הבינלאומי השיק את "פיבי WISE " מערכת למתן ייעוץ פנסיוני דיגיטלי באתר האינטרנט ובאפליקציה הסלולרית, ובכך הוא הבנק הראשון שמציע יעוץ פנסיוני דיגיטלי ללקוחותיו באתר ובאפליקציית הבנק ללא צורך בפגישה פרונטלית עם היועץ.
להודעה המלאה
מינויים בהנהלת הבינלאומי:
לקראת פרישתו הקרובה לגמלאות של אילן בצרי, המשנה למנכ"ל וראש החטיבה העסקית ב-1.1.2021 אישר דירקטוריון הבנק את השינויים הבאים בהנהלת הבנק:
בנצי אדירי, סמנכ"ל וראש חטיבת משאבים, וקודם לכן מנהל הסיכונים הראשי, יתמנה לראש החטיבה העסקית.
אלה גולן, סמנכ"ל וראש החטיבה הבנקאית, תתמנה לראש חטיבת משאבים הכוללת בתוכה את מחלקת משאבי אנוש, מערך האסטרטגיה וניהול נוסטרו הבנק.
רון גריסרו, מנכ"ל מתף - חברת המחשוב של הבנק יעבור לכהן כסמנכ"ל, חבר הנהלה בבנק וראש החטיבה הבנקאית.
עוד אישר הדירקטוריון כי עו"ד חביבה דהן, המכהנת כראש המערך הייעוץ משפטי, תמונה גם כחברת הנהלה בדרגת סמנכ"ל.
סמדר ברבר-צדיק מנכ"ל הבינלאומי בירכה את המנהלים ואמרה כי "המינויים משקפים את המטרה האסטרטגית להמשיך ולהצעיד את הבנק קדימה בתחומי החדשנות והטכנולוגיה. מינויו של רון גריסרו, בעל ניסיון רב שנים בעולמות הטכנולוגיה, המחשוב, והתשלומים יתרום רבות להנהלת הבנק בכלל ולחטיבה הבנקאית בעיקר. מינויים של אדירי וגולן יביאו להמשך הצמיחה והחוזקה של הבנק בתחומים העסקיים ". ברבר צדיק ציינה עוד את ההמשכיות שיוצרים מינויים של מנהלים מתוך הבנק לבניית הנהלה בה החברים הם עתירי ניסיון והתמחות במגוון של תחומים. לסיום אמרה ברבר צדיק כי: "ההנהלה נפרדת בקרוב מאילן בצרי ראש החטיבה העסקית, בנקאי משכמו ומעלה, מנוסה, ומוביל עיסקית, שתרם להצלחת הבנק במשך עשרות שנים ".
התשואה להון - 8.2%
הרווח המימוני מפעילות שוטפת גדל ב-5.5% והסתכם ב-712 מיליון ש"ח
הבנק ממשיך להתייעל: ההוצאות התפעוליות והאחרות ירדו ב-5.3%, יחס היעילות השתפר ל-62.2%
האשראי לציבור גדל ב- 2.5% ברבעון הראשון וב- 4.4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד
יחס הון עצמי רובד 1 לרכיבי סיכון-10.28%
ריווחיות
הרווח הנקי של קבוצת הבינלאומי הסתכם ברבעון הראשון של 2020 ב-171 מיליון ש"ח בהשוואה ל- 183 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. התשואה להון הגיעה ל-8.2%. הרווח ברבעון הושפע מהשלכות משבר הקורונה בעיקר מגידול חד בהוצאות בגין הפסדי אשראי בסך של כ- 121 מיליון ש"ח ברובו בגין המשבר וכן מהכנסות מיסים בגין שנים קודמות בסך של 35 מיליון ש"ח.
השלכות משבר הקורונה על דוחות הבנק
ההוצאות בגין הפסדי אשראי הסתכמו בסך של 157 מיליון ש"ח, בהשוואה ל-36 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד ובהשוואה ל-138 מיליון ש"ח בכל שנת 2019. שיעור ההפרשה להפסדי אשראי עומד על 0.71% בהשוואה ל-0.17% בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול נובע בעיקר מהשפעת השינויים בסביבה המאקרו כלכלית כתוצאה מהתפשטות נגיף הקורונה ועקב חוסר הוודאות באשר להשפעתו על מצב הלווים, ובא לידי ביטוי בגידול בהפרשה הקבוצתית. ההוצאה להפסדי אשראי המיוחסת למשבר הקורונה מגיעה לסך של 129 מיליון ש"ח ברבעון.
ברבעון הראשון של השנה נכללו הפסדים שטרם מומשו מהשקעה במניות בסך של 41 מיליון ש"ח, שנבעו מירידה בשווי השוק של המניות בשוק ההון, והפרשה לירידת ערך בגין אגרות חוב בסך של 18 מיליון ש"ח. לאחר תאריך המאזן נרשמו עליות בשווקים שהקטינו את גובה ההפסדים שטרם מומשו.
מנגד, ניכר גידול בהכנסות מפעילות שוק ההון ומט"ח.
צמיחה
הרווח המימוני מפעילות שוטפת גדל ב-5.5% והסתכם ב-712 מיליון ש"ח. סך העמלות גדלו ב-15% (48 מיליון ש"ח) והסתכמו ב-368 מיליון ש"ח. עיקר הגידול נובע מעלייה בפעילות בתחומי שוק ההון והמט"ח, תחומי התמחות של הבנק. צמיחת פעילות הקבוצה ניכרת גם בנתונים המאזניים הן בצד האשראי והן בצד הפקדונות. פקדונות הציבור גדלו בשיעור של 5.8% ברבעון הראשון וב-10.1% בשנה האחרונה, והסתכמו ב- 126,997 מיליון ש"ח. פקדונות הציבור מלקוחות פרטיים גדלו ב-15.6% ברבעון הראשון של השנה וב-17.4% בשנה האחרונה. תיק האשראי לציבור צמח בשיעור של 2.5% ברבעון הראשון וב-4.4% בשנה האחרונה והסתכם ב- 91,075 מיליון ש"ח. הצמיחה במהלך הרבעון הראשון (ביחס לסוף 2019) מאופיינת בהמשך פיזור האשראי: מגזר משקי הבית (ללא הלוואות לדיור וכרטיסי אשראי) צמח בשיעור של 1%, מגזר העסקים הגדולים והבינוניים צמח בשיעור של 5.3% והעסקים הקטנים צמחו בשיעור של 3.8%.
התייעלות
הבינלאומי ממשיך להתייעל בהתאם למתווה האסטרטגי ויחס היעילות השתפר ל-62.2% בהשוואה ל-64.4% בסוף שנת 2019 ול-67.2% ברבעון המקביל אשתקד. ההוצאות התפעוליות והאחרות הסתכמו ב- 637 מיליון ש"ח, ירידה של 5.3% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. הירידה בהוצאות ניכרת במרבית סעיפי ההוצאות בכלל זה משכורות והוצאות נלוות ירדו בשיעור של 5.7%, והוצאות אחזקה ופחת בנינים וציוד ירדו בשיעור של 6.5%.
איתנות פיננסית
ההון המיוחס לבעלי מניות הבנק הגיע ל-8,542 מיליון ש"ח. יחס הון עצמי רובד 1 הגיע ל- 10.28% בהשוואה ל-10.81% ב-31 בדצמבר 2019 ויחס ההון הכולל ל- 13.09%.
לראשונה בישראל!
שיתוף פעולה בין הבנק הבינלאומי ו- Priority Software יאפשר ללקוחות לבצע תשלומים בלחיצת כפתור ממשרדם ישירות דרך מערכת ה ERP.
הממשק הטכנולוגי החדש שמבוסס על בנקאות פתוחה מייעל את העבודה, מאפשר ביצוע תשלום מיידי בכל זמן, חוסך זמן, מפחית טעויות ומאחד לפלטפורמה אחת את התשלומים
פתרון טכנולוגי מתקדם של הבנק הבינלאומי וחברת Priority Software יאפשר חיבוריות בזמן אמת בין מערכת פריוריטי במשרדי הלקוח לבין המערכת הדיגיטלית של הבנק הבינלאומי, באמצעותה יהיה אפשר בין השאר לבצע תשלומים ישירות דרך מערכת פריוריטי.
הבנק הבינלאומי הוא הבנק הראשון בישראל שמיישם טכנולוגיה זו ומאפשר ללקוחותיו אשר משתמשים במערכת Priority ERP לקבל מיד ע בנקא י ולבצע פעולות בנקאיות כולל מתן הוראות תשלום באמצעות מערכת ה Priority ERP וליהנות מבנקאות דיגיטלית מתקדמת וראשונה מסוגה במשק.
שיתוף הפעולה הטכנולוגי של פריוריטי סופטוור ( Priority Software ), חברה בינלאומית המובילה בפיתוח פלטפורמות חכמות לניהול ארגוני מערכתי והבנק הבינלאומי, אחד מחמשת הבנקים הגדולים בישראל, מאפשר ללקוחות הבנק הבינלאומי המשתמשים במערכת ה- ERP של חברת Priority Software מגוון פעולות בנקאיות באופן
דיגיטלי באמצעות ממשק .
API פעולת חיבור מערכת הפריוריטי לבינלאומי פשוטה וחד פעמית ומאותו הרגע ניתן להעביר מידע בצורה דו כיוונית ישירות מול מערכת ה - ERP . הפתרון החדש משולב בצורה מלאה במערכת הפריוריטי הארגונית ומאפשר למשתמשים לשדר תשלומים לבינלאומי בלחיצת כפתור. הטכנולוגיה החדשה למעשה מייתרת העברות קבצים מסורבלות, שאינן עוברות לבנק בזמן אמת ודורשות פעולות טעינת נתונים נוספות להקלדה במערכת ה - ERP. התשלום יכול להיות בשקלים, במט"ח, כתשלום בודד או כתשלומים רבים בהוראה אחת.
הממשק הטכנולוגי החדש מייעל את העבודה, חוסך זמן על ידי הקלדה במערכת ה- ERP בלבד, מפחית טעויות בכלל וטעויות הקלדה בפרט, מאחד לפלטפורמה אחת את תשלומי השקלים והמט"ח ועוד.
חברת הדרוג הבינלאומית מודיס' העלתה את דירוג הבנק הבינלאומי ל- A2 ובהתאם שינתה את תחזית הדירוג ליציב.
בנימוקי העלאת הדירוג, מציינים כלכלני מודיס' את סיכון נכסים הנמוך, הירידה בריכוזיות האשראי, הלימות ההון הגבוהה, והשיפור ביחס היעילות תודות למהלכי ההתייעלות בהם נוקט הבנק.
לאחר העלאה זו הבינלאומי מדורג בדומה לשלושת הבנקים הגדולים המדורגים במודיס': פועלים, לאומי ומזרחי-טפחות, וגבוה מדיסקונט.
העלאת דרוג זו מצטרפת למהלך דומה שעשו מוקדם יותר השנה שתי חברות הדרוג הישראליות: מעלות ומדרוג, שהעלו גם הן את דרוג הבינלאומי לדרוג הגבוה ביותר האפשרי – דרוג AAA.
מצורפת ההודעה לעיתונות של מודיס' שפורסמה הבוקר.
גידול של 18% ברווח הנקי בשנת 2019 ל-865 מיליון ש"ח
התשואה להון - 10.5%
גידול של 34.5% ברווח הנקי ברבעון הרביעי בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד
ל- 222 מיליון ש"ח. התשואה להון- 10.8
הכנסות הריבית נטו גדלו בשנת 2019 ב- 4.7% בהשוואה לשנת 2018
והתסכמו ב- 2,602 מילין "ש"ח
הבנק ממשיך להתייעל: ההוצאות התפעוליות והאחרות ירדו ב- 5.9%
יחס היעילות השתפר ל - 64.4%
האשראי לציבור גדל ב- 4.3% ל- 87,899 מיליון ש"ח
פקדונות הציבורגדלו ב-7.5% ל- 120,052 מילין ש"ח
יחס הון עצמי רובד 1 לרכיבי סיכון - 10.81%
יושבת ראש הדירקטוריון, גב' אירית איזקסון, הודיעה בישיבת הדירקטוריון שהתקיימה היום (29.10.2020), כי בכוונתה לסיים את כהונתה כיו"ר הדירקטוריון וכדירקטורית בבנק בתום תקופת הכהונה (הקדנציה) לה נבחרה, דהיינו עד 23 בפברואר 2020.חברי הדירקטוריון הודו ליו"ר הדירקטוריון על כהונתה, על ההישגים בתקופתה ותרומתה החשובה לבנק ולקבוצה, על הובלת הדירקטוריון ועל גיבוש האסטרטגיה של הקבוצה, אסטרטגיה שמאפשרת לקבוצה לצמוח ולהתחרות בזירת הבנקאות המשתנה.
רווח נקי של 236 מיליון ש"ח לבינלאומי ברבעון השלישי
גידול של 11.3% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד
התשואה להון - 11.7%
בתשעת החודשים הראשונים של השנה
גדל הרווח הנקי ב-13.2% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד
ל-643 מיליון ש"ח. התשואה להון - 10.6%
יחס היעילות השתפר ל - 64.9%
בהשוואה ל-67.7% בתקופה המקבילה אשתקד
גידול של 3.6% באשראי לציבור מתחילת השנה
יחס הון עצמי רובד 1 לרכיבי סיכון: 10.79%
רווח נקי של 224 מיליון ש"ח לבינלאומי ברבעון השני
גידול של 2.3% ביחס לרבעון המקביל אשתקד
התשואה להון - 11.3%
רווח נקי של 407 מיליון ש"ח במחצית הראשונה של 2019
גידול של 14.3% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד
התשואה להון - 10.2%
הרווח מפעולות מימון גדל במחצית הראשונה של השנה
ב 9.8%- ל 1,412- מיליון ש"ח
גידול שנתי של 4.1% ביתרה הממוצעת של האשראי לציבור
יחס הון עצמי רובד 1 לרכיבי סיכון: 10.86%
חברות הדירוג מעלות S&P ומידרוג העלו את דירוג הבינלאומי ל- AAA
שינויים ארגוניים בבינלאומי:
בנצי אדירי מונה לראש חטיבת משאבים ואלי כהן מונה ל - CRO. המערך הפיננסי יבוטל ומספר חברי ההנהלה יפחת לתשעה
דירקטוריון הבנק הבינלאומי אישר מינויים ושינויים במבנה הארגוני של הבנק לפיהם רו"ח בנצי אדירי, חבר הנהלה וסמנכ"ל, המכהן כיום כראש חטיבת ניהול סיכונים ומנהל הסיכונים הראשי ( CRO), יעבור לכהן כראש חטיבת המשאבים בבנק, במקומו של יוסי לוי הצפוי לפרוש לגמלאות בהמשך השנה.
רו"ח אלי כהן, המכהן כיום כמנהל מחלקת התכנון וההתייעלות בבנק, מונה לחבר הנהלה וסמנכ"ל ויכהן כראש חטיבת ניהול סיכונים ומנהל הסיכונים הראשי ) CRO ( במקומו של רו"ח בנצי אדירי. המערך הפיננסי בבנק יבוטל ופעילותו תשולב כמחלקה במסגרת חטיבת המשאבים בראשות אדירי, ומספר חברי ההנהלה יצומצם לתשעה.
שנוי נוסף הוא הקמתו של מערך חדש בחטיבת החשבונאי הראשי מערך תכנון, התייעלות ומידע - בראשו תעמוד רו"ח ליליה קפלן. המערך ירכז את התכנון וההתייעלות ובנוסף את נושא ה- DATA בבנק ויישם את אסטרטגיית הבנק בתחום. אדירי (52) מכהן בתפקידים שונים במערכת הבנקאית כ 22 שנים ביניהם ראש סקטור בניה ונדל"ן - בבינלאומי וסמנכ"ל ומנהל האגף העסקי בבנק ירושלים. את תפקיד ה- CRO הוא ממלא בשבע השנים האחרונות.
כהן (44) החל את דרכו כרו"ח במשרד סומך חייקין והוא בבינלאומי כ 55 שנה במהלכן כיהן בשורה - של תפקידים בחטיבה העסקית, בתפקיד עוזר מנכ"ל, ובשש השנים האחרונות כמנהל מחלקת התכנון וההתייעלות בבנק.
לוי (66) מכהן בבינלאומי כ 42 שנים בשורה של תפקידים רבים ומגוונים ביניהם מנכ"ל חברת - המחשוב של הבנק מתף, יו"ר מתף, יו"ר בנק אוצר החייל, דירקטור בחברות בנות של הבנק ובתפקיד האחרון ראש חטיבת משאבים בבנק.
לאחר שחברת הדרוג מדרוג העלתה לפני כשבועיים את דרוג הבנק הבינלאומי לטריפל A הדרוג הגבוה ביותר האפשרי , העלתה היום חברת מעלות את דירוג המנפיק ודרוג החוב הבכיר של הבנק הבינלאומי ל-'ilAAA' מ-'+ilAA'. תחזית הדירוג יציבה.
מנימוקי מעלות: ״העלאת הדירוג משקפת את הערכתנו לסביבה עסקית תומכת וצפי לשיפור נוסף ברווחיות וביעילות של הבנק.
אנו מניחים כי הבנק ימשיך להגדיל את תיק האשראי המגוון שלו בכ- 4%, באמצעות מינוף הסינרגיות שלו עם המותגים הקמעונאיים המוחזקים שלו כגון פאגי, אוצר החייל ובנק מסד.
אנו רואים בחיוב את התהליך המתמשך שעובר הבנק לצמצם את פער היעילות מול מתחריו. אנו צופים שתהליך זה יימשך גם לאחר המיזוג עם בנק אוצר החייל אשר התרחש בסוף 2018, ומעריכים שיחס יעילות תפעולית צפוי לרדת ל-65% ואף יותר.
אנו סבורים כי הבנק הבינלאומי מציג גישה שמרנית לסיכון לאורך זמן, דבר שאנו רואים כנקודת חוזק בפרופיל הסיכון של הבנק בהשוואה למתחריו המקומיים.
תחזית הדירוג היציבה של הבנק הבינלאומי משקפת את הערכתנו כי הבנק ישמור על מעמדו המבוסס בשוק המקומי, הנתמך במיזוגים המוצלחים שביצע עם בנק אוצר החייל, פאגי ויובנק. להערכתנו, מיזוגים אלו יסייעו במאמציו לשיפור היעילות התפעולית בשנים הקרובות, יחד עם האטה בצמיחת ההוצאות בשל ירידה במצבת כוח האדם, מיזוגי סניפים וצמצום שטחי הנדל"ן. אנו צופים שיפור נוסף ביחס היעילות התפעולית של הבנק וצמצום הדרגתי של הפער מול המתחרים המקומיים.
בנוסף אנו מעריכים כי הבנק ישמור על איזון בפיזור תיק אשראי ועל גישתו השמרנית לסיכון.
התחזית היציבה משקפת גם את איכות הנכסים הטובה של הבנק בהשוואה למערכת״.
חברת הדירוג מידרוג הודיעה היום על העלאת דירוג הפקדונות לזמן ארוך והחוב הבכיר של הבנק הבינלאומי ל - Aaa.
בנימוקי העלאת הדירוג מציינים במידרוג כי:
״העלאת הדירוג נובעת משיפור מתמשך בריווחיות אשר נתמך ביישום מהלכי התייעלות לצד פוטנציאל הצמיחה בתיק האשראי ורמות הסיכון בו, התומכים ביכולת ייצור רווחים עתידית ובהמשך בניית הכרית ההונית…"
״הערכת האיתנות הפיננסית הפנימית של הבנק נתמכת בפרופיל עיסקי הולם המבוסס על מותג חזק, נתחי שוק סבירים, בסיס לקוחות רחב ומפוזר, פיזור מקורות הכנסה ופעילות מול אוכלוסיות נישה, התורמים ליכולת השבת ההכנסות של הבנק.״
במידרוג מתייחסים בחיוב גם למהלך המיזוג של בנק אוצר החייל עם ולתוך הבנק בתחילת שנת 2019 ומציינים כי הוא: ״ צפוי להמשיך לשפר ולהרחיב את היצע המוצרים ושיעורי החדירה לעובדי מערכת הבטחון וגימלאיה ולחזק את מעמדה של הקבוצה במגזר הקימעונאי.
״הבנק מאופיין במדיניות ניהול סיכונים שמרנית התומכת בפרופיל הסיכון…״ מוסיפים במידרוג.
גבי טייטל מומנה למנכל בנק מסד
מחליף את יעקוב שורי שפורש לגימלאות לאחר 44 שנים בקבוצת הבינלאומי מהן 8 שנים כמנכ"ל "הבנק של המורים"
דירקטוריון בנק מסד החליט היום על מינוי של גבי טייטל למנכ"ל בנק מסד- "הבנק של המורים" מקבוצת הבינלאומי. טייטל (53) בוגר תואר ראשון בכלכלה ומדעי המדינה מאוניברסיטת תל-אביב מילא ב-28 שנים האחרונות שורה של תפקידים בקבוצת הבינלאומי ביניהים מנכ"ל בנק עצמאות- בנק למשכנתאות מהקבוצה שלימים התמזג אל ועם הבינלאומי, תפקידים שונים במטה ובמערך הסניפים של הבינלאומי ותפקידי סמנכ"ל שונים במסד.
טייטל מתמנה במקומו של יעקוב שורי (67) שפורש לגימלאות לאחר 44 שנים בקבוצה מתוכם 35 שנים בתפקידי ניהול כאשר בשמונה השנים האחרונות עמד בראש בנק מסד.
עם פרישת שורי אמר אילן בצרי, יו"ר דירקטוריון בנק מסד ומשנה למנכל הבינלאומי כי: "שורי קידם בצורה משמעותית את מעמדו של בנק מסד וביסס את מובילותו בקרב אוכלוסיית המורים בישראל, אוכלוסייה שמחוזרת על ידי כל הבנקים הגדולים והתחרות עליה עזה. מהלך חשוב נוסף שבוצע בהצלחה בהובלתו של שורי הוא התפתחותו של מסד במגזר הערבי עם דגש על אוכלוסיית המורים ובני משפחותיהם לרבות פתיחת סניפים ונקודות שרות בערי המגזר.
הדירקטוריון מודה לשורי על פועלו רב השנים ומאחל לו יציאה מהנה לחיי הפנסיה"
גידול של 33.6% ברווח הנקי של הבינלאומי
ברבעון הראשון של 2019 ביחס לתקופה המקבילה אשתקד
הרוח הנקי הסתכם ב- 183 מיליון ש"ח
התשואה להון - 9.3%
הרווח מפעולות מימון גדל ב- 9.1% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד
האשראי לציבור גדל ב- 2.4% ברבעון הראשון וב- 5.4% בשנה האחרונה
יחס הון עצמי רובד 1 לרכיבי סיכון: 10.53%
ריווחיות
הרווח הנקי של קבוצת הבינלאומי גדל ב-33.6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-183 מיליון ש"ח. התשואה להון הגיעה ל- 9.3%. בנטרול השפעות בעלות אופי חד פעמי (הפרשה להוצאות בגין מיזוג אוצר החייל בסך 4 מיליון ש"ח) הגיעה התשואה להון ל-9.5%.
צמיחה
הרווח המימוני צמח ב-9.1% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד והסתכם ב- 681 מיליון ש"ח. צמיחת הקבוצה ניכרת גם בנתונים המאזניים הן בצד האשראי והן בצד הפקדונות. פקדונות הציבור גדלו ב-3.3% ביחס לסוף שנת 2018 והסתכמו ב- 115,349 מיליון ש"ח. האשראי לציבור נטו גדל ב-2.4% ברבעון וב-5.4% ביחס לרבעון המקביל אשתקד והסתכם ב-86,353 מיליון ש"ח . צמיחת תיק האשראי נעשית תוך שמירה על רמת סיכון מידתית.
התייעלות
הבינלאומי ממשיך להתייעל בהתאם למתווה האסטרטגי: יחס היעילות השתפר ל-67.2% בהשוואה ל-68.4% בסוף 2018 ול-74.8% ברבעון המקביל אשתקד. ההוצאות התפעוליות והאחרות קטנו ביחס לרבעון המקביל אשתקד ב- 8.7% והסתכמו ב-673 מיליון ש"ח.
הרבעון הראשון של 2019 הוא רבעון בו בוצע מיזוג בנק אוצר החייל לתוך הבינלאומי ובמסגרת זו בוצעה פרישה מוקדמת של עובדים. בנוסף בוצעו בקבוצה תוכניות פרישה מוקדמת, פרישה שתימשך גם ברבעונים הבאים. ההוצאות ברבעון הראשון כוללות הוצאת סילוק בגין פרישת עובדים שמסתכמת ב-18 מיליון ש"ח לפני מס.
איתנות פיננסית ודיבידנד
יחס הון עצמי רובד 1 עמד על 10.53% ויחס ההון הכולל על 13.77%. לבינלאומי מדיניות חלוקת דיבידנד של עד 50% מהרווח הנקי ובהתאם ברבעון הראשון של 2019 חילק הבנק דיבידנד בסך של 105 מיליון ש"ח. תשואת הדיבידנד הגיעה ל-4.5% . דירקטוריון הבנק החליט על חלוקת דיבידנד נוספת בסך של 85 מיליון ש"ח.
סמדר ברבר-צדיק, מנכ"ל הבינלאומי אמרה כי: "הרבעון הראשון של שנת 2019 הושפע ממיזוג אוצר החייל שהחל בראשית השנה והביא לשינוי מבני משמעותי. תהליך זה, בשילוב מהלכים נוספים הכוללים תכניות פרישה מוקדמת, יבואו לידי ביטוי ברבעונים הבאים בתרומה ליעילות הקבוצה. ברבעון זה המשיך הבנק בפיתוח והשקת מוצרים ושירותים חדשניים בתחומי הדיגיטל והטכנולוגיה. בין היתר, ביצענו, לראשונה במערכת הבנקאית, עסקת סחר חוץ באמצעות טכנולוגיית הבלוקצ'יין, הנגשנו API ללקוחות העסקיים כחלק מאימוץ מוקדם של עקרונות הבנקאות הפתוחה, והמשיכנו לפתח ולהטמיע את המערכת החדשנית advise.me לטובת מתן יעוץ השקעות באופן דיגיטלי חדשני, מערכת אליה מצטרפים בקצב מהיר לקוחות מרוצים".
גידול של 8.1% ברווח הנקי בשנת 2018 ל-733 מיליון ש"ח
התשואה להון - 9.3%
הרווח מפעולות מימון גדל בשנת 2018 ב- 13.9%
היתרה הממוצעת של האשראי לציבור גדלה ב-6.3%
היתרה הממוצעת של נכסי הלקוחות גדלה בכ-40 מיליארד ש"ח
והסתכמה בכ-441 מיליארד ש"ח
יחס הון עצמי רובד 1 לרכיבי סיכון: 10.51%
סמדר ברבר-צדיק: "התוצאות משקפות את המשך צמיחת הבנק תוך שמירה על רמת סיכון מידתית. שנת 2018 היא שנה של ביצוע מהלכים משמעותיים שהבולט בהם הוא מיזוג בנק אוצר החייל. עלויות מהלכים אלה נכללות בהוצאות השנה בעוד שפירות המהלכים יבואו לידי ביטוי בשנים הקרובות".
ריווחיות
הרווח הנקי של קבוצת הבינלאומי גדל בשנת 2018 ב-8.1% והסתכם ב-733 מיליון ש"ח. התשואה להון הגיעה ל- 9.3% בהשוואה לתשואה של 9.1% שנת 2017. הרווח הנקי בנטרול רכיבים מסויימים הסתכם בשנת 2018 ב-675 מיליון ש"ח, גידול של 10.8% והתשואה להון המנוטרלת הגיעה ל-8.6% לעומת 8.2% בשנת 2017.
ברבעון הרביעי גדל הרווח הנקי ב-4.4% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד והסתכם ב-165 מיליון ש"ח. התשואה להון ברבעון הרביעי הגיעה לשיעור של 8.4% בדומה לתשואה להון ברבעון המקביל אשתקד. הרווח ברבעון הרביעי כולל הוצאות חריגות לרבעון הנובעות מעדכון שכר בגין השגת הסכמות לגבי הסכמי עבודה עם העובדים בחברות בנות, ממענקים לעובדים ומהוצאות סילוק בגין תכניות פרישה.
צמיחה
הרווח המימוני גדל ב-13.9% בהשואה לשנת 2017 והסתכם ב- 2,717 מיליון ש"ח. ברווח המימוני מפעילות שוטפת חל גידול בשיעור של 11.1%, גידול שנובע בעיקר מגידול בהיקפי הפעילות. ההכנסות מעמלות גדלו בשיעור של 1.5%.
צמיחת הקבוצה ניכרת גם בנתונים המאזניים הן בצד האשראי והן בצד הפקדונות. ממוצע תיק נכסי הלקוחות גדל בשיעור של 10% (כ-40.4 מיליארד ש"ח) והגיע לסכום של 441 מיליארד ש"ח. היתרה הממוצעת של האשראי לציבור גדלה בשנת 2018 בשיעור של 6.3%. צמיחת האשראי מאופיינת בהמשך פיזור האשראי וניכרת במגזר הלקוחות הפרטיים ב-7.6%, במגזר העסקים הבינוניים והקטנים ב-7.2%, ובמגזר העסקים הגדולים ב- 1.3%. האשראי לציבור נטו ליום 31 בדצמבר 2018 הסתכם ב-84,292 מיליון ש"ח בהשוואה ל- 80,378 מיליון ש"ח בסוף שנת 2017, גידול בשיעור של 4.9%. צמיחת תיק האשראי נעשית תוך שמירה על רמת סיכון מידתית: שיעור ההוצאות בגין הפסדי אשראי מסך האשראי לציבור עמד בשנת 2018 על 0.20%.
התייעלות
הבינלאומי ממשיך להתייעל בהתאם למתווה האסטרטגי ויחס היעילות השתפר ל-68.4% בהשוואה ל-69.5% בשנת 2017. מגמת ההתייעלות ניכרת הן בירידה במצבת המשרות, שירדה בשנת 2018 בשעור של %3.7 (כ-160 משרות) והן בקיטון בשטחים שבשימוש הקבוצה בשיעור של כ- 7%. יש לציין כי הירידה במשרות נכון לסוף שנת 2018 היא תוצאה של מהלכי ההתייעלות ותכניות הפרישה המוקדמת בקבוצה, שמרביתן הוצעו לעובדים לקראת סוף שנת 2018 ולכן מרבית הפרישה תבוצע בשנת 2019.
ההוצאות התפעוליות והאחרות הסתכמו בשנת 2018 ב-2,819 מיליון ש"ח, גידול של 8.1% בהשוואה לשנת 2017. העלייה בהוצאות מוסברת בעיקרה מגידול במשכורות והוצאות נלוות שגדלו בשיעור של 7.4% ל-1,696 מיליון ש"ח, גידול שמוסבר בעיקר מהוצאות בגין מענקים לעובדים בגין תכניות פרישה מוקדמת, מענקים אחרים ועדכון השכר בגין הסכמות עם העובדים בחברות בנות. בנטרול ההוצאה בגין מענקים ניכר קיטון של 1.1% במשכורות והוצאות נלוות. העלייה בהוצאות נובעת גם מגידול בהוצאות תפעוליות ואחרות (9.2%) שנבע בעיקר מהוצאות בגין מיזוג בנק אוצר החייל עם ולתוך הבנק ומגידול בהוצאות נוספות בגין מהלכי התיעלות בקבוצה. הגידול בהוצאות אלה צפוי להביא בעתיד לחיסכון בהוצאות.
איתנות פיננסית ודיבידנד
נמשכת מגמת העלייה בהון המיוחס לבעלי מניות הבנק שצמח ב-4.3% (337 מיליון ש"ח) והסתכם ב- 8,093 מיליון ש"ח. יחס הון עצמי רובד 1 עמד על 10.51% בהשוואה ל- 10.38% ב-31 בדצמבר 2017, ויחס ההון הכולל עומד על 13.94%.
בשנת 2018 חילק הבנק דיבידנד בסך של 355 מיליון ש"ח המהווה כ-50% מהרווח הנקי בהתאם למדיניות הבנק לחלוקת דיבידנד של עד 50%. תשואת הדיבידנד הגיעה ל-4.5%. דירקטוריון הבנק החליט על חלוקת דיבידנד נוספת בסך של 105 מיליון ש"ח.
סמדר ברבר-צדיק מנכ"ל קבוצת הבינלאומי: "התוצאות של שנת 2018 משקפות את המשך הצמיחה תוך שמירה על רמת הסיכון המידתית של הבנק, צמיחה שניכרת בהכנסות, בתיק האשראי ובתיק נכסי הציבור.
שנת 2018 היא שנה של ביצוע מהלכים משמעותיים שהבולט בהם הוא מהלך שבוצע בסוף השנה - מיזוג בנק אוצר החייל תוך שימור המותג הוותיק והמוביל באוכלוסיית כוחות הביטחון. מיזוג זה, שמתבצע לאחר מיזוגים מוצלחים של בנקים אחרים בקבוצה בשנים עברו, תורם למהלכי ההתייעלות ומאפשר לבינלאומי להיות בנק שנהנה הן מיתרונות לגודל והן מחוזקות של מותגים המובילים כל אחד בתחומו. עלויות המיזוג, כמו גם עלויות מהלכים נוספים שביצענו כגון תכניות פרישה מוקדמת בקבוצה, נכללות בהוצאות של שנת 2018 בעוד שפירות המהלכים יבואו לידי ביטוי בשנים הקרובות.
בשנה החולפת המשכנו והאצנו פיתוח כלים ושירותים חדשים בערוצי הדיגיטל, שיפרנו את חוויית המשתמש, והשקנו כלים מתקדמים בעולם שוק ההון. שדרגנו והרחבנו את ערוצי הקשר של הבנק עם לקוחותיו כך שהשילוב בין השרות המקצועי לבין הדיגיטל תורם לרמת השרות, המקצועיות והצעות הערך של הבנק ללקוחותיו".