 1.5% ומדד נאסד"ק קומפוזיט ירד ב-1.3%. המדדים S&P500 ודאו ג'ונס הסתפקו בירידות של 0.4% ו-0.1% בהתאמה. כל מדדי המחירים בארה"ב שפורסמו השבוע היו גבוהים מהצפוי ובתגובה, תשואות ה-Treasuries זינקו ב-11-16 נ"ב, במסחר שבועי תנודתי והפכפך. זאת, על רקע מספר נתוני מקרו חלשים (מכירות, ייצור ונדל"ן) שנגסו זמנית בתשואות. גם המשך הרטוריקה הניצית של בכירי הפד תרם לעליית התשואות, כשבמקביל, הציפיות של סוחרי הריבית מתכנסות לאלה של הפד, עם צפי להפחתת ריבית ראשונה רק ביוני וצפי ל-3-4 הפחתות בלבד השנה.

* מדיניות מוניטרית – נראה כי השבוע מסמן נקודת מפנה במאבק המתמשך של "הורדת הידיים" שמנהלים הפד והמשקיעים. לאחר שהרטוריקה הניצית של בכירי הפד בשבועות האחרונים קירבה את ההימורים של סוחרי ה-SWAPS בארה"ב לתחזית המוניטרית של הבנק המרכזי, הצליחו נתוני האינפלציה הגבוהים מהצפוי שפורסמו השבוע (ועוד מדדי מחירים גבוהים מהצפוי, כפי שיפורט בסעיף הבא) לאפשר לפד להכריז על ניצחון מוחלט (לעת עתה, כפי שהמציאות הדינמית מלמדת אותנו). חוזי הריבית מנבאים כרגע הפחתה מצטברת של כ-90 נ"ב בלבד במהלך שנת 2024 (לעומת 107 נ"ב לפני שבוע). כלומר, מדובר בפחות מ-4 הורדות ריבית של 25 נ"ב כ"א, בהתאמה להצהרות הבנק הפדרלי, שינהג במתינות ולא יבצע יותר מ-3-4 הפחתות ריבית השנה. נזכיר שלא מזמן תמחרו החוזים על הריבית לא פחות מ-6 הפחתות ריבית בשנת 2024. במקביל, גם הצפי לתחילת סבב הורדות הריבית ממשיך להתרחק... ההסתברות להפחתה בישיבה הקרובה, ב-20.3 צנחה כבר לרמה של 11% (לעומת 19% לפני שבוע) וההסתברות להפחתה ב-1 במאי צנחה ל-28% (לעומת כ-54% לפני שבוע). רק ב-12 ביוני רואים הסתברות ממשית, של קרוב ל-61% שהריבית תרד וההסתברות המצטברת עד אז נושקת ל-100%, ורק ביולי אנו רואים מובהקות להפחתת ריבית ודאית. במקביל תשואות ה-Treasuries מזנקות (התשואה לשנתיים בכ-16 נ"ב, התשואה ל-5 שנים ב-13 נ"ב והתשואה ל-10 שנים בכ-11 נ"ב) ושיפוע העקום ההפוך גדל מעט ל-36 נ"ב.
ביום רביעי בשעה 21:00 ישוחרר פרוטוקול ישיבת הריבית האחרונה של הפד (מ-31 בינואר). כזכור, היו"ר, פאוול, פצח במסיבת העיתונאים שאחרי הודעת הריבית, בקמפיין ניצי אגרסיבי, שהוביל לעליית התשואות. בפרוטוקול ניחשף לדיונים שקדמו לאותה הודעה. בשבוע הקרוב ימשיכו בכירי הפד להשמיע את קולם, כשביום רביעי ינאם רפאל בוסטיק, ביום חמישי ג'פרסון, באומן והארקר ואור ליום שישי קוק, קשקארי וואלר.

* נתוני מקרו – במוקד – עליית ה-CPI החודש ב-0.3% (צפי: 0.2%) כשהאינפלציה השנתית יורדת אמנם מ-3.4% ל-3.1%, אך היא גבוהה מהצפי ל-2.9%. גם אינפלציית הליבה הייתה גבוהה מהצפי וברמה שנתית היא נותרה 3.9% (בניגוד לצפי שתרד ל-3.7%). אינפלציית ה"סופר ליבה" (שירותים ללא שכ"ד) שהפד בוחן בקפידה, טיפסה מ-3.9% ל-4.3%. גם מדד המחירים ליצרן, שעלה החודש 0.3%, היה גבוה מהצפי (0.1%) וברמה השנתית הוא עלה 0.9%, מעל צפי ל-0.6%. גם מחירי היבוא והיצוא שזינקו החודש ב-0.8% היו גבוהים בהרבה מהצפי וציפיות הצרכנים לאינפלציה שנתית (במסגרת סקר מישיגן) עלו מ-2.9% ל-3.0%. מדדי התחזית העסקית של שלוחות הפד בניו יורק ובפילדלפיה היו גבוהים מהצפי וכמוהם מדד פעילות השירותים של ניו יורק (שעדיין שלילי). מדד בטחון הנדל"ן טיפס מ-44 ל-48 נק' (מעל צפי ל-46 נק'), ואולם היתרי הבנייה והתחלות הבנייה רשמו החודש ירידה מפתיעה (התחלות הבנייה צנחו ב-14.8%). עוד בצד המאכזב מדד אופטימיות העסקים הקטנים, שירד במפתיע מ-91.9 ל-89.9 נק' (צפי: 92.3 נק') וכמובן, ירידה של 0.8% במכירות הקמעונאיות (הרבה מעל צפי לירידה של 0.2% בלבד), ירידה של 0.1% בייצור התעשייתי (בניגוד לצפי לעלייה של 0.2% וירידה של שיעור הפריון מ-78.7% ל-78.5%, בניגוד לצפי שיעלה. סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן עלה מ-79.0 ל-79.6 נק', נמוך מצפי ל-80.0 נק'. לסיכום, ראינו מגמה ברורה של התעוררות אינפלציונית, במיוחד בתחום השירותים, מה שנותן דלק להמשך הקמפיין הניצי של הפד. נתוני ייצור ומכירות חלשים בלמו זמנית את עליית התשואות, אולם לא הצליחו לעצור אותה.

* עונת הדו"חות – 396 מהחברות הנכללות במדד S&P500 כבר פרסמו את דו"חותיהן הרבעוניים, 55% מהן הכו את תחזיות ההכנסות של האנליסטים (ב-1.1% בממוצע) ו-78% מהן הכו את תחזיות הרווח (ב-7.5% בממוצע). בנוסף, 62% מהן צמחו בשורת ההכנסות (ב-3.5% בממוצע) ו-64% מהן צמחו בשורת הרווח (ב-5.1% בממוצע). במהלך השבוע החולף ראינו יותר דו"חות מאכזבים, כמו של Deere שדיווחה על ירידת הביקוש לטרקטורים בשל ירידת מחירי היבולים. סיסקו הורידה את התחזית לשנה כולה והודיעה שתקצץ 5% מכוח העבודה העולמי שלה. גם קראפט היינץ, ביוג'ן ופיליפ מוריס פרסמו תוצאות מאכזבות. מנגד, Applied Materials דיווחה על הכנסות שיא ממכירת ציוד DRAM (זכרונות דינמיים) בהיקף של 1.67 מיליארד $ ברבעון (שניפצו את השיא הרבעוני הקודם – 1.32 מיליארד $), כשגם AIG וקונוקו פיליפס פירסמו דו"חות חיוביים.

* מה צפוי להשפיע על שבוע המסחר הקרוב – ביום רביעי יתפרסם פרוטוקול ישיבת ה-FOMC שהתקיימה ב-31 בינואר. כזכור, יו"ר הפד, פאוול, פתח בישיבה זו את הקמפיין הניצי שלו והתשואה ל-10 שנים זינקה בתחילת החודש בתגובה, מ-3.84% ל-4.17% בתוך יומיים. שדה נתוני המקרו דליל בשבוע המסחר המקוצר (לרגל "יום הנשיא" שיחול מחר) – ביום חמישי נתוודע למדדי מנהלי הרכש של S&P Global (תעשייה, שירותים ומשולב, קריאה ראשונה לפברואר). עוד יפורסמו השבוע מדד האינדיקטורים הכלכליים המובילים ומדד פעילות השירותים של פילדלפיה (ביום שלישי), מדד הפעילות הלאומית של שיקאגו, נתוני האבטלה השבועיים ומכירות הבתים הקיימים (ביום חמישי).
עונת הדו"חות נמצאת כבר מעבר לשיא, כשקרוב ל-80% מהחברות כבר דיווחו. במוקד – פרסום תוצאותיה של NVIDIA ביום רביעי אחרי המסחר. בנוסף יפרסמו השבוע: וולמארט, פאלו אלטו נטוורקס וסולארדג' (שלישי), וריביאן (רביעי), מודרנה ו-Cheniere (חמישי).

אירופה
המגמה החיובית חזרה לבורסות העיקריות ביבשת אירופה והמדדים העיקריים הציגו עליות נאות בסיכום שבוע המסחר, כמו גם נעילה חיובית ביום המסחר האחרון. בסיכום שבועי, בלט לחיוב מדד המניות בבריטניה, פוטסי100, שזינק ב-1.8% ואחריו בלט מדד קאק הצרפתי עם עלייה שבועית בשיעור של 1.6%. המדדים יורוסטוקס 50 ודאקס הוסיפו כ- 1.1% לערכם. המדדים קאק, דקס ופוסי 100 ננעלו בסופ"ש בשיאי כל הזמנים.
באפיק החוב הממשלתי נרשמו גם השבוע של ירידות שערים ונמשכה העלייה בתשואות גם השבוע. תשואת אג"ח ממשלת גרמניה ל- 10 שנים זינקה ביום שישי לרמה של 2.4% מרמה של 2.24% במהלך שבוע המסחר. תשואת האג"ח ל- 10 שנים של ממשלת צרפת לא השתנתה כמעט ונותרה ברמה של 2.88% ובבריטניה תשואת האג"ח הממשלתית ל- 10 שנים עלתה מרמה של 4.08% ל- 4.10%.

* בריטניה במיתון טכני – התוצר בממלכה התכווץ ברבעון הרביעי של 2023 ב-0.3% לאחר שהתכווץ ב-0.1% ברבעון הקודם, גרוע מצפי הכלכלנים, שחזו התכווצות של 0.1% בלבד. זו הפעם הראשונה שבריטניה נכנסת למיתון טכני (שני רבעונים רצופים של התכווצות) מאז תחילת מגפת הקורונה. חולשת המשק נבעה מהתכווצות סקטור השירותים, הבניה והייצור. לאורך 2023 כולה, המשק נותר ללא שינוי. לעומת זאת, נתון המכירות הקמעונאיות סיפק אופטימיות מסוימת, כשרשם עליה של 3.4% בינואר לעומת תחזית לעליה של 1.5%.

* עוד בבריטניה – שלל פרסומי נתוני מקרו חשובים בממלכה שכללו את נתוני האינפלציה שרשמה התמתנות חדה בחודש ינואר עם ירידה של 0.6% בקצב שינוי המחירים. הצפי היה לירידה בשיעור של 0.3%. האינפלציה השנתית נותרה בקצב של 4% (צפי 4.1%). בתגובה לנתוני האינפלציה, העלו סוחרי הריבית את תחזית ההפחתה המצטברת מ- 60 נ"ב ל- 70 נ"ב והקדימו את הצפי להפחתה ראשונה בחודש אחד , לאוגוסט 2024. גם מדד המחירים ליצרן ירד בשיעור חד. מדד מחירי הבתים הציג ירידה של 1.4% בדצמבר וגם נתון נובמבר עודכן כלפי מטה לירידה של 2.3%. שיעור האבטלה ירד מ- 3.9% ל- 3.8% בניגוד למגמה שיעלה לשיעור של 4%. נתון זה עשוי להקשות על הבנק המרכזי להוריד את הריבית בממלכה.

* האם הריבית באירופה בכיוון מטה? ביום חמישי שעבר נאמה נשיאת ה- ECB, קריסטין לגארד, בפני המחוקקים של האיחוד האירופי בבריסל והזהירה מפני הורדת ריבית מהירה מידי, שכן, העלאת השכר הופכת למניע משמעותי יותר של האינפלציה. להערכתה, אין מספיק ראיות לכך שהאינפלציה תגיע ליעד של 2% בטווח הבינוני ותישאר שם. לאחר דבריה של לגארד החוזים על הריבית הצביעו על התקררות ציפיות המשקיעים לגבי סיכוי הורדת הריבית בפגישה שתתקיים ב- 6.6.24. לפני דבריה של לגארד, ביום חמישי החוזים עמדו על 89% וביום שישי החוזים נסחרו בהסתברו של כ- 81% בלבד ובמקביל התשואות טיפסו כמתואר לעיל.

* רוסיה ממשיכה להשיג טכנולוגיה מערבית למרות הסנקציות שהוטלו בעקבות ההתקפה הרוסית על אוקראינה - האיחוד האירופאי בוחן אפשרות להטיל סנקציות על חברות סיניות המסייעות לרוסיה לעקוף את הסנקציות שהטיל עליה המערב. במרץ השנה יצוין יום השנה השני למלחמה. האירופאים לא אוהבים את הקשר ההדוק בין מוסקבה לבייג'ין ובוחנים דרכים למניעת זליגה של ידע וטכנולוגיות שונים. בנוסף, ביום שישי נודע על מותו של גדול המתנגדים לפוטין ולממשלו, אלכסיי נבלני, במושבת העונשין בה היה מוחזק. הידיעה מהווה מכה כואבת לאופוזיציה ברוסיה.

* נתוני מקרו שפורסמו בשבוע שעבר: גוש היורו – התמ"ג ברבעון הרביעי של 2023 נותר ללא שינוי בהשוואה לרבעון השלישי. בשנה האחרונה הסתכמה הצמיחה בגוש היורו ב- 0.1% בהתאם לציפיות. הייצור התעשייתי זינק בדצמבר ב- 2.6% בניגוד לצפי שיירד ב- 0.2%. בשנת 2023 עלה הייצור התעשייתי בגוש ב- 1.2% בנגוד לציפיות שיצנח ב- 4%. בגרמניה, פורסמו בשבוע שעבר נתוני הסקרים של מכון ZEW - סקר הציפיות הצביע על אופטימיות ועלה בפברואר מ- 15.2 נק' ל- 19.9 נק' (מעל לציפיות שיעלה ל- 17.3 נק'). מנגד, סקר המצב הנוכחי הצביע על ירידה מרמה של מינוס 77.3 נק' ל- 81.7 נק'. כמו כן, פורסמו נתוני מדד המחירים הסיטונאיים. בינואר נרשמה עליה של 0.6% אך בחישוב שנתי נרשמה ירידה של 2.7%. בצרפת פורסמו בשבוע שעבר נתוני תעסוקה ואינפלציה. שיעור האבטלה ברבעון הרביעי עלה מ- 7.4% ל- 7.5% בעוד האינפלציה השנתית לאחר ינואר נותרה בשיעור של 3.1%.

* נתוני מקרו חשובים הצפויים להתפרסם במהלך השבוע הקרוב כוללים את פרסום מדדי מנהלי הרכש ברחבי היבשת וכן יפורסמו הנתונים הבאים: בגוש היורו –ביום רביעי יפורסם מדד אמון הצרכנים וביום חמישי יפורסמו נתוני מדדי מנהלי הרכש ביצור ובשירותים. ביום שישי יפורסמו נתוני הצמיחה (נתון סופי) לרבעון הרביעי וכן צריכה פרטית, הוצאה ממשלתית וסקרי האקלים העסקי, המצב הנוכחי והציפיות של מכון IFO. בצרפת יפורסמו השבוע נתוני המכירות הקמעונאיות, מדד אמון עסקי ומסחרי. בבריטניה צפוי להתפרסם מדד מחירי הבתים ומדד אמון הצרכנים.
מלבד נתוני מקרו, עונת הדוחות תמשיך להשפיע על כיוון השווקים כאשר בין החברות שיפרסמו נכללות החברות הבאות: Danone, AXA, מרצדס בנץ, סנופי, Allianz, BASF, דויטש טלקום ולוריאל.

ישראל
* הבורסה בתל אביב סגרה את שבוע המסחר האחרון במגמה מעורבת אך מדדי הדגל סיימו את המסחר בטריטוריה החיובית. מדד ת"א 35 התחזק ב-1.7% (0.2%- מתחילת השנה), גם ת"א 125 טיפס ב-1.7% (0.6% מתחילת השנה) ומדד ת"א 90 עלה ב-1.9% ורשם תשואה חיובית של 3.4% מתחילה השנה.
במדדים הענפיים בלט לחיוב מדד הביומד שזינק בשיעור של 5.7% ומנגד, מדד הבנקים נחלש ב-0.2% (6%- מתחילת השנה). מדד ת"א נדל"ן התחזק ב-1.2%.
בשוק החוב המקומי נרשמה מגמה מעורבת.

* מה המצב? כלכלת ישראל ממשיכה לשדר חסינות למרות האתגרים. למרות המלחמה, החלפת המהלומות עם חיזבאללה והורדת דירוג האשראי ע"י מודיס', השקל התחזק בכ-12% ביחס לשפל שנרשם בסוף אוק' (4.08 ₪) והשער היציג ביום שישי עמד על 3.609 ₪, מגזר ההיי-טק ממשיך לזכות באמון וכסף נכנס להשקעות וגם אגרות החוב שהנפיקה ישראל בחו"ל זכו לביקושים מפתיעים ע"י משקיעים זרים. עם זאת, קיים חשש מפני שינוי לרעה אם שתי חברות הדירוג הנוספות (S&P ופיץ') ילכו בדרכה של מודי'ס.

* האינפלציה הפתיעה כלפי מטה- בחודש ינואר מדד המחירים נשאר ללא שינוי, וירד לקצב שנתי של 2.6% (בתוך היעד של הבנק המרכזי) מקצב של 3% בחודש הקודם. כל רכיבי האינפלציה העיקריים התמתנו, כאשר במחירי המוצרים נרשמה ירידה חדה יותר מאשר במחירי השירותים. אינפלציית הליבה השנתית ירדה מ-2.7% ל-2.4%.

* ומה עם הריבית? על אף שאין קונצנזוס לגבי החלטת הריבית הקרובה, אנו מעריכים כי בנק ישראל יפחית את הריבית שוב בהחלטה הקרובה שתתקיים ב-26 לחודש פברואר, כאשר השיקולים לכך הם המלחמה המעיבה על הפעילות הכלכלית, ההתמתנות באינפלציה והתאוששות השקל. כל אלו צפויים לגבור על רצון ב"י להותיר את הריבית לל"ש בכדי לשדר יציבות לחברות הדירוג וכדי להימנע מפיחות בשקל.

* מודי'ס הורידה גם את דירוג הבנקים בישראל – במטרה ליישר קו לאחר הפחתת דירוג האשראי של ישראל בסוף השבוע שעבר, דירוג הפועלים, לאומי, מזרחי טפחות, דיסקונט והבינלאומי ירד בדרגה אחת מ-A2 ל-A3 עם תחזית שלילית (בדומה לתחזית שניתנה לדירוג כלכלת ישראל).

* המחסור בעובדים בענפי הנדל"ן והתעשייה- בחסות המלחמה, הממשלה פועלת להבאת עשרות אלפי עובדים באמצעות גופים פרטיים, בניגוד לעמדת משרד המשפטים ורשות האוכלוסין וההגירה, ויותר מכך בניגוד למחלקת המדינה האמריקאית, שלה יחידה העוקבת אחר המאבק הגלובלי בסחר בבני אדם. צעד זה עלול להוביל לכך שישראל תכנס לרשימת מעקב בדוחות של האמריקאים.

מאקרו:
* התאוששות במס' המשרות הפנויות בינואר. מספרן זינק מכ-108 אלף בדצמבר ל-126.4 אלף בינואר, הודות לעליה בביקוש לעובדים בענפי המזון והמשקאות, מלצרים וברמנים, טבחים ומהנדסי תוכנה.
* ירידה חדה בגירעון הסחר מ-2 מיליארד $ בדצמבר ל-1.4 מיליארד $ בינואר, הודות לגידול של 5.7% ביצוא לעומת ירידה של 20.3% ביבוא. צמצום בגירעון הסחר תומך בעודף בחשבון השוטף ולכן גם בשקל.
* מדד אמון הצרכנים ירד בינואר בחדות מ-55 נק' ל-40 נק'.
* מה צפוי להשפיע על שבוע המסחר הקרוב – בישראל צפוי להתפרסם ביום שני נתון האבטלה, בשלישי תחזית האינפלציה לחודש פברואר, ובחמישי הייצור התעשייתי בדצמבר.

שווקים נוספים
בבורסות במזרח, מרבית השווקים התנהלו בשבוע מקוצר לרגל חגים לאומיים בעוד בסין לא היה מסחר כל השבוע לרגל ראש השנה הסיני. מדדי המניות ביפן והונג קונג בלטו לחיוב. מדד ניקיי טיפס לשיא של 34 שנים ועלה בסיכום שבועי ב- 4.3% (15% מתחילת השנה), ומדד האנג סאנג, התחזק ב-3.8% (4.2%- מתחילת השנה). מדד ניפטי טיפס ב-1.2% (1.4% מתחילת השנה).

* סין- הסינים חוגגים את שנת הדרקון ומדדי המניות בהונג קונג וטאיוואן שבו מחופשת החג ורשמו עליות שערים על רקע נתוני צריכה חיוביים. כמו כן, חל זינוק במספר המבקרים בבתי הקזינו במקאו.
ההאטה בכלכלת סין מרחיקה את סיכויי הצעירים במדינה למצוא עבודה טובה, ומעודדת אותם לעבוד פחות וליהנות יותר. על אף שאין נתונים רשמיים לתופעה, צעירים משכילים רבים מעדיפים להימנע מעבודות משרדיות מסודרות, ומוצאים עבודות זמניות. על פי סקרים, דור ה-Z שמונה כ-280 מיליון צעירים, פסימי ביחס לקבוצות אחרות במדינה, ויהווה אתגר לממשל להשקיע יותר מאמצים בחיזוק התעסוקה ב-2024.

* מקרו:
יפן - נכנסה למיתון ברבעון הרביעי ובנוסף, איבדה את מקומה לגרמניה, ככלכלה השלישית בגודלה בעולם. הכלכלה המקומית התכווצה ב-0.4% ובכך נרשמה התכווצות בשני רבעונים רצופים, ההגדרה הטכנית המקובלת של כניסה למיתון. ברבעון השלישי נרשמה התכווצות בשיעור של 3.3%. התחזיות היו דווקא להתרחבות של 1.4%. מדד מחירי היצרנים עלה בשנה האחרונה ב-0.2%, מעל הצפי, והיצור התעשייתי ירד בשנה האחרונה ב-1%.
סין – ריבית ההלוואות לשנה נותרה ברמה של 2.5%.
הודו- האינפלציה בהודו התמתנה בינואר לקצב שנתי של 5.1% מ-5.69% בדצמבר. הייצור התעשייתי עלה בשנה האחרונה ב-3.8%, מעל הצפי והחודש הקודם. הגרעון במאזן הסחר הצטמצם הודות לעליה גבוהה יותר ביצוא מאשר העליה ביבוא.

נתוני מקרו שיפורסמו במהלך השבוע: בסין ריבית הלוואות ל-5 שנים, מחירי בתים חדשים, ביפן הזמנות מפעלים, מכירות רשתות שיווק, נתוני סחר חוץ. בהודו- מדד מנהלי הרכש PMI. אוסטרליה- נתוני אבטלה וציפיות האינפלציה.

שוק הסחורות והמטבעות
* מחיר נפט מסוג WTI- מחיר הנפט עלה בסיכום שבועי ב-3.1% לשיא של 3 חודשים למחיר של 79.2$ לחבית, על רקע חששות להסלמה במזה"ת אשר האפילו על תחזית צמיחה חלשה לביקוש הנפט הגולמי השנה.
* מחיר אונקיית זהב- מחיר אונקיית זהב ירד השבוע ב-0.5% למחיר של 2,013.6$. עדיין, מדובר במחיר שנחשב גבוה מאוד מבחינת היסטורית – מעל 2,000 $ לאונקיה.
* הדולר/שקל, ודולר/סל המטבעות (DXY)- בשבוע שחלף, הדולר התחזק ב-0.2% מול סל המטבעות, ובשוק המקומי, השקל התחזק ב- 2% מול הדולר, לשער של 3.609 ₪, עם התפוגגות ההשפעה של הורדת דרוג החוב של ישראל ע"י מודי'ס.
* הביטקוין ממשיך לטפס, פחות מחודש אחרי שרשות ני"ע בארה"ב (SEC) אישרה את המסחר בקרנות סל וערכו נסחר ברמה של כ-52,000$.

אני מסכים לקבל במייל ובהודעות SMS  דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק. לתשומת לבך, לא חלה עליך חובה חוקית למסור את הפרטים הנדרשים והדבר תלוי ברצונך ובהסכמתך. ​הפרטים שתמסור ישמשו לצורך התאמת השירותים שהבנק יוכל להציע לך ולמשלוח דברי פרסומת והצעות שיווקיות מטעם הבנק (בכפוף להסכמתך לעיל). פרטים אלו יוחזקו, כולם או חלקם במאגרי המידע של הבנק.

פרסום זה אינו מהווה המלצה, יעוץ או חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעות ואינו יכול לבוא במקום יעוץ השקעות המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע פעולות על פי האמור בו או כתחליף לייעוץ המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. הבנק אינו מתחייב כי פעולה בהתאם לפרסום ו/או בהסתמך עליו תניב תשואה מסוימת או מינימאלית וייתכן כי השקעה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים המפורטים בפרסומי היחידה, ככל שמפורטים, יכול שתהיה השקעה הכרוכה בסיכונים מיוחדים. הבנק לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בפרסום זה. הבנק, תאגידים הקשורים לבנק, בעלי מניותיו וחברות בשליטתם עוסקים בין היתר בניהול השקעות. מובהר כי פרסומי היחידה עשויים לכלול התייחסות או סקירות של ניירות ערך, המונפקים על ידי מי מהתאגידים האמורים או ע"י הבנק.