בלחיצה על אישור אנו נעביר אותך לאתר Beyond המתופעל על ידי חברת איסתא ישראל בע"מ ונמצא באחריותה המלאה. ההזמנות, השירות ומימוש הנקודות באתר Beyond מבוצעים ישירות מול איסתא ובאחריותה המלאה, וכפופים לתנאי השימוש , תנאי תקנון ההטבות ומדיניות הפרטיות של איסתא המופיעים באתר Beyond.
בלחיצה על אישור אנו נעביר אותך לאתר מפעיל ההטבה המופעל על ידי חברת Visa ונמצא באחריותה המלאה. קבלת ההטבה כפופה לתקנון Beyond, ולתנאי השימוש של צדדים שלישיים, לרבות תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות של מפעיל ההטבה ותנאי השימוש של מפעיל הטרקלין.
רווח נקי של 322 מיליון ש"ח ברבעון הראשון של השנה
גידול של 5.9% ביחס לרבעון המקביל אשתקד
התשואה להון - 13%
צמיחה של 5% באשראי לציבור ברבעון הראשון של השנה
ושל 14.7% בשנה האחרונה
יחס הון עצמי רובד 1 לרכיבי סיכון- 10.79%
גבוה ב-1.54% מהיחס הרגולטורי הנדרש - הפער הגבוה ביותר במערכת הבנקאית
עודפי ההון מאפשרים צמיחה באשראי והמשך פיתוח עסקי
הדירקטוריון אישר חלוקת דיבידנד בשיעור של 50% מהרווח הנקי
ריווחיות
הרווח הנקי של קבוצת הבינלאומי הסתכם ברבעון הראשון של 2022 ב-322 מיליון ש"ח בהשוואה ל- 304 מיליון ש"ח ברבעון המקביל בשנת 2021, גידול של 5.9%. התשואה להון הגיעה ל - 13%.
צמיחה והתייעלות
הבינלאומי ממשיך במגמת הצמיחה העיקבית שניכרת בכל תחומי פעילות הליבה של הבנק: הכנסות הבנק גדלו ברבעון הראשון ב-5.3% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, הכנסות הריבית נטו גדלו ב-11% ובהכנסות מעמלות חל גידול בשיעור של 6.4% .
האשראי לציבור גדל בשיעור של 14.7% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 107,342 מיליון ש"ח. ברבעון הראשון של שנת 2022 צמח האשראי לציבור בשיעור של 5%. הצמיחה באשראי מאופיינת בכל תחומי הפעילות: מגזר העסקים הבינוניים צמח ב-22.5% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, מגזר העסקים הקטנים ב-16.7%, מגזר העסקים הגדולים צמח ב-20.5%, האשראי למשקי בית ב- 6% ומגזר ההלוואות לדיור צמח ב-14.7% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
תיק נכסי לקוחות (הממוצע) גדל ב- 47 מיליארד ש"ח, גידול של כ-8.5% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-596 מיליארד ש"ח.
ברבעון הראשון של 2022 לא נרשמה הוצאה בגין הפסדי אשראי וזאת בהשוואה להכנסה בסך של 9 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. סך האשראי הבעייתי ירד בשיעור של כ- 22% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד ובכ- 12.4% בהשוואה לסוף שנת 2021 .
יחס היעילות עומד על שיעור של 58.5% ברבעון הראשון של שנת 2022 בהשוואה ליחס של 59% בתקופה המקבילה אשתקד.
ההוצאות התפעוליות והאחרות הסתכמו ברבעון הראשון של 2022 ב-684 מיליון ש"ח, גידול של 4.3% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, גידול שמוסבר בעיקר בעליה בהוצאות השכר שנבעה, בין היתר, מהפרשי עיתוי ברכיבי שכר בעלי אופי תנודתי. הוצאות אחזקה ופחת בניינים וציוד קטנו בשיעור של 4.7% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, בעיקר בשל ירידה בהיקף נכסי הנדל"ן בקבוצה עקב מהלכי התייעלות.
איתנות פיננסית
ההון המיוחס לבעלי מניות הבנק צמח השנה ב-3.7% (גידול של 356 מיליון ש"ח) והסתכם ביום 31 במרץ 2022 ב- 9,851 מיליון ש"ח. יחס הון עצמי רובד 1 הגיע ל-10.79% ונמצא בפער של כ-1.54% לעומת היחס הרגולטורי הנדרש, הפער הגבוה ביותר במערכת הבנקאית. עודפי ההון מאפשרים צמיחה באשראי והמשך פיתוח עסקי.
הבנק ממשיך במדיניות הדיבידנד לפיה הוא מחלק דיבידנד בשיעור של עד 50% מהרווח הנקי ובהתאם דירקטוריון הבנק אישר היום חלוקת דיבידנד בסך של 160 מיליון ש"ח המהווים כ- 50% מהרווח הנקי לרבעון הראשון של שנת 2022, שיעור החלוקה הגבוה במערכת הבנקאית , זאת בנוסף לדיבידנדים בסך של 380 מיליון ש"ח שחולקו ברבעון הראשון של השנה. תשואת הדיבידנד השנתית, נכון ל-10.5.22, הסתכמה ב-7.33% - תשואת הדיבידנד הגבוהה במערכת.
חדשנות
הבינלאומי ממשיך לחזק את הקשר עם לקוחותיו ומציע מוצרים ייחודים ומחוללי תחרות כגון מערכת Multibank שמרכזת את חשבונות הלקוח בבנקים שונים ובכך מעודדת תחרות. הבינלאומי היה הבנק הראשון מבין הבנקים שהשיק מערכת מסוגה . חידושים נוספים הם תכנית הנאמנות Beyond המעניקה חוויות ללקוחות בעולמות התעופה והתיירות, השקת אקדמיה לשוק ההון – קורס דיגיטלי מקצועי ללקוחות הבנק , תכנית Life Plan - כלי דיגיטלי לניהול השקעות הוליסטי ועוד. הבנק ממשיך להשקיע בדיגיטל וחדשנות בכל תחומי הפעילות כאשר לאחרונה הרחיב את מחלקת החדשנות והדיגיטל למערך מלא הכולל אסטרטגיה, דיגיטל וחדשנות.
סמדר ברבר צדיק מנכ"ל קבוצת הבינלאומי אמרה כי: "התוצאות ברבעון הראשון של שנת 2022 נובעות מהמשך צמיחה בפעילות הליבה השוטפת של הבנק במגזרי הפעילות השונים. כל זאת תוך שמירה על הלימות הון גבוהה המאפשרת צמיחה ותוך שמירה על איתנות פיננסית ואיכות הנכסים. הבנק ממשיך כל העת לחדש ולפתח את מוצרי ההשקעה והחסכון שמתאימים לשינויים בתנאי השוק ולמגמות הכלכליות".
הבינלאומי ערך השבוע את יום הפינטק - FIBI FINTECH DAY 2022 - תחרות בין חברות פינטק שמתמקדות בפתרונות חדשניים בתחום שוק ההון. בתחרות זכתה חברת Deshe Analytics שמנגישה למשקיעים אקטיביים ניתוח AI מתקדם של מניות גלובליות בכל שפה. החברה הזוכה תבצע פיילוט בשותפות עם הבינלאומי.
בתחרות השתתפו חמש חברות שהגיעו לגמר: Data Lagoon - מאפשרת למשקיעים למנף מידע חיצוני בזמן אמת לניתוח השקעות ושיפור ביצועים, Everflow - הנגשת השקעות בנכסים פרטיים ואלטרנטיביים בטכנולוגיית בלוקצ'יין, Jika –פלטפורמת מידע וניתוח השקעות למשקיעים פרטיים, Oryx שמפתחת פלטפורמה מתקדמת למשקיעים מקצועיים המשביחה את קבלת ההחלטות בשוק ההון ו- Deshe Analytics שכאמור זכתה במקום הראשון.
את האירוע פתחה מנכ"ל הבנק סמדר ברבר-צדיק ואמרה כי: "להיות בחזית הטכנולוגית זה יתרון חשוב לבנק בגודלו של הבינלאומי שרואה בשותפות עם חברות פינטק יעד אסטרטגי. שיתופי פעולה אלה מאפשרים להאיץ את הטמעתם של שירותים חדשניים ללקוחות בכל תחומי הפעילות הבנקאית לטובת שיפור חווית הלקוח, וכן תומכים בהמשך ההובלה של הבנק במתן פתרונות דיגיטליים פורצי דרך בשוק ההון – תחום הובלה של הבינלאומי. החדשנות בבינלאומי מתבטאת בתחומים בנקאיים נוספים. למשל הבינלאומי מציע את multi bank ובכך הוא הבנק הראשון בישראל שמשתמש בבנקאות פתוחה כדי לספק ללקוחותיו תמונה מלאה של חשבונות הבנק שבבעלותם, גם בבנקים אחרים, דבר שחשוב לנו כבנק מחולל תחרות".
שיתופי הפעולה של הבנק עם חברות פינטק הניבו מוצרים ושירותים חדשניים ופורצי דרך במגוון תחומים בנקאיים. למשל, פיבי העוזרת האישית הבנקאית הראשונה שנותנת ייעוץ פיננסי שנולדה בשיתוף פעולה עם פרסונטיקס, Scanovate לזיהוי חזותי בפתיחת חשבון מקוון, antelop לפיתוח הארנק דיגיטלי FibiPay , השקת API והתחברות לחברות ERP כמו פריוריטי, חשבשבת והפינטק אמיר תזרים, השקת multi bank - פתרון אגרגציה מבוסס תקן בנקאות פתוחה ומערכת Advise.Me - יעוץ השקעות דיגיטלי לראשונה במערכת הבנקאית שהושקה בשיתוף פעולה עם הפינטק Finnovest.
בצוות השופטים : יואב צרויה שותף בכיר בקרן JVP, פרופסור תמיר חזן מהטכניון, עידו יונתן, ממיקרוסופט, יורם סירקיס ראש החטיבה לנכסי לקוחות בבנק, מנכל מתף - חברת המיחשוב של הבנק אופיר קדוש, סמנכ"לית מתף איריס לבנון, מנהלת החדשנות והדיגיטל בבינלאומי שירלי שהם קליין, יוסי רחימי מנהל פתוח עיסקי ואסטרטגיה בבנק ומנהל פעילות הפינטק עמי איזקוב.
באירוע שהתקיים בבית הבנק נכחו גם סגן המפקח על הבנקים דני חחיאשולי, אורנית שנער מנהלת זרוע ההשקעות של סיטי בנק בישראל, ועוד.
השבוע ,במסגרת האירוע השנתי לחוג ידידי האוניברסיטה הפתוחה, התקיים גם טקס הסרת הלוט מלוח ההוקרה לבנק הבינלאומי על תרומה למלגות לסטודנטים וסטודנטיות.
במסגרת הארוע, בו התקיים מופע מהפנט של המנטליסט ליאור סושרד, השתתפו בכירים רבים ובניהם יו"ר הבנק הבינלאומי, מר רון לבקוביץ, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה, פרופ' מימי איזנשטדט, איתן בן אליהו - לשעבר מפקד חיל האויר, ענת ויעקב אנגל, עו״ד יהודית גלאור ממשרד עורכי הדין מיתר ועוד.
רון לבקוביץ יו״ר הבנק הבינלאומי: "ההשכלה הגבוהה היא כרטיס כניסה לחברה ולשוק העבודה ושאיפתנו לסייע ביצירת שיוויון הזדמנות לאוכלוסיות שונות כדי לאפשר להם השתלבות ולכן בחרנו להשקיע בכ- 1500 קורסים המהווים מעל כ-200 שנות לימוד לסטודנטיות ולסטודנטים בעלי קשיים כלכליים ומרקע סוציו אוקונומי נמוך, דרך האוניברסיטה הפתוחה שפותחת את שעריה בפני כולם, כולל אוכלוסיית מוחלשות. אנו תקווה שהשקעתנו זו תניב את הפירות".
עו״ד יעל יטיב, סמנכ"לית, ראש היחידה לגיוס כספים וקשרי חוץ האוניברסיטה הפתוחה: "בערב זה חגגנו שותפות משמעותית עם הבנק הבינלאומי, שהעניק לאלפי סטודנטים מלגות לתארים באוניברסיטה הפתוחה. האוניברסיטה חיה ונושמת את המרכיבים הכי רלוונטיים למציאות האקדמית של ימינו: שילוב של לימודים פרונטליים יחד עם טכנולוגיות הלמידה המתקדמות ביותר בעולם. בנוסף אנו חוגגים את הבשורה מהמל"ג אודות קבלת האישור להעניק תואר דוקטורט בנושא כה עכשווי – תכנית דוקטורט בחינוך: טכנולוגיות במערכות למידה."
מימין לשמאל: מנכלית האופ -רות שוהם, יו״ר הבנק הבינלאומי מר רון לבקוביץ, נשיאת האופ -פרופ׳ מימי אייזנשטדט, ליאור סושרד ויו״ר הועד המנהל מר זאב אבלס.
צלם: איציק בירן
רווח נקי של 1,405 מיליון ש"ח לבינלאומי בשנת 2021
גידול של 87.3% ביחס לשנת 2020
התשואה להון - 14.7%
רווח נקי של 333 מיליון ש"ח ברבעון הרביעי של 2021
גידול של 58.6% ביחס לרבעון המקביל אשתקד
התשואה להון - 14%
צמיחה באשראי לציבור - 10.8% בשנת 2021
ו-5.4% ברבעון הרביעי של השנה
הבנק ממשיך להתייעל ויחס היעילות השתפר בשנת 2021 ל - 58.3%
יחס הון עצמי רובד 1 לרכיבי סיכון- 11.46%
ריווחיות
רווחי שיא לבינלאומי: הרווח הנקי של קבוצת הבינלאומי הסתכם בשנת 2021 ב- 1,405 מיליון ש"ח בהשוואה ל-750 מיליון ש"ח בשנת 2020, גידול של 87.3%. התשואה להון הגיעה ל-14.7% לעומת תשואה להון של 8.6% בשנת 2020. ברבעון הרביעי הסתכם הרווח הנקי ב-333 מיליון ש"ח בהשוואה ל- 210 מיליון ש"ח ברבעון המקביל בשנת 2020, גידול של 58.6% והתשואה להון הגיעה ל - 14%.
צמיחה והתייעלות
הבינלאומי ממשיך במגמת הצמיחה העיקבית שניכרת בכל תחומי הפעילות: הכנסות הבנק גדלו בשנת 2021 ב-9.4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכמו ב-4,550 מיליון ש"ח. הרווח המימוני נטו גדל בכ-11.2%, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-3,097 מיליון ש"ח. בהכנסות מעמלות חל גידול בשיעור של 5.3% והן הסתכמו ב-1,444 מיליון ש"ח, ההכנסות מעמלות פעילות שוק ההון צמחו בשיעור של 7.3%.
האשראי לציבור גדל בשנה האחרונה בשיעור של 10.8% והסתכם ב- 102,240 מיליון ש"ח. הצמיחה באשראי מאופיינת בפיזור האשראי ושמירה על מדיניות ניהול סיכונים מידתית. תיק ההלוואות לדיור צמח ב- 13.8%, מגזר העסקים הקטנים ב-11.5%, העסקים הבינוניים ב- 13.3%, העסקים הגדולים ב- 11%, והאשראי למשקי בית ב- 6%. ברבעון הרביעי גדל האשראי לציבור ב-5.4%.
הצמיחה ניכרת גם בתחומי שוק ההון ויעוץ השקעות: תיק נכסי הלקוחות (פקדונות וניירות ערך) צמח בשנה האחרונה בשיעור של 13.5% והסתכם ב-601 מיליארד ש"ח.
הבינלאומי ממשיך להתייעל - יחס היעילות הסתכם ב- 58.3% בשנת 2021, זאת בהשוואה ל-61.8% בשנת 2020. ההוצאות התפעוליות והאחרות גדלו בשנת 2021 בשיעור של 3.2% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, גידול שמוסבר בעליה בהוצאות השכר על רקע התאמת רכיבי התגמול המשתנים לרווחיות הבנק. כמו כן, השנה, נכללו הוצאות סילוק בגין תכנית פרישה מוקדמת שבוצעה בעיקר ברבעון הרביעי של השנה. תהליכי ההתייעלות שמיישם הבנק ותכנית הפרישה מרצון שבוצעה בסוף השנה הביאו לירידה של כ-4.6% במצבת המשרות הממוצעת בבנק.
איתנות פיננסית
נמשכת מגמת העלייה בהון המיוחס לבעלי מניות הבנק שצמח בשנת 2021 ב-9.4% (גידול של 862 מיליון ש"ח) ומסתכם ב-31 בדצמבר 2021 ב- 10,003 מיליון ש"ח. יחס הון עצמי רובד 1 הגיע ל-11.46% לעומת היחס הרגולטורי הנדרש של 8.25% פער של כ-3.2% (2.2% ללא הקלות ההון הרגולטוריות) הפער הגבוה ביותר במערכת.
דירקטוריון הבנק אישר היום חלוקת דיבידנד בסך של 165 מיליון ש"ח המהווים 50% מהרווח הנקי לרבעון הרביעי של 2021 זאת בנוסף לדיבידנד בסך 215 מיליון ש"ח שחולק בינואר השנה. בשנת 2021 חילק הבנק דיבידנד בסך של 545 מיליון ש"ח. תשואת הדיבידנד השנתית נכון ל-14.2.22 הגיעה ל-6.07%.
איכות תיק האשראי
ההכנסות בגין הפסדי אשראי הסתכמו בשנת 2021 ב-216 מיליון ש"ח (שיעור הפרשה שלילי של 0.23%) , בהשוואה להוצאות בסך של 464 מיליון ש"ח (שיעור הפרשה חיובי של 0.52%) בשנת 2020. בשנת 2021 נרשמו הכנסות בגין הפסדי אשראי והן נבעו בעיקר מקיטון בהפרשה הקבוצתית, המוסבר בשיפור במדדים המאקרו כלכליים ובאינדיקטורים המצביעים על רמת הסיכון הגלומה בתיק האשראי של הבנק ומהמשך הירידה בהיקף החובות הנמצאים בדחיית תשלומים (המהווים 0.08% מסך האשראי לציבור). בשנת 2020, ההוצאות בגין הפסדי אשראי נבעו בעיקר מגידול בהפרשה הקבוצתית בעקבות המשך שינויים בסביבה המאקרו כלכלית כתוצאה מהתפשטות נגיף הקורונה וחוסר הוודאות באשר להשפעה על מצב המשק והלווים.
חדשנות ודיגיטל
הבינלאומי ממשיך לפתח מוצרים ושירותים חדשניים באפליקציה ובאתר שזוכים לשיעורי שימוש גבוהים ולשביעות רצון גבוהה של הלקוחות. שנת 2021 היתה השנה בה הבינלאומי נכנס לעולם הארנקים הדיגיטליים: בראשית השנה פיתח ארנק דיגיטלי - FibiPayוכן מציע ללקוחותיו גם את Apple Pay ו- Google Pay. עם כניסת הבנקאות הפתוחה ו"מעבר בקליק" היה הבינלאומי הראשון שפתח את MultiBank , אגרגציה רב בנקאית שמאפשרת השוואת שירותים ומגבירה את יכולת התחרות. בנוסף, הושקו מגוון חידושים ושדרוגים בפעילות בדיגיטל בתחומי ההשקעות בהן הבינלאומי מתמקד ומוביל: מערכת הייעוץ Advise.Me, ביעוץ פנסיוני, במשכנתאות (בקשת משכנתא בדיגיטל וקבלת אישור עקרוני) וכן חידושים ללקוחות העיסקיים בתחומי מט"ח וערבויות. הבינלאומי משקיע בפיתוח שירותים דיגיטלים חדשניים שמביאים לשיפור וייעול השרות ללקוחות.
סמדר ברבר צדיק מנכ"ל קבוצת הבינלאומי אמרה כי: "התוצאות שמציג הבינלאומי בשנת 2021 משקפות את צמיחת הבנק בכל תחומי המיקוד האסטרטגים, צמיחה שבאה לידי ביטוי בגידול מואץ הן באשראי והן בנכסי לקוחות. חשוב להדגיש את רמת הריווחיות הגבוהה של הבינלאומי לאורך זמן, תוך תנודתיות נמוכה ושמירה על איתנות גבוהה.
בימים אלה מציינים שנתיים למשבר העולמי הבריאותי, שמשפיע על העולם כולו בהיבטים חברתיים וכלכליים. הבינלאומי הקפיד לאורך כל התקופה להעניק ללקוחותיו סיוע ותמיכה שהתבטאו בדחיית החזרי הלוואות, בהענקת אשראי לעסקים ולמשקי בית וביעוץ השקעות יזום במהלך התנודתיות ואי הוודאות שאיפיינה את השווקים. עוד הקפיד הבנק לפתח מגוון כלים דיגיטלים חדשניים בכל תחומי הפעילות, כלים שמקלים ומיעלים את קבלת השירות במיוחד במציאות של ריחוק חברתי. האיתנות הגבוהה של הבנק יחד עם החוזקה הניהולית הביאו את הבנק לצלוח את המשבר בצורה טובה תוך צמיחה מתמשכת, התיעלות וחדשנות.
כבנק הראשון שהשיק מערכת השוואתית על בסיס הבנקאות הפתוחה - מערכת מולטיבנק, ימשיך הבינלאומי להתחרות ולצמוח הן בתחום ההובלה של הבנק – תחום השקעות, והן במגוון תחומי הפעילות הבנקאים. כבנק מחולל תחרות נמשיך לפתח אמצעים דיגיטלים חדשניים ולהציע ללקוחותינו הצעות ערך תחרותיות".
הבינלאומי משיק – אקדמיה דיגיטלית למסחר עצמאי בשוק ההון
הבנק הבינלאומי משיק אקדמיה דיגיטלית למסחר עצמאי - אקדמיית שוק ההון. במסגרת זו מועברים קורסים מקוונים הכוללים שיעורים מונחים בשוק ההון כולל שוק המט"ח.
האקדמיה מתמקדת בשני קורסים- קורס בסיסי וקורס מתקדם. בקורס הבסיסי מועברים שיעורים בנושאים כמו: מבוא כללי לשוק ההון, שיטת הניתוח הטכני, מניות וסקטורים, קרנות, כללי מסחר בסיסיים, ויסודות שוק המט"ח. בקורס המתקדם מועברים תכנים מתקדמים כגון: שיטת הרצפים, מה זו מגמה, רמות תמיכה והתנגדות, מבוא לדוחות כספיים, יחסים פיננסים ומט"ח למתקדמים. השיעורים כוללים שיעורי וידאו, סרטוני הדגמה, תרגילים, מבדקים וסיכומי שיעור.
האקדמיה הוקמה בשיתוף עם "קו מנחה" והשיעורים מועברים על ידי בכירי האנליסטים בארץ ומחלוצי הניתוח הטכני בישראל. הקורסים יועמדו לרשות לקוחות נבחרים של הבנק שמעוניינים ללמוד את התחום מהמקום ובעת הנוחים להם.
לדברי אדית מוסקוביץ' מנהלת חדרי העסקאות - שוק ההון ומט"ח בבינלאומי: "הבנק הבינלאומי, כבנק מוביל בשוק ההון, גאה להיות הבנק הראשון שמשיק אקדמיה שמטרתה לספק ידע וכלים מקצועיים לשימוש משקיעים בתחילת דרכם או כאלה שמבקשים להתמקצע ולרכוש ידע נוסף. כבנק ששם את המקצועיות בראש מעיניו, אנו רואים בידע את המפתח להצלחה בשווקי ההון. הדבר מקבל משנה חשיבות בשנים האחרונות עם עלייה ברמת ההתעניינות של הציבור בשווקי ההון ועם הצטרפות של משקיעים חדשים רבים אליהם. רכישת ידע היא חשובה ויכולה לסייע למשקיע לנווט בהצלחה בשווקים.
הבינלאומי מציע שירותים דיגיטליים חדשניים בתחום שוק ההון כמו גם שירותים מקצועיים ומובילים אחרים. למשל לאחרונה השקנו בבנק שירותי יעוץ השקעות ללקוחות החל מסף של 50,000 ש"ח, הסף הנמוך ביותר מבין הבנקים ".
רווח נקי של 364 מיליון ש"ח ברבעון השלישי של השנה התשואה להון - 15.5%.
רווח נקי של 1,072 מיליון ש"ח בתשעת החודשים הראשונים של השנה, גידול של 99%.
התשואה להון - 15.3%.
גידול של 8.5% בסך ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של השנה בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
צמיחה של 6.8% באשראי לציבור בשנה האחרונה:
ההלוואות לדיור צמחו ב - 13.4% , העסקים הקטנים ב- 8.9% , העסקים הבינוניים ב - 5.4% והאשראי למשקי בית צמח בשיעור של 4.2%.
הבנק ממשיך לצמוח בתחומי שוק ההון וייעוץ השקעות:
צמיחה של 22.6% בשנה האחרונה בתיק נכסי הלקוחות (פקדונות וניירות ערך).
יחס הון עצמי רובד 1 לרכיבי סיכון - 11.64%.
דירקטוריון הבנק החליט על חלוקת דיבידנד בסך של 320 מיליון ש"ח המהווים 30% מהרווח הנקי לתשעת החודשים הראשונים של השנה.
ריווחיות
רווחי שיא לבינלאומי: הרווח הנקי של קבוצת הבינלאומי הסתכם בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב- 1,072 מיליון ש"ח, גידול של 98.5% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. התשואה להון הגיעה ל- 15.3%.
ברבעון השלישי של השנה הסתכם הרווח הנקי ב - 364 מיליון ש"ח בהשוואה ל- 201 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. התשואה להון ברבעון השלישי הגיעה ל - 15.5%.
צמיחה והתייעלות
סך הכנסות הבנק גדלו ב- 8.5% בתשעת החודשים הראשונים של השנה, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
סך הרווח המימוני גדל בתשעת החודשים הראשונים של השנה בכ- 10.9% , בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
בהכנסות מעמלות חל גידול בשיעור של 3%, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, כולל בהכנסות מעמלות.
פעילות שוק ההון שצמחו בשיעור של 6.3%.
האשראי לציבור גדל בשנה האחרונה בשיעור של 6.8% והסתכם ב - 96,965 מיליון ש"ח. הצמיחה באשראי מאופיינת בהמשך פיזור האשראי ותוך שמירה על מדיניות מידתית לניהול סיכונים. בתיק ההלוואות לדיור צמח ב - 13.4% , העסקים הקטנים ב- 8.9% , העסקים הבינוניים ב - 5.4% והאשראי למשקי בית ב - 4.2% . מתחילת
השנה גדל האשראי לציבור ב- 5.1%.
צמיחה ניכרת גם בתחומי שוק ההון ויעוץ השקעות: תיק נכסי הלקוחות (פקדונות וניירות ערך) צמח בשנה האחרונה בשיעור של 22.6% והסתכם ב- 588.3 מיליארד ש"ח. בתשעת החודשים הראשונים של השנה צמח תיק נכסי הלקוחות בשיעור של 11% .
בפקדונות הציבור חל גידול בשיעור של 9.1% בשנה האחרונה והם הסתכמו ב- 148,273 מיליון ש"ח.
הבינלאומי ממשיך להתייעל ויחס היעילות הינו 57.9% בתשעת החודשים הראשונים של השנה ו- 57.3% ברבעון השלישי וזאת בהשוואה ל- 61.8% בשנת 2020 . ההוצאות התפעוליות והאחרות בתשעת החודשים הראשונים של השנה עלו ב- 59 מיליון ש"ח בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 3.1% . הגידול מוסבר בעליה בהוצאות השכר בעיקר על רקע התאמת רכיבי התגמול המשתנים לרווחיות הבנק. הבנק יצא בתכנית פרישה מוקדמת ומרבית הפורשים יפרשו בסוף השנה.
איתנות פיננסית
נמשכת מגמת העלייה בהון המיוחס לבעלי מניות הבנק שצמח בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב- 9.6% (גידול של 881 מיליון ש"ח) ומסתכם ב- 30 בספטמבר ב - 10,022 מיליון ש"ח.
יחס הון עצמי רובד 1 עלה ל- 11.64%
לעומת היחס הרגולטורי הנדרש של 8.25% , פער של כ- 3.4% (2.4% ללא הקלות ההון הרגולטוריות) הפער הגבוה ביותר במערכת.
דירקטוריון הבנק אישר חלוקת דיבידנד בסך של 320 מיליון ש"ח המהווים 30% מהרווח הנקי לתשעת החודשים הראשונים של השנה. זאת בנוסף לדיבידנד בסך של 225 מיליון ש"ח שחולק בספטמבר 2021 בגין רווחי הבנק בשנת 2020 . במדיניות חלוקת הדיבידנד של הבנק, לפיה הבנק יחלק עד 50% מהרווח הנקי, לא חל שינוי והיא נותרה בעינה ויישומה ימשיך להיבחן בהתאם להתפתחויות ולרגולציה ובכפוף להנחיות המפקח על הבנקים.
איכות תיק האשראי
שיעור החובות שנדחו מסך האשראי לציבור עמד בסוף ספטמבר 2021 על שיעור אפסי של 0.09% , בהשוואה ל- 0.2% בסוף הרבעון השני ול- 1.9% בסוף דצמבר 2020 , מה שמעיד על איכות תיק האשראי ואיכות הלווים של הבנק. הבנק ממשיך לשמור על כריות הפרשה נאותות. ההכנסות בגין הפסדי אשראי הסתכמו בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב- 206 מיליון ש"ח, בהשוואה להוצאות בסך של 413 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. במהלך שנת 2020 , נוכח אי הוודאות הגבוהה שיצר משבר הקורונה, הגדיל הבנק את ההפרשה להפסדי אשראי בסך של 436 מיליון ש"ח. בתשעת החודשים הראשונים של השנה נרשמו הכנסות בגין הפסדי אשראי והם נבעו בעיקר מקיטון בהפרשה
הקבוצתית, המוסבר בשיפור במדדים המאקרו כלכליים ובאינדיקטורים המצביעים על רמת הסיכון הגלומה בתיק האשראי של הבנק ומהמשך הירידה בהיקף החובות הנמצאים בדחיית תשלומים.
סמדר ברבר צדיק מנכ"ל קבוצת הבינלאומי אמרה כי: "הבינלאומי ממשיך במגמת הצמיחה תוך כדי שמירה על - איתנות פיננסית גבוהה. הצמיחה ניכרת הן באשראי בעיקר בתחומי המיקוד של הבנק, הן בתיק נכסי הלקוחות - צמיחה המשקפת את מובילות הבנק בשוק ההון, והן בהיקף ההון שחצה לראשונה את הרף של 10 מיליארד ש"ח.
הבנק ממשיך בעקביות במגמת השיפור ביחס היעילות, בין היתר, באמצעות טיוב תהליכי העבודה ואוטומציה וכן בפיתוח הערוצים הדיגטלים וקידום החדשנות. הבינלאומי, כבנק מחולל תחרות, מברך על מהלכים מעודדי תחרות, והתייצב בחוד החנית של רפורמת הבנקאות הפתוחה שהושקה לאחרונה, כאשר היה הבנק הראשון שהשיק את "מולטיבנק" שירות לריכוז מידע פיננסי - המשתמש בבנקאות פתוחה. הבנק מקדם גם את שירות "מעבר בקליק" לניוד פעילות החשבון בין בנקים, ומעבר
הלקוחות במסגרת השירות תומך בהמשך צמיחת הבנק".
להודעה המלאה לחץ כאן
בנצי אדירי - ראש החטיבה העיסקית בבינלאומי מונה גם ליו"ר החברה בת – בנק מסד
אדירי מחליף את אילן בצרי שפורש מהתפקיד אחרי 13 שנים
דירקטוריון בנק מסד מקבוצת הבינלאומי, אישר את מינויו של בנצי אדירי ליו"ר הדירקטוריון.
אדירי, רו"ח, 54, מכהן כראש החטיבה העיסקית, סמנכ"ל וחבר הנהלה בחברה האם - הבנק הבינלאומי.
אדירי מכהן כחבר הנהלה בבינלאומי כעשור. לפני תפקידו הנוכחי כיהן כראש חטיבת משאבים ומנהל הסיכונים הפיננסים וכן כראש החטיבה לניהול סיכונים. לאדירי ניסיון של כ-30 שנה במגוון תפקידים בנקאיים, מרביתם בבינלאומי.
אדירי מחליף את אילן בצרי שכיהן כיו"ר מסד כ-13 שנים. דירקטוריון מסד וההנהלה הודו לבצרי על כהונתו כיו"ר הדירקטוריון ועל תרומתו הרבה להצלחת הבנק וברכו את אדירי על מינויו ואחלו לו הצלחה בתפקידו.
בנק מסד, הבנק של המורים, בשליטת הבנק הבינלאומי (51%) וביתר המניות מחזיקה הסתדרות המורים בישראל (49%) מתמחה בשרות אוכלוסיית הלקוחות ממגזר ההוראה ומציע למורים ולבני משפחותיהם, לסטודנטים להוראה, ולסגל ההוראה באוניברסיטאות ובמכללות ולבני משפחותיהם הצעת ערך ותנאים ייחודיים התפורים לצרכיהם . לבנק 22 סניפים ברחבי הארץ ולקוחות הבנק נהנים גם מהפריסה הסניפית הנרחבת ותשתיות הדיגיטל המתקדם של החברה האם – אחד מחמשת הבנקים הגדולים בישראל- הבנק הבינלאומי.
המינוי ייכנס לתוקף ב-1.12.21.
לראשונה לקוחות הבנק הבינלאומי יוכלו לקבל "משכנתא הפוכה" מקבוצת הראל
"משכנתא 60+ - משכנתא הפוכה" היא הצעה אטרקטיבית לבני הגיל השלישי שמאפשרת לבעלי דירה מעל גיל 60 לקבל הלוואה כנגד שעבוד הנכס הקיים שלהם תוך הבטחת מגורים בנכס.
הבנק הבינלאומי וחברת הראל 60+ בע"מ ישתפו פעולה בהעמדת "משכנתא הפוכה" ללקוחות הבנק בני הגיל השלישי. שיתוף הפעולה החדש יאפשר לבנק להציע ללקוחותיו את הלוואת המשכנתא ההפוכה של הראל, הלוואה בתנאים ייחודים ואטרקטיביים.
"משכנתא 60+ - משכנתא הפוכה" הינו מוצר ייחודי וחדשני אשר הושק על ידי הראל בשנה שעברה מתוך היכרות עם קהל בני הגיל השלישי וצרכיו. המוצר מאפשר לבני הגיל השלישי לקחת משכנתא הפוכה על בסיס הנכס הקיים, כלומר, הלוואה לבעלי דירות, כנגד שעבוד הנכס הקיים שלהם, ללא תקופת פירעון קבועה מראש, בה יוכלו הלווים להמשיך ולהתגורר בנכס שלהם עד תום חייהם. ההלוואה הינה ללא צורך בהעמדת בטחונות נוספים כגון ערבים.
"משכנתא 60+" לא דורשת לבטח את בעל הנכס בביטוח חיים, ההלוואה עומדת בסכום חד פעמי או בפעימות קצובות, לפי בחירת הלווה, וניתן לפרוע אותה בכל עת ללא כל עמלה או קנס, וכן עם מות אחרון הלווים או בעת מכירת הנכס ע"י הלווים או יורשיהם. כמו כן, בניגוד למשכנתאות האחרות, ההלוואה היא לכל מטרה שאותה יבחר הלווה.
הסכם שיתוף הפעולה בין הבנק הבינלאומי והראל קובע כי לקוחות בני 60 יוכלו לקבל את המשכנתא ההפוכה בתנאי שהלקוחות הם בעלי דירת מגורים בשווי של מיליון ש"ח או יותר.
רון גריסרו, סמנכ"ל וראש החטיבה הקמעונאית בבינלאומי ברך על שיתוף הפעולה ואמר כי: " שיתופי פעולה עם גורמים עסקיים במשק הוא חלק מהאסטרטגיה העסקית שלנו בבינלאומי והראל היא שותפה שנבחרה בין היתר בשל המומחיות במוצר המשכנתא ההפוכה, מוצר נישה שמתאים לאוכלוסיית לקוחות הגיל השלישי ומאפשר להם להשתמש בנכס בו הם גרים כמנוף לכספים הנדרשים להם למטרות שונות".
קובי קלמן מנכ"ל הראל 60+, קבוצת הראל ביטוח ופיננסים: "אנו גאים לקיים את שיתוף הפעולה החדש בין הבנק הבינלאומי לבין הראל 60+ משכנתא הפוכה. שיתוף הפעולה נרקם על רקע ביקוש הולך וגובר של בני הגיל השלישי למוצרים פיננסים כגון אלה, גם בשנה מאתגרת כמו השנה האחרונה. משכנתא הפוכה הינו המוצר החדשני ביותר בתחום שנועד לאפשר לבני הגיל השלישי לקבל הלוואות למטרות שונות, מבלי שיצטרכו להחזיר את סכומי ההלוואה בתקופת חייהם. השותפות בין חברת הראל לבנק תאפשר ללקוחות הבנק ליהנות מהתנאים הכי אטרקטיביים ומשירות מהיר, יעיל ואיכותי כפי שהראל ביטוח יודעת להעניק ללקוחותיה."
רווח נקי של 390 מיליון ש"ח ברבעון השני של השנה
התשואה להון - 17.2%
רווח נקי של 677 מיליון ש"ח במחצית הראשונה של השנה
התשואה להון - 15%
צמיחה של 6.6% באשראי לציבור בשנה האחרונה
ושל 4.4% במחצית הראשונה של השנה
המשך מגמת ירידה בהיקף דחיות תשלומי אשראי עקב משבר הקורונה:
שיעור החובות שנדחו מסך האשראי - 0.2%, לעומת 1.9% בסוף 2020.
צמיחה של 6.1% בסך ההכנסות
הבנק ממשיך לצמוח בתחומי שוק ההון וייעוץ השקעות:
צמיחה של 32.7% בשנה האחרונה בתיק נכסי הלקוחות (פקדונות וניירות ערך)
ושל 9.5% במחצית הראשונה
יחס הון עצמי רובד 1 לרכיבי סיכון- 11.67%
דירקטוריון הבנק החליט על חלוקת דיבידנד בסך של 225 מיליון ש"ח
המהווים 30% מהרווח הנקי לשנת 2020
ריווחיות
הרווח הנקי של קבוצת הבינלאומי הסתכם ברבעון השני של השנה ב- 390 מיליון ש"ח בהשוואה ל-168 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 132.1%. התשואה להון ברבעון השני הגיעה ל- 17.2%. במחצית הראשונה של השנה הסתכם הרווח הנקי ב-677 מיליון ש"ח, גידול של 99.7%. התשואה להון הגיעה ל-15%.
צמיחה והתייעלות
סך הכנסות הבנק גדלו ב-6.1% במחצית הראשונה של השנה, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. סך הכנסות המימון גדלו במחצית הראשונה של השנה בכ-7.6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכמו ב-1,484 מיליון ש"ח. בהכנסות מעמלות חל גידול בשיעור של 2.9%, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, כולל בהכנסות מעמלות פעילות שוק ההון שצמחו בשיעור של 6.4%.
האשראי לציבור גדל בשנה האחרונה בשיעור של 6.6% ובמחצית הראשונה של השנה ב-4.4% והסתכם ב- 96.3 מיליארד ש"ח. ברבעון השני של השנה צמח האשראי ב-2.9%. הצמיחה באשראי מאופיינת בהמשך פיזור האשראי וניכרת במגזר ההלוואות לדיור שצמחו ב- 12.6% , העסקים הקטנים שצמחו ב-10.5%, ומגזר משקי בית שצמח בשיעור של 3% .
הבנק ממשיך לצמוח בתחומי שוק ההון ויעוץ השקעות: תיק נכסי הלקוחות (פקדונות וניירות ערך) צמח בשנה האחרונה בשיעור של 32.7% והסתכם ב- 580.3 מיליארד ש"ח. במחצית הראשונה של השנה צמח תיק נכסי הלקוחות בשיעור של 9.5%. בפקדונות הציבור חל גידול בשיעור של 13.2% בשנה האחרונה ושל 3.2% במחצית ל-146.3 מיליארד ש"ח .
הבינלאומי ממשיך להתייעל בהתאם למתווה האסטרטגי ויחס היעילות השתפר ל-59.5% במחצית הראשונה של השנה ול-58.6% ברבעון השני וזאת בהשוואה ל-61.8% בשנת 2020. כחלק ממהלכי ההתייעלות אושרה בחודש יוני תכנית פרישה מוקדמת במסגרתה יפרשו בתנאים מועדפים עובדים שעונים לקריטריונים שהוגדרו.
איתנות פיננסית
נמשכת מגמת העלייה בהון המיוחס לבעלי מניות הבנק שצמח במחצית הראשונה של השנה ב-7.7% (גידול של 708 מיליון ש"ח) ומסתכם ביום 30 ביוני ב- 9,849 מיליון ש"ח. יחס הון עצמי רובד 1 עלה ל- 11.67% לעומת היחס הרגולטורי הנדרש של 8.26% (ושל 9.26% ללא הקלות בנק ישראל למערכת הבנקאית) .
דירקטוריון הבנק אישר חלוקת דיבידנד בסך של 225 מיליון ש"ח המהווים 30% מהרווח הנקי לשנת 2020. במדיניות חלוקת הדיבידנד של הבנק, לפיה הבנק יחלק עד 50% מהרווח הנקי, לא חל שינוי והיא נותרה בעינה ויישומה ימשיך להיבחן בהתאם להתפתחויות ולרגולציה.
איכות תיק האשראי
היקף הדחיות של תשלומי אשראי עקב משבר הקורונה נמצא במגמת ירידה חדה, מה שמעיד על איכות תיק האשראי ואיכות הלווים של הבנק: שיעור החובות שנדחו מסך האשראי לציבור עמד בסוף יוני 2021 על 0.2%, בהשוואה ל-0.5% בסוף הרבעון הראשון ול-1.9% בסוף דצמבר 2020.
הפסדי אשראי
ההכנסות בגין הפסדי אשראי הסתכמו במחצית הראשונה של השנה ב-137 מיליון ש"ח, בהשוואה להוצאות בסך של 322 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. במהלך שנת 2020, נוכח אי הוודאות הגבוהה שיצר משבר הקורונה, הגדיל הבנק את ההפרשה להפסדי אשראי בסך של 436 מיליון ש"ח.במחצית הראשונה של 2021 נרשמו הכנסות בגין הפסדי אשראי והם נבעו בעיקר מקיטון בהפרשה הקבוצתית, המוסבר בשיפור במדדים המאקרו כלכליים ובאינדיקטורים המצביעים על רמת הסיכון הגלומה בתיק האשראי של הבנק ומהמשך הירידה בהיקף החובות הנמצאים בדחיית תשלומים. עם זאת, הבנק שמר על כריות הפרשה גבוהות: שיעור יתרת ההפרשה להפסדי אשראי מיתרת ההפרשה לציבור הגיע ל-1.19% לעומת 1.05% בסוף שנת 2019 טרום משבר הקורונה.
משבר הקורונה
לקראת סוף הרבעון השני של השנה החלה עלייה מחודשת בשיעורי התחלואה בישראל. הבנק ערוך היטב לתרחישים השונים ועוקב אחר הסיכונים השונים ואחרי הנחיות משרד הבריאות ובנק ישראל. זאת, תוך שמירה על המשכיות עיסקית ורצף השירותים ללקוחות, הן בסניפים והן בדיגיטל. הבנק נוקט בשורה של צעדים במסגרת השמירה על ההמשכיות העיסקית.
סמדר ברבר-צדיק מנכ"ל קבוצת הבינלאומי אמרה כי: " הבינלאומי מציג במחצית הראשונה של השנה תוצאות המשקפות המשך צמיחה שניכרת בכל תחומי הפעילות כולל תיק האשראי והפעילות בתחומי שוק ההון, תוך שמירה על איתנות פיננסית גבוהה ועל איכות הנכסים. הצמיחה, בתקופה של שינויים גלובלים ואי וודאות, משקפת את אמון הלקוחות בבנק, את שביעות רצונם הגבוהה מהשרות, המקצועיות והחדשנות הטכנולוגית".
הבנק הבינלאומי משיק שירות חדש שמאפשר ללקוחותיו וללקוחות בנק מסד לצרף כרטיס אשראי לארנק Google Pay באופן פשוט ומאובטח דרך אפליקציית הבנק ולבצע תשלום באמצעות הנייד בקלות. Google Pay הוא שירות תשלומים, המאפשר למשתמשים לבצע תשלומים בבתי עסק על ידי הצמדת טלפון הנייד למסופון התשלום שבבית העסק או בביצוע תשלומים אונליין מהנייד באתרי קניות התומכים בשירות.
הבנק הבינלאומי יישם בימים אלו מודלNLP (Natural Language Processing) מתקדם יחד עם חברת מלינגו ואופיסופט, במטרה לשפר ולייעל את חווית הלקוח בערוץ הדיגיטלי.
המערכת הייחודית שהוטמעה, מאפשרת להבין באופן אוטומטי את כוונת הלקוח בפניה שכתב במערכת ובכך לבצע טיפול יעיל ומדויק יותר של כל פניה.
זהו יישום מתקדם המבוסס על המוצר Morfix Insights של מלינגו. המוצר משלב טכנולוגיות לימוד מכונה ו- NLPומשולב ב- Real Time במערכת "התכתבות עם בנקאי" של הבנק.
איריס לבנון סמנכ"לית IT Innovation ושמעון פליקוביץ מנהל טכנולוגיות דאטה בבנק ציינו כי "אנחנו שמחים להטמיע טכנולוגיות מתקדמות בתחום הדאטה כדי לקדם את השירות ללקוח. אלה חלק ממהלכי חדשנות טכנולוגיים שאנחנו מקדמים בבנק לטובת הלקוח."
לימור שוורץ מנהלת הדאטה בבנק: "הטמעת מודלים מתקדמים הם חלק מאסטרטגית הדאטה שאנחנו מקדמים בבנק, על מנת לקדם פרסונליזציה וחוויה מותאמת אישית ללקוחות הבנק".
אמיר שלום מנכ"ל מלינגו וצביקה גולדרייך מנכ"ל אופיסופט: "אנחנו מברכים על היישום פורץ הדרך בבנק הבינלאומי, מדובר בפתרון מתקדם של Morfix insights. המוצר מתבסס על טכנולוגיית עיבוד שפה מתקדמות בשילוב טכנולוגיות Machine Learning ייחודיות לשפות שמיות בכלל ולשפה העברית בפרט".
הבינלאומי השיק את MultiBank שירות לריכוז מידע מכל חשבונות הבנק של הלקוח. השרות – זמין באפליקציית הבנק ומאפשר ריכוז מידע מכל חשבונות הלקוח בכל הבנקים בישראל בצורה פשוטה ונוחה.
בשלב הראשון השרות כולל מידע על פרטי חשבון עו"ש, יתרות חשבון עו"ש, ויתרות עו"ש מט"ח.
ניתן לקשר כל בנק שערוך טכנית להעברת המידע על פי רגולציית הבנקאות הפתוחה. שיתוף - המידע מבנקים אחרים על פי העקרונות המנחים של בנק ישראל נעשה תוך הקפדה על תקני - אבטחת מידע מחמירים ומבוצע בהסכמת הלקוח בלבד .
בהמשך השרות יכלול גם מידע על כרטיסי חיוב, חסכונות, אשראי וניירות ערך וזאת על פי אבני הדרך שנקבעו על ידי רגולציית בנקאות פתוחה של בנק ישראל.
עם השקת MultiBank אמר רון גריסרו, סמנכ"ל וראש החטיבה הבנקאית בבינלאומי כי: "השירות החדש, המתבסס על עקרונות הבנקאות הפתוחה, מאפשר הגברת התחרות לטובת
הלקוחות שיכולים כעת לראות בצורה נוחה מידע מכל חשבונותיהם, ולנהל בצורה שקופה והוליסטית יותר את ענייניהם הפיננסיים. הבינלאומי, כבנק מחולל תחרות, רואה בשרות
הזדמנות עיסקית חשובה אשר תקל על ניהול הכספים עבור לקוחתנו ותסייע להם לקבל החלטות מושכלות יותר. זהו שרות נוסף מבית הבינלאומי המאמץ את עקרונות הבנקאות הפתוחה, ואנחנו במהלך לבניית שיתופי פעולה נוספים שמאמצים את עקרונות הבנקאות הפתוחה עם חברות פינטק וגופים פיננסים נוספים".
השרות זמין ללקוחות הבינלאומי על כל מותגיו (הבינלאומי, אוצר החייל, פאגי ויובנק) ולקוחות בנק מסד ומאפשר קישור של כל חשבון המתנהל בבנקים שתומכים ברגולציית בנקאות פתוחה.
הבנק הבינלאומי, הבנק המוביל בשוק ההון, מפחית את סף הכניסה ליעוץ השקעות לסכום של 50,000 ש"ח.
כך, לקוחות להם תיק השקעות של 50,000 ש"ח יוכלו לקבל יעוץ השקעות הן על ידי יועצי ההשקעות במרכזי הייעוץ השונים בהתאמה והן באמצעות מערכת הייעוץ הדיגיטלית ADVISE ME. כדי לשמור על פיזור נאות, יעוץ ההשקעות בתיקים של עשרות אלפי שקלים יעשה שימוש בכלים מקצועיים מותאמים, כגון קרנות נאמנות.
הודעה לעיתונות - 26 במאי 2021
רווח נקי של 287 מיליון ש"ח ברבעון הראשון
התשואה להון- 13.0%
צמיחה של 1.5% באשראי לציבור נטו ברבעון הראשון
הבנק ממשיך לחזק את פעילותו בתחומי שוק ההון ויעוץ השקעות:
צמיחה של 5.7% בתיק תיק נכסי הלקוחות (פקדונות וניירות ערך) ברבעון הראשון
היקף דחיות תשלומי אשראי עקב משבר הקורונה במגמת ירידה חדה:
שיעור החובות שנדחו מסך האשראי - 0.5%, לעומת 1.9% בסוף 2020.
יחד עם זאת הבנק המשיך לשמר את כריות הביטחון להפסדי אשראי שנבנו בתקופת הקורונה הבנק ממשיך להתייעל: יחס היעילות השתפר ל-60.4%
יחס הון עצמי רובד 1 לרכיבי סיכון- 11.55%
ריווחיות
הרווח הנקי של קבוצת הבינלאומי הסתכם ברבעון הראשון של 2021 ב- 287 מיליון ש"ח, בהשוואה ל-171 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 67.8%. התשואה להון הגיעה ל- 13%, בהשוואה ל-8.2% בתקופה המקבילה אשתקד.
צמיחה והתייעלות
סך הכנסות הבנק גדלו ב-6% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד. הכנסות הריבית נטו גדלו ב-1.8% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד והסתכמו ב-670 מיליון ש"ח. הגידול נובע מהשפעת העלייה בהיקפי הפעילות. סך הרווח המימוני המדווח גדל ב-10.1% עקב גידול ברווח מהשקעה בניירות ערך ומעלייה בהיקפי הפעילות והסתכם ב-721 מיליון ש"ח.
צמיחת פעילות הקבוצה ניכרת גם בנתונים המאזניים: האשראי לציבור, נטו גדל ברבעון הראשון של השנה ב-1.5% וב-2.8% בשנה האחרונה, והסתכם ב- 92.3 מיליארד ש"ח. הצמיחה באשראי מאופיינת בהמשך פיזור האשראי וניכרת במגזר העסקים הגדולים שצמח ברבעון בשיעור של 2.5%, העסקים הבינוניים שצמחו ב-1.8%, ההלוואות לדיור שצמחו ב- 2.6% ומגזר משקי בית שצמח בשיעור של 1.7% .
הבנק ממשיך לחזק את פעילותו בתחומי שוק ההון ויעוץ השקעות: תיק נכסי הלקוחות (פקדונות וניירות ערך) צמח ברבעון הראשון בשיעור של 5.7% ובשנה האחרונה ב-38.2%, והסתכם ב- 560 מיליארד ש"ח. בפקדונות הציבור חל גידול בשיעור של 3.5% ברבעון ושל 15.5% בשנה. היתרה ליום 31 במרס 2021 הסתכמה ב-146.6 מיליארד ש"ח .
הבינלאומי ממשיך להתייעל בהתאם למתווה האסטרטגי ויחס היעילות השתפר ל-60.4% בהשוואה ל-61.8% בשנת 2020 .
איתנות פיננסית
נמשכת מגמת העלייה בהון המיוחס לבעלי מניות הבנק שצמח ברבעון ב-3.7% (337 מיליון ש"ח) ל- 9,478 מיליון ש"ח. יחס הון עצמי רובד 1 עלה ל- 11.55% לעומת היחס הרגולטורי הנדרש של 8.28% .
הפסדי אשראי
ההכנסות בגין הפסדי אשראי הסתכמו ברבעון הראשון של השנה ב-9 מיליון ש"ח, בהשוואה להוצאות בסך של 157 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. ההכנסות בגין הפסדי אשראי אשר נרשמו בשלושה חודשים הראשונים של השנה נבעו מקיטון בהפרשה הקבוצתית, בעיקר עקב שיפור במדדים המאקרו כלכליים ובאינדיקטורים המצביעים על רמת הסיכון הגלומה בתיק האשראי של הבנק בהתייחסות למשבר הקורונה. בסך הכל הפריש הבנק בשנת 2020 סך של 436 מיליון ש"ח בגין הקורונה, מתוכם החזיר כאמור 9 מיליון ש"ח בלבד.
הבנק המשיך לשמר את יחס יתרת ההפרשה להפסדי אשראי מיתרת האשראי לציבור. שיעור ההפרשה להפסדי אשראי מסך יתרת האשראי לציבור (כולל חוץ מאזני) הגיע ל-1.44% לעומת 1.48% בסוף שנת 2020, יחס המבטא את השמירה על כריות הביטחון שנבנו בתקופת הקורונה.
היקף הדחיות של תשלומי אשראי עקב משבר הקורונה נמצא במגמת ירידה חדה, מה שמעיד על איכות תיק האשראי ואיכות הלווים של הבנק: שיעור החובות שנדחו מסך האשראי לציבור עמד בסוף מרץ 2021 על 0.5%, בהשוואה ל-1.9% בסוף דצמבר 2020.
סמדר ברבר-צדיק מנכ"ל קבוצת הבינלאומי אמרה כי: "התוצאות הכספיות של הבינלאומי ברבעון הראשון של השנה הם תוצאה של המשכיות המהלכים האסטרטגים של הבנק:צמיחה, התייעלות וחדשנות".
הבינלאומי ממשיך להשיק חדשנות דיגיטלית, תחום שעשינו בו קפיצת דרך נוספת בשנת הקורונה, וזאת במטרה להעניק שירות מיטבי ללקוחות. הרבעון נכנס הבינלאומי לעולם הארנקים הדיגטלים עם השקת FibiPay- ארנק אלקטרוני ללקוחות הבינלאומי להם מכשיר אנדרואיד וכן עם Apple pay –הארנק של חברת אפל לבעלי מכשירי איי פון.
ברבעון הראשון החלה מדינת ישראל להראות סימנים ראשונים של התאוששות ממגיפת הקורונה תודות למהלך החיסונים המוצלח, דבר שהשפיע גם על תוצאות הבנק הבינלאומי. למרות זאת מקפיד הבנק לשמר את כריות הבטחון להפסדי אשראי וזאת לנוכח אי הוודאות, שיעורי האבטלה הגבוהים בישראל, השפעת המצב הבטחוני ומצב המגיפה בחלקים גדולים בעולם. כמוסד חיוני שמר הבנק לאורך כל המשבר על רציפות השרות תוך התאמת הפתרונות והשירותים המוצעים ללקוחות וכן מעמיד סיוע ללקוחות הפרטיים והעסקיים באמצעות הקפאת תשלומי הלוואות ומתן הלוואות בקרנות המדינה. נכון לסוף הרבעון, היקף הדחיות של אשראי לציבור נמצא במגמת ירידה חדה, מה שמעיד על איכות תיק האשראי והלווים וכן על התאוששות המשק".